Zakboekje scouts, Landelijke Scoutiviteit, nieuwe speltips en meer... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18, september 2016
Laatste kans: Landelijke Scoutiviteit 2016
Heb jij je al ingeschreven voor de Landelijke Scoutiviteit, het tweejaarlijkse trainingsevenement voor vrijwilligers, dat plaatsvindt van 16 tot en met 18 september? Een all-inclusive weekend dat volledig in het teken staat van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je hebt nog tot 10 september om je in te schrijven.

Lees meer!
Terug van weggeweest: Zakboekje scouts
Hoe gaat de diagonaalsjorring ook alweer? En die tochttechniek, hoe werkte die precies? Welk vuurtje zou het beste zijn om hier te maken? Wat voor weer komt eraan? Hoe help ik iemand die een verbandje nodig heeft? Allemaal dingen die je je als scout af kunt vragen. Met het Zakboekje scouts en de bijbehorende app (vanaf eind oktober in de stores!) is dat voorbij, want daarin vind je alle antwoorden. In het Zakboekje scouts vind je korte informatie over allerlei onderwerpen. Meer weten?
Lees meer!
delen op
Doe mee met de ANWB Lichtbrigade
Doe jij vanaf 1 oktober, net als de 30 andere groepen die zich al hebben aangemeld, ook mee met de ANWB Lichtbrigade? Na aanmelding ontvang je een toolkit met alle gereedschappen voor een goed verlichte fiets, zoals lampjes, schroevendraaiers en checkkaarten. Ook kun je op de site een draaiboek en tips downloaden. Op deze manier heb je in een handomdraai een leuke en leerzame fietscontrole op poten. Samen zorgen we ervoor dat de welpen en scouts goed verlicht de donkere dagen ingaan!
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Komend weekend is het Open Monumentendag. Veel clubhuizen zullen dan hun deuren openen. Het thema van de Open Monumentendag is Iconen en Symbolen. De speltips staan daarom deze week in het teken van monumenten, iconen en symbolen.
  • De bevers gaan op zoek naar monumenten: bijzondere dingen en gebouwen in hun stad, dorp of omgeving.
  • Samen met Mor kijken de welpen wat beter naar monumenten en hun symbolen. Natuurlijk kent de horde ook zijn eigen iconen en symbolen. Weten de welpen welke dat zijn?
  • Scouts organiseren een (kasteel)feest rondom een kasteel, kerk of landhuis.
  • De explorers 'veroveren' hun eigen monument en gaan er feesten, alternatieve rondleidingen, museumnachten en dergelijke organiseren.
  • Aan het begin van het Scoutingjaar gaan de roverscouts aan de gang met hun stamlokaal en maken een muurschildering.
Meer tips!
delen op
Spel: Mobiele ScoutShop bij je groep
Organiseert jouw groep een evenement? Ga je binnenkort nieuwe leden installeren? Of is er bij jouw Scoutinggroep geen ScoutShop in de buurt? Nodig de mobiele ScoutShop uit bij je groep of evenement! Handig voor het passen van Scoutfits of voor het doen van groepsaankopen. Deze service kost je niets extra's, behalve een kopje koffie voor de vrijwilligers van de mobiele ScoutShop. Bovendien gelden in de mobiele ScoutShop dezelfde prijzen en voorwaarden als in de winkel en online. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met scoutshop@scouting.nl.
Spel: Luister naar ScoutFM tijdens JOTA-JOTI
Van 14 tot en met 16 oktober is het zo ver: groepen van over de hele wereld gaan met elkaar in contact via de amateurradio en het internet, tijdens JOTA-JOTI. Radiostation ScoutFM zendt tijdens dit weekend live uit vanaf het landelijke headquarters van de organisatie. Als groep kun je ook bijdragen aan het radioprogramma: lever een interview, reclameboodschap of andere toffe opname aan of maak live radio. Er zijn diverse mogelijkheden om van je te laten horen via de zender voor en door scouts. Stuur een e-mail naar studio@scoutfm en laat van je horen!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Interesse in vrijwilligersbeleid?
Heb jij interesse in vrijwilligersbeleid en HRM? Volg je bijvoorbeeld een studie in deze richting, of heb je er talent voor om het talent van mensen voor de juiste rol in te zetten? Op woensdagavond 14 september organiseert het landelijk HRM-team een informatiebijeenkomst, waarop je eens kunt komen kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn op landelijk niveau. Je oriënteert je op de verschillende HRM-functies bij grote evenementen of landelijke teams en kunt al je vragen stellen. Iets voor jou? De avond vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur op het landelijk servicecentrum in Leusden.
Schrijf je in!
delen op
Bestuur & organisatie: Op zoek naar moderne besturen
Is jouw groepsbestuur op zoek naar een andere manier om met taken om te gaan? Probeer je als bestuur bijvoorbeeld andere mensen te betrekken bij je rol, of werken jullie met een deeltijdbestuur waarin meerdere mensen dezelfde rol vervullen? Ben je bezig met een nieuwe structuur om flexibeler te vergaderen? Zijn je bestuursleden niet bang om een nieuw bestuursmodel te proberen? Team Groep en regio is, voor een onderzoek naar modern besturen in verenigingen met een aantal grote organisaties, op zoek naar (leden van) groepsbesturen die in een interview willen vertellen over hoe zij het bestuur opnieuw uitvinden. Lijkt jou en je medebestuursleden dat wel wat? Stuur een e-mail naar STERbesturen@scouting.nl voor meer informatie.
Nieuw: Stenen Mok Scouting Original
Nieuw: Stenen Mok Scouting Original
Nieuw in het assortiment bij ScoutShop! Uit deze robuuste stenen mok met Scouting Original-logo smaakt je koffie toch net even lekkerder. De binnenkant van de mok én het Scouting Original logo hebben een vrolijk kleurtje. De mok is verkrijgbaar in rood, oranje, grijs en blauw. De mok heeft een inhoud van 250 ml en weegt 275 gram en kan in de vaatwasser. Bestel je vier mokken, dan betaal je maar € 7,50 per mok!
Nu voor 8,95
Bestel nu
delen op
 
Trainingen
Trainer scouts met beperking
9 oktober 2016 | Leusden
Free Being Me
6 november 2016 | Leusden
Training voor organisatoren
20 november 2016 & 7 mei 2017 | Leusden
Alle trainingen
delen op
Evenementen
Landelijke Scoutiviteit
16-18 september 2016 | Overasselt
Scouting Fundays
17 september 2016 | Walibi Holland
JOTA-JOTI
14-16 oktober 2016 | Landelijk
Evenementen
delen op
Vacatures
Het recruitmentteam kan op jou bouwen!
Als coördinator zorg jij voor het betere landelijke vind-werk.
 
Toe aan een prominente, inspirerende uitdaging op landelijk niveau?
Als algemeen lid (v) van het landelijk bestuur geef je mede sturing aan de vereniging.
 
Jij beheert het vrijwilligerskapitaal van Scouting Nederland!
Als coördinator HRM help jij het vrijwilligersbeleid een stap verder.
 
Jij zet alle tenten van Team Labelterreinen strak!
Als voorzitter zorg jij ervoor dat iedereen kan kamperen op z'n scouts.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube

 
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren