Vertel ons wat je leuk vindt, nieuwe speltips, Stay Human en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, juni 2016
We leren je graag beter kennen!
Je hebt het misschien al gemerkt: @-scout is vernieuwd! In de toekomst is het de bedoeling je nog specifieker informatie aan te bieden die voor jou interessant is. Daarom zou het ons enorm helpen als je zou willen aangeven wat jouw interesses zijn. Klik hier om je interesses aan te geven.
Badge 4 en 5 mei weer beschikbaar
Heeft je groep meegeholpen aan de herdenking op 4 mei of de festiviteiten op 5 mei, maar is het je niet gelukt een badge te bestellen? Bestellen is nu weer mogelijk via de site.
Bestel nu
delen op
Niet gewonnen, toch naar de LSZW?
Op 24 en 25 september doen de beste zeilers van Nederland mee aan de landelijke Scoutingzeilwedstrijden (LSZW). Maar wat nu als je net niet gewonnen hebt op de regionale zeilwedstrijden? Goed nieuws: er worden wildcards uitgedeeld. Er is er één voor wedstrijdklasse 1 en eentje voor wedstrijdklasse 2. Via Facebook maak je kans om een wildcard te bemachtigen, dus houd de site en Facebook in de gaten.
Lees meer!
delen op
Meewerken aan de Schaapscheerdersdag
Op zondag 19 juni organiseert Staatsbosbeheer de jaarlijkse Schaapscheerdersdag in Hoog Buurlo. Scouting Nederland is hierbij aanwezig. We zijn hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een dag te helpen, paracords te knopen en over Scouting te vertellen aan geïnteresseerde kinderen en ouders. Iets voor jou? Mail naar communicatie@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Spandoek Laat je uitdagen!
Spandoek Laat je uitdagen!
Heeft jouw groep nog geen Laat je uitdagen!-spandoek of wil je er gewoon eentje extra? Het spandoek is sinds kort weer verkrijgbaar bij de ScoutShop. Met 2,5 meter breedte heeft het spandoek precies de breedte van een dranghek: ideaal om je groep zichtbaar te maken tijdens evenementen.
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
 
Super Scouting Speltips
Je zou het met dit weer niet zeggen, maar binnenkort is het midzomernacht: de kortste nacht van het jaar. De speltips staan deze week, met het activiteitengebied Buitenleven, in het teken van de midzomernacht.
  • De bevers maken een mooie bloemenkroon voor het midzomernachtfeest.
  • Tijdens het dag- en nachtspel ontdekken de welpen met Hathi welke dieren 's nachts slapen en welke dieren er wakker zijn.
  • Welke invloeden hebben de zon, maan en sterren op elkaar en welke natuurverschijnselen hebben hiermee te maken? De scouts maken een collage om dit te ontdekken.
  • De zonsopkomst is een bijzonder moment van de dag. Hebben de explorers hier wel eens bij stil gestaan?
  • Midzomernacht is in veel landen van oudsher een belangrijk feest. Roverscouts laten dit moment niet onopgemerkt voorbij gaan en lopen van zonsondergang tot zonsopgang een hike.
Meer tips!
delen op
Spel: Westerborkpad
In 2017 bestaat het Westerborkpad vijf jaar. Wandelaars lopen in dat jaar het complete Westerborkpad om dit te vieren. Als je met je groep een stuk met deze wandelaars wilt meelopen, is het team van het Westerborkpad bereid om bij jouw Scoutinggroep informatie te verzorgen over wat het pad precies is en waarom het aangelegd is. Ben jij op zoek naar een uitdagende opkomst in het activiteitengebied Samenleving? Stuur een e-mail naar 5jaar.westerborkpad@gmail.com en meld je aan!
Lees meer!
delen op
Spel: Doe mee met ANWB Lichtbrigade 2016!
Vind je het belangrijk dat je scouts veilig en zichtbaar door het verkeer gaan op weg naar de opkomst? Doe dan mee met ANWB Lichtbrigade 2016! Vanaf 1 oktober start de Lichtbrigade weer. Meedoen is heel simpel: ga naar anwb.nl/lichtbrigade en meld je aan. Je ontvangt dan een toolkit met onder andere lampjes, checkkaarten en batterijen. Uiteraard kies je zelf de datum waarop je hiermee aan de slag gaat.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Let us entertain you!
Naast het grote trainingsaanbod is gezelligheid hét kenmerk van de Landelijke Scoutiviteit. Dit begint met de opening op vrijdagavond door Titus en de Titarina’s. Zaterdagavond staat in het teken van inspiratiemomenten: out of the box en sushi maken op kamp. Daarna is er een spectaculair optreden van TREM. In het diepste geheim wordt hard gewerkt aan de sluiting. Eén ding is zeker: dit wil je echt niet missen, dus schrijf je nu in!
Lees meer!
delen op
Bestuur & organisatie: Stay Human
Gisteren startte de campagne Stay Human. De campagne is een oproep aan iedereen om – ondanks vragen en bezorgdheid – vluchtelingen altijd te blijven zien als mensen. En om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt. Scouting Nederland is partner van Stay Human en is trots dat Scoutinggroepen op veel plekken bijdragen aan welzijn van vluchtelingen.
Lees meer!
delen op
Slaapzak Nomad Travel Compact
Slaapzak Nomad Travel Compact
De Nomad Travel Compact is de ideale slaapzak voor de scout die het hele jaar door gebruik maakt van zijn of haar slaapzak. De Travel Compact is uitgerust met een uitneembare voering en afneembare capuchon. Dit zorgt voor voldoende warmte in de koude nachten, zonder deze voering is de slaapzak warm genoeg voor in de zomer.
Normaal 139,95
Nu voor 119,95
Bestel nu
delen op
 
Trainingen
Scouts Online
19 juni 2016 | Eindhoven
Free Being Me
26 juni 2016 | LSC, Leusden
Joomla!
30 oktober 2016 | LSC, Leusden
Trainingen
delen op
Evenementen
Ouderenweken Zeilschool
16-22 juli,13-19 augustus 2016 | Harderhaven
Jongerenweken Zeilschool
23 juli - 26 augustus 2016 | Harderhaven
Landelijke Scoutingzeilwedstrijden
24-25 september 2016 | Harderhaven
Kalender
delen op
Vacatures
Senior expert Roverway 2018
Help een jong team met alle mogelijke uitdagingen.
 
Hoofd ondersteuning Nawaka 2018
Jij bent een facilitator die Nawaka 2018 ondersteunt.
 
IST'er World Scout Moot 2017
Zorg ervoor dat alles in IJsland op rolletjes loopt.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube