#ScoutVlog, World Scout Moot, voordelige slaapzakken en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, juli 2016
Op zomerkamp?
Ben je deze week op zomerkamp of ga je binnenkort? Vergeet dan niet mee te doen aan de fotowedstrijd op Instagram! Post je mooiste foto met #zomerkamp2016 en maak kans op een slackline voor je hele groep.

Lees meer!
Nieuwe vloggers
Sinds afgelopen week is het team van #ScoutVlog versterkt met twee nieuwe vloggers! Josien en Roelof zullen nu naast Luuk en Amy met hun camera het land in gaan om opkomsten, evenementen en Scoutingprojecten vast te leggen. In de vlog van afgelopen woensdag stelden Josien en Roelof zich aan je voor.
Bekijk de vlog!
delen op
Scout-Up Your Summer
Afgelopen zaterdag is het zomerkamp Scout-Up Your Summer officieel geopend. Tot en met 30 juli zullen scouts en explorers uit heel Nederland meedoen aan toffe activiteiten op en rondom Scoutinglandgoed Zeewolde. Wil je op de hoogte blijven en leuke foto's zien? Like Scout-Up Your Summer dan op Facebook!
Klik hier
delen op
Spel: Change, inspired by Iceland
Tijdens World Scout Moot 2017 komen duizenden scouts samen om hun diversiteit, dromen en toekomstvisies met elkaar te delen. Het thema is ‘change’. Je ontdekt het contrastrijke IJsland: het land van vuur en ijs en van licht en duisternis. Je maakt vrienden, doet ideeën op, gaat persoonlijke uitdagingen aan en ontdekt het magische IJsland. Je werkt met andere scouts aan oplossingen voor uitdagingen die iedereen aangaan en ontdekt hoe je als scout een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Spreekt dit avontuur jou aan? Schrijf je in als deelnemer of IST’er!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Gilwell op de Landelijke Scoutiviteit
Zou jij weleens een training van Team Gilwell willen volgen, maar ben je er nooit aan toegekomen? Team Gilwell geeft op de Landelijke Scoutiviteit met een aantal trainingen een voorproefje! Zo draait de training 'Houd je feedback!' om communicatie en samenwerken en leer je tijdens de training 'Opkomen voor jezelf' om van je te laten horen. Tijdens 'Wat je zegt, ben je zelf' word je je bewust van je eigen behoeftes en oefen je effectief gedrag. De Landelijke Scoutiviteit vindt plaats van 16 tot en met 18 september en naast deze en meer interessante trainingen, geniet je volop van entertainment en gezelligheid.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Goed bezig!
Heb jij de ScoutingApp al gedownload op je smartphone of tablet? Wekelijks krijg je in de Goed bezig!-functionaliteit handige tips, die het vrijwilliger zijn bij Scouting nog leuker en uitdagender maken. De tips helpen je bijvoorbeeld bij het organiseren van een presentatie, communiceren op social media en feedback geven en ontvangen. Je kunt in het envelopje rechtsboven in het beginscherm van de app notificaties aanzetten voor de Goed bezig!-tips. Je krijgt dan iedere week een berichtje wanneer een nieuwe tip voor je beschikbaar is.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Inspirerende spelleider gezocht
Weet jij waar de letters in SCOUTS voor staan, kun jij mensen goed aansturen en lijkt het je leuk om actief bezig te zijn met het Scoutingspel? De programmagroep Spel is op zoek naar een vrijwillige coördinator, die samen met de beroepsmatige coördinator het team van spelvrijwilligers aanstuurt en zorgt dat de spelvisie up-to-date blijft en het Scoutingspel kinderen blijft uitdagen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Ben jij zo'n inspirerende spelleider?
Lees meer!
delen op
Bestuur & organisatie: Teken
Op zomerkamp, een uitstapje naar het bos of zelf lekker aan het kamperen deze zomer? Vergeet je scouts en jezelf niet te controleren op teken! Teken kunnen de ziekte van Lyme en in heel uitzonderlijke gevallen het TBE-virus met zich meedragen. Klik op de links om te zien wat je kunt doen om een tekenbeet te voorkomen en behandelen. Tip: neem registratieformulieren mee op zomerkamp, voor als een kind een teek heeft.
Lees meer!
delen op
Voordelige slaapzak bij ScoutShop
De Alaska slaapzak is een dekenmodel slaapzak en ideaal voor in de zomer. ScoutShop heeft een tijdelijke actie: twee Alaska slaapzakken voor de prijs van één. Je betaalt hierdoor minder dan € 20,- per slaapzak.

De actie geldt zolang de voorraad strekt.
Bestel nu!
delen op
Heb jij je interesses al ingevuld?
We bieden je graag informatie in @-scout die voor jou interessant is. Daarom vragen we je om aan te geven wat jouw interesses zijn. Klik hier om je interesses in te vullen.
Trainingen
Explorers en begeleiden
17 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Training spelinstructie
17-18 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Free Being Me
18 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Trainingen
delen op
Evenementen
JOTA-JOTI: Show your e-motion
14-16 oktober 2016 | Landelijk
Natuurwerkdag
5 november 2016 | Landelijk
Nationale Vrijwilligersdag
7 december 2016 | Landelijk
Evenementen
delen op
Vacatures
Jij brengt Ghana om de hoek!
Het projectteam Ghana zoekt een creatieve, culturele communicatiespecialist.
 
Als communicatiemedewerker breng jij JOTA-JOTI dichter bij de groep!
Jij zorgt dat Scoutingleden weten wat er gebeurt tijdens JOTA-JOTI.
 
Ben jij de inspirerende verbinder die het recruitmentteam zoekt?
Als voorzitter van het recruitmentteam zorg jij voor het betere vind-werk!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube