Unieke reis voor explorers, een leuk cadeau voor onder de kerstboom en handige trainingen! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 25, december 2016
Voorjaarstraining Gilwell
Van 18 tot en met 25 maart 2017 wordt er op Buitenzorg een inspirerende Gilwell-training gegeven. Je kampeert in de prachtige bossen van Baarn, waar je in je eigen subgroep gaat ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Zo krijg je goed zicht op je eigen gedrag. Krijg jij nu al de lentekriebels of wil je meer informatie over een Gilwell-training?
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
In verband met de dag van de migrant duiken alle speltakken dieper in het leven van vluchtelingen en andere migranten.
Meer tips
delen op
Spel: HIT-courant
Van 14 tot en met 17 april 2017 vindt de HIT weer plaats. Vandaag kom de HIT-courant online en daarin vind je informatie over alle activiteiten die er in de zes HIT-plaatsen te doen zijn. Stimuleer de scouts van jouw speltak dus vooral om eens een kijkje te nemen op de website om in de HIT-courant een tof kamp te vinden voor Pasen. Ook voor 18+ zijn er allerlei kampen, dus vergeet niet om zelf ook even te kijken. Houd de HIT-website in de gaten en zoek alvast een kamp uit. De inschrijving start op 16 januari.
Lees meer!
delen op
Spel: Ghana Experience
Komende zomer organiseert Scouting Nederland voor de laatste keer een unieke reis naar Ghana: de Ghana Experience. Tijdens de Ghana Experience reis je drie weken lang door Ghana. Je gaat, samen met lokale Scoutinggroepen, aan de slag met één of meerdere projecten. Ook draai je samen met hen een aantal leuke programma’s. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor toeristische uitstapjes. De verwachte reisperiode ligt tussen 22 juli en 16 augustus 2017. Meer informatie vind je op de website.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Training voor explorerbegeleiders en roverscoutadviseurs
Ben jij explorerbegeleider of roverscoutadviseur? Dan heb je geluk, want een aantal regio's heeft de handen ineen geslagen om voor jou een training te organiseren. Jij kunt je op 13 en 14 januari in Zwolle verdiepen in jouw rol als begeleider of adviseur. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over hoe jouw speltak eruit ziet. Zijn jouw jeugdleden aan het coproduceren of moet je ze daartoe nog motiveren? En hoe doe je dat dan? Maar ook: hoe ga je om met 'seks, drugs en rock & roll' anno 2017? Samen gaan we aan de slag om te zien wat jouw functie is en hoe jij hier nog meer in zou kunnen groeien. Geen PowerPoint-presentaties, maar learning by doing en met elkaar!
Lees meer!
delen op
Voor onder de kerstboom
Voor onder de kerstboom
Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor onder de kerstboom? Weerwolven Het Pact is een compleet Weerwolvenpakket voor maar liefst 47 spelers! Naast het basisspel bevat Het Pact de uitbreidingen Volle Maan, Karakters en Het Dorp. De verschillende varianten zorgen ervoor dat geen spel hetzelfde is. Weerwolven Het Pact garandeert vele avonden speelplezier!
Nu voor 34,95
Bestel nu
delen op
 
Bestuur & organisatie: Laat je inspireren tijdens Bruis2017!
Onlangs hebben alle regio's en groepen een uitnodiging ontvangen voor Bruis2017 op 4 februari 2017. Bruis2017 is bedoeld om groepen en regio's te inspireren als het gaat om de toekomst van Scouting. Je dompelt je deze middag onder in de nieuwste technologieën en gave activiteiten. Daarnaast word je verrast door bijzondere sprekers en maak je kennis met een handige tool die je helpt om binnen jouw groep aan de slag te gaan met thema’s rond de toekomst van Scouting. Allemaal met het doel om bruisend van de nieuwe ideeën terug naar huis te gaan. Per regio zijn er drie tot vier plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Is er iemand binnen jouw groep die aanwezig wil zijn, dan kan hij of zij zich via Scouts Online inschrijven.
Schrijf je in!
delen op
Spel: Win een week kamperen
Heb jij het vakje van de Decemberkalender van de ScoutShop vandaag al open gemaakt? Je maakt vandaag namelijk kans om met je speltak (tot twintig personen) in 2017 een volle kampeerweek op een Labelterrein naar keuze te winnen. Maak dus snel het vakje in de Decemberkalender open, vul je gegevens in en ding mee naar deze mooie prijs. De winnaar wordt vrijdag 16 december bekend gemaakt.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Training Coachen en begeleiden
In de training Coachen en begeleiden leer je wat coaching is! Door een stukje theorie, maar vooral door veel te oefenen. Bijvoorbeeld door het stellen van krachtige vragen, actief luisteren en het gebruiken van coachingstechnieken. Je voert meteen zelf coachgesprekken met je medecursisten. De training is toegankelijk voor praktijkbegeleiders en praktijk-, regio- en bestuurscoaches.
Lees meer!
delen op
Spel: Deze week in #ScoutVlog: de landelijke raad
Ook deze week is er weer volop gevlogd: Roelof is op de vouwfiets naar Zeewolde gestapt om daar een kijkje achter de schermen te nemen bij de landelijke raad. Benieuwd? Check de ScoutVlog!
Nu kijken!
delen op
 
Vacatures
Projectleider Nederlands Contingent Roverway 2018
Samen met je team laat je roverscouts kennismaken met een internationaal event.
 
HRM'er Scout-In17
Coördineer het vrijwilligersbeleid voor 600 medewerkers van Scout-In17.
 
Penningmeester HIT
Jij zorgt voor de pegels tussen de paaseieren.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube