ScoutFM, gratis vergadertool, Scouting Fundays, een nieuwe ScoutShop en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, augustus 2016
Scouting Magazine 3 komt eraan!
Vanaf volgend weekend wordt het nieuwe Scouting Magazine weer verzonden. Daarin lees je allerlei interessante artikelen met inspiratie voor je speltak en voor jou als vrijwilliger. Tip: draai het Scouting Magazine ook eens om, dan zie je wat jouw jeugdleden te lezen krijgen! Het Scouting Magazine wordt vanaf 2 september verzonden.
HISWA te water
De laatste trends op watergebied ontdekken? Bezoek dan HISWA te water op de NDSM-werf in Amsterdam van 30 augustus - 4 september. Naast nieuwe boten die aan de steigers liggen, is er een uitgebreid aanbod nautische producten en zijn er veel activiteiten op en rond het water. Via Scouting kun je met extra korting naar HISWA. Bestel je kaarten via de speciale website en gebruik de volgende actiecode: SCOUTING2016. Een kaartje kost dan slechts €11,-!
Tickets!
delen op
Feest bij ScoutShop Zwolle
Op maandag 5 september opent ScoutShop Zwolle het nieuwe seizoen in een volledig nieuw ingerichte shop op een andere locatie. Na negen jaar gevestigd te zijn geweest in Zwolle-Zuid, is de shop nu verhuisd naar het noorden van Zwolle. De winkel is nu groter, biedt een uitgebreid ScoutShop-assortiment en is ingericht met een speciale outdoor cooking corner. De nieuwe shop is gevestigd aan de Hessenweg 25 in Zwolle. Kom je ook een keer langs?
Lees meer!
delen op
Spel: ScoutFM vanaf 1 september te beluisteren
ScoutFM ken je misschien al van Nawaka of JOTA-JOTI. Vanaf 1 september gaat ScoutFM 24/7 online radio maken! Er is een belangrijke rol weggelegd voor individuele scouts en groepen. ScoutFM biedt de mogelijkheid om zelfstandig zendtijd te vullen. Dit kan een compleet programma zijn, maar je mag natuurlijk ook interviews of leuke reclameboodschappen aanleveren. Wil jij zelf of met je groep van je laten horen? Neem dan snel een kijkje op de website. Tijdens JOTA-JOTI in oktober zendt ScoutFM uit vanuit het landelijke JOTA-JOTI-hoofdkwartier. Laat van je horen én houdt er vast rekening mee in het JOTA-JOTI-programma voor je groep.
Lees meer!
delen op
Spel: Scouting Fundays
Eindelijk nieuws over Scouting Fundays! Het onderhandelen bleek langer te duren dan de organisatie had gewild. En daarom is er dit jaar helaas geen Scouting Fundays-weekend, maar er is natuurlijk wel iets voor jullie geregeld! Op zaterdag 17 september kun je voor slechts € 21,- een dagje naar Walibi Holland. Met je lidnummer van Scouting Nederland krijg je korting in deze webshop en kan je tot wel vijf tickets met korting bestellen.
Tip: ga jij met je leidingteam naar de Landelijke Scoutiviteit en kan de opkomst daarom niet doorgaan? Geef je leden deze tip voor een leuk dagje uit!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Liever vlottenbouwen dan vergaderen?
Om het hele jaar door alle fantastische Scoutingactiviteiten en evenementen voor kinderen en jongeren te organiseren, vindt er veel overleg plaats. Hoe efficiënter dit overleg kan zijn, hoe meer tijd er overblijft voor wat er écht toe doet. In samenwerking met OnTopic biedt Scouting Nederland alle Scoutinggroepen daarom een gratis OnTopic ClubPlus-abonnement (t.w.v. € 29,- per maand) aan. Met de OnTopic vergadertool beheer je al je overleggen gemakkelijk en overzichtelijk; agenda's verslagen en actiepunten zijn blijvend voor je beschikbaar.  Aanvragen van het gratis Scouting-abonnement kan eenvoudig via de website.
Lees meer!
delen op
Gelegenheidsgeschenken bij ScoutShop
Heb je iets te vieren, wil je een vrijwilliger in het zonnetje zetten of moet je juist afscheid nemen van iemand? De ScoutShop heeft ook voor deze gelegenheden speciaal een aantal producten geselecteerd, waarmee je een scout een passend cadeau kunt geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vrolijk gekleurd notitieboekje met Scouting Original-logo?
Lees meer
delen op
Trainingen
Houd je feedback!
17 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Jungle verkenningstocht
17 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Praktijkbegeleiderstraining
18 september 2016 | Landelijke Scoutiviteit
Trainingen
delen op
Evenementen
HIT 2017
14-17 april 2017 | Diverse locaties in het land
Scout-Up Your Summer 2017
8-29 juli 2017 | Scoutinglandgoed Zeewolde
World Scout Moot 2017
25 juli-2 augustus 2017 | IJsland
Evenementen
delen op
Vacatures
Jij beheert het vrijwilligerskapitaal van de vereniging!
Ben jij de HRM-coördinator die Scouting zoekt?
 
Explorers ontdekken Ghana met jou!
Word reisleider van de Ghana Experience in de zomer van 2017!
 
Ben jij de inspirerende verbinder die het recruitmentteam zoekt?
Als voorzitter van het landelijke recruitmentteam zorg jij voor het betere vind-werk!
 
Scouting in kaart brengen is jouw ding!
Met jouw verstand van GIS-applicaties help je het groeiteam met Scouts In Kaart. 
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube

 
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren