Jubileum Zeilschool, Roverway, zomerkampvideo's en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 15, juli 2016
1 augustus: Scout Scarf Day
Aanstaande maandag is het International Scout Scarf Day. Ben jij trots op Scouting? Draag dan je das naar je werk, op je vakantiebestemming of waar je dan ook naartoe gaat, om te laten zien dat jij scout bent!
Jubileum Zeilschool
Dit najaar bestaat Zeilschool Scouting Nederland 45 jaar! Alle oud-medewerkers zijn van harte uitgenodigd op het grote jubileumfeest in oktober. Ben jij medewerker geweest op de zeilschool en lijkt het je leuk om nog eens langs te komen? Neem dan contact op met jubileum@zeilschool.scouting.nl voor meer informatie.
delen op
Volg Ghanareizigers
Deze week zijn de deelnemers aan de Ghana Experience en de Ghana Challenge, reizen naar Ghana voor explorers en roverscouts, vertrokken! Ze reizen drie weken door Ghana, zien het land en helpen mee bij een project met een lokale Scoutinggroep. Benieuwd wat de reizigers meemaken? Volg hun avonturen via Facebook.
delen op
Spel: Roverway
Volgende week is het zo ver: zo'n 5.000 roverscouts uit heel Europa vertrekken naar Frankrijk voor Roverway! De deelnemers beginnen hun avontuur met een zelfgekozen route vol uitdagingen ergens in Frankrijk, samen met andere internationale roverscouts. De laatste vier dagen van het evenement komen de roverscouts samen op het centrale kampterrein Jambville, vlakbij Parijs, voor nog meer avontuur en een gezamenlijke afsluiting. De Nederlandse deelnemers volgen in hun avontuur? Volg dan het Nederlands contingent op Facebook of houd de website in de gaten.
Lees meer!
delen op
Spel: Scouting op HISWA te water
Van 30 augustus t/m 4 september zal Scouting Nederland aanwezig zijn op HISWA te water, een bootshow ín het water bij de hippe NDSM-werf in Amsterdam. Hier zal Scouting een aantal spetterende activiteiten op en rond het water verzorgen, zoals een wedstrijd vlotvaren en zeilen met vletten, en natuurlijk waterscouting promoten aan de bezoekers van HISWA te water. Zin om mee te helpen tijdens deze dagen? Stuur dan een mail met je gegevens naar communicatie@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Nazomer op de Landelijke Scoutiviteit

Kun jij ook geen genoeg krijgen van het kamperen en wil jij ondertussen nog wat leren? Kom dan van 16 tot en met 18 september naar de Landelijke Scoutiviteit. Tijdens dit all-inclusive evenement geniet je van heerlijk eten, een knus kampvuur en heel veel gezelligheid. Ben jij erg gehecht aan je nachtrust? Kies dan rustig een plaatsje op ons stilteterrein. Inschrijven kan via www.scoutiviteit.scouting.nl.

Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Bewaak het budget van Exxploraxxion
Exxploraxxion is hét festival voor alle explorers van Nederland in 2017. Kun jij goed omgaan met financiële verantwoordelijkheid en wil je dit evenement tot een succes maken door de begroting op te stellen, het budget in de gaten te houden en te zorgen dat alles financieel gezien op rolletjes loopt? Dan is de functie van penningmeester iets voor jou!
Lees meer!
delen op
Nieuw: Xtorm Fuel Series
Is jouw telefoon ook zo snel leeg op kamp, op vakantie of tijdens het spelen van Pokémon GO? Een powerbank is de oplossing! ScoutShop heeft nu een nieuwe serie powerbanks: de Xtorm Fuel Serie. Deze powerbanks zijn compact en kenmerken zich door hun eenvoud: een powerbank en oplaadkabel. Hierdoor zijn de powerbanks uit deze serie scherp geprijsd, kwalitatief doen ze niet onder voor andere powerbanks van Xtorm.

Verkrijgbaar vanaf € 14,95
Bestel hier
delen op
Oproep: zomerkampvideo's gezocht!
Heb jij de allergaafste video gemaakt van jouw zomerkamp? ScoutVloggers Amy, Luuk, Josien en Roelof zijn op zoek naar zomerkampvideo's om toe te voegen aan hun super-zomerkamp-compilatie-vlog! Heb je een tof filmpje, stuur dat dan voor 17 augustus naar vlog@scouting.nl.
Trainingen
Gilwell Trektocht 2017
Mei 2017 | Locatie nader te bepalen
Gilwell Buitensport 2017
14-21 oktober 2017 | Brexbachtal (Duitsland)
Gilwell Weekenden 2017
November 2017 | Locatie nader te bepalen
Lees meer
delen op
Evenementen
Landelijke Scoutiviteit
16-18 september 2016 | Overasselt
Landelijke Scoutingzeilwedstrijden
24-25 september 2016 | Harderhaven
JOTA-JOTI: Show your e-motion
14-16 oktober 2016 | Landelijk
Evenementen
delen op
Vacatures
Zet jij roverscouts in Nederland op de kaart voor Roverway 2018?
Als accountmanager roverscouts zorg jij dat deze speltak een boost krijgt!
 
Activiteiten organiseren op een geweldig landgoed! Ga jij deze uitdaging aan?
Word medewerker activiteiten op Scoutinglandgoed Zeewolde!
 
Ga mee naar het meest afgezonderde stukje Europa met de World Scout Moot!
Als IST'er zorg je ervoor dat straks alles in IJsland op rolletjes loopt.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube