Avontuur op Scoutiviteit 2016, win €5.000,- euro voor je groep en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, juni 2016
#zomerkamp2016 actie op Instagram

Vanaf morgen starten Scouting Nederland en ScoutShop met een zomerkampfotowedstrijd. Doe jij mee? Volg Scouting op Instagram (@scouting_nl), plaats je mooiste zomerkampfoto op Instagram met #zomerkamp2016 en vermeld de naam van je Scoutinggroep. Iedere week zoeken we de mooiste foto’s uit om te delen. Aan het einde van de zomer wint de groep met de allermooiste foto een slackline van ScoutShop!

Doe mee!
Win een vrijwilligersprijs van € 5.000,-!
Is jouw Scoutinggroep een voorbeeld voor andere vrijwilligersprojecten? Schrijf je groep, of een individuele vrijwilliger, dan in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen en win
€ 5.000,-! Een leuk extraatje: deelnemers kunnen gescout worden door het ING Nederland fonds voor extra ondersteuning.
Lees meer!
delen op
Uitkomsten landelijke raad juni 2016
Op 11 juni 2016 kwam de landelijke raad van Scouting Nederland weer bij elkaar om besluiten te nemen over de organisatie. Het was een geslaagde en inspirerende dag, die met een nieuwe vergaderopstelling én de inbreng van jongeren uit de regio’s zeer vernieuwend was. Benieuwd wat de uitkomsten van de landelijke raad zijn? Je vindt ze hier!
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Deze zomer worden de Olympische Spelen georganiseerd in Brazilië. Dat wordt een groot feest waaraan veel landen mee zullen doen. Helaas is het voor veel kinderen in Brazilië zelf géén feest. Zij leven bijvoorbeeld op straat en moeten bedelen voor geld om eten te kopen. Met behulp van de speltips van deze week besteed je aandacht aan dit onderwerp.
  • In Rio is er een groot verschil tussen rijk en arm. Wie anders dan Robin Hood kan de bevers daar meer over leren?
  • Raksha organiseert samen met de welpen een straatkinderen-weekend. Zo kunnen de welpen een beetje ervaren hoe het is om op straat te leven. ​
  • ​Om de scouts bewust te maken van hoe het is om in een krottenwijk te wonen gaan we een wijk bouwen met alles er op en eraan. Hoe zou jouw krottenwijkhuisje er uitzien?
  • Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk in de wereld. Maar ook dichter bij huis kom je armoede tegen. Met dit project kijken explorers wat ze in hun eigen omgeving kunnen doen om het draaglijker te maken voor mensen met geldproblemen.
  • De roverscouts gaan zich inleven in het bestaan in een favela en organiseren een survivalweekend in favela-style.
Meer tips!
delen op
Vrijwilligers: Groepsbegeleiders, blok je agenda!
Op zondag 13 november organiseert het landelijk HRM-team een inspiratiedag voor groepsbegeleiders op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn: een dag waar je inspiratie kunt halen én brengen. Je wordt bijgepraat over de ontwikkelingen binnen Scouting en je kunt al je vragen stellen. Ook hoor je de uitkomsten van het onderzoek over groepsbegeleiders en kun je aangeven hoe je landelijk ondersteund wilt worden. Meer informatie volgt na de zomervakantie. Wil je meedenken over het programma? Meld je dan aan voor de voorbereidingsbijeenkomst op dinsdagavond 19 juli aanstaande op het landelijk servicecentrum in Leusden. Aanmelden kan per mail via hrm@scouting.nl.
Vrijwilligers: Avontuur op de Landelijke Scoutiviteit
Ook zin in avontuur tijdens de Landelijke Scoutiviteit? Volg dan een training bij Trapperskamp. Zij organiseren op zaterdag de training ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Hier bouw je met elkaar een uitdagende hindernisbaan waarbij je gebruik maakt van verschillende elementen. Op zondag kun je de training 'Een bos vol hindernissen' volgen, waarbij je op de fiets een hoogteparcours aflegt. Laat jij je uitdagen?
Schrijf je in
delen op
Bestuur & organisatie: Lokaal vrijwilligersbeleid
De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) doet een beroep op politieke partijen om vrijwilligersbeleid op te nemen in hun verkiezingsprogramma, zodat er aan vrijwilligers gedacht wordt bij het maken van besluiten. Heb jij contact met de plaatselijke politiek? Wijs ze dan eens op het voorstel van Vereniging NOV! Zo help je het vrijwilligersbeleid ook in jouw gemeente op de kaart te zetten.
Lees meer!
delen op
GriSport
Nog op zoek naar een paar stevige stappers voor kamp? Grisport is een écht Italiaans schoenenmerk en produceert wandelschoenen met een ultiem draagcomfort. De ScoutShop heeft een uitgebreid GriSport assortiment, óók in kindermaten. De meeste schoenen hebben bovendien een exclusief ledenvoordeel.
Bestel hier!
delen op
Heb jij je interesses al ingevuld?
Om je in de toekomst informatie in @-scout aan te kunnen bieden die voor jou interessant is, willen we je vragen om aan te geven wat jouw interesses zijn. Klik hier om je voorkeuren door te geven.
Trainingen
Workshop Spelkwaliteit
2 juli 2016 | Zwolle
Training praktijkbegeleider
29 oktober & 8 december 2016 | Rotterdam
Basistraining bevers/welpen/scouts
22-23 oktober 2016 | Regio Hollands Midden
Trainingen
delen op
Evenementen
Scout-Up Your Summer
9-30 juli 2016 | Scoutinglandgoed Zeewolde
Roverway
3-14 augustus 2016 | Frankrijk
Landelijke Scoutiviteit
16-18 september 2016 | Overasselt
Kalender
delen op
Vacatures
Werken met jou is een evenement! Word HRM’er op Scout-In17!
Coördineer jij het vrijwilligersbeleid op het tweejaarlijkse festival voor vrijwilligers?
 
Maak jij Roverway 2018 in Nederland financieel mogelijk?
Als fondsenwerver verzorg jij de sponsors voor dit grote internationale evenement.
 
Alle kinderen op Scouting: zorg jij daarvoor?
Als teamleider Groei werk je mee aan de ondersteuning van groei binnen Scouting.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube

 
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren