Uitdagende vacatures, Bruis2017 en alles over de HIT • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, januari 2017
@-scout: HIT-special
Wanneer de eerste blaadjes aan de bomen verschijnen, de egels wakker worden uit hun winterslaap en de vogeltjes uit hun ei komen, weet iedere scout hoe laat het is: tijd voor de HIT! In het paasweekend (14-17 april) kunnen meer dan 2.000 scouts vanaf 5 jaar terecht op één van de ruim 60 verschillende hikes, interessekampen en trappersexpedities die verspreid over Nederland georganiseerd worden. Urban games, survival, themakamp, koken of hiken, voor elke scout is er wat passends. Ben jij er ook bij? De inschrijving start op 16 januari en om je alvast op te warmen, staat deze @-scout in het teken van de HIT.

Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
2017 is het jaar van Piet Mondriaan en kunstbeweging De Stijl. Alle speltakken gaan hier daarom mee aan de slag. Op naar een kleurrijk 2017!
Lees meer!
delen op
Spel: HIT-courant
Een overzicht van alle kampen vind je op de HIT-website. Je kunt hier ook de HIT-courant downloaden, waarin elk kamp kort wordt gepresenteerd. De HIT-courant staat ook in de ScoutingApp. Door te filteren op leeftijd en HIT-plaats kun je snel vinden welke HIT-onderdelen voor jou geschikt zijn. Vanaf het moment dat de inschrijvingen starten (16 januari), kun je in de app zien bij welke onderdelen er nog plaats is. Zorg dat je er snel bij bent, zodat je bij het door jou gewenste kamp terecht kunt.
Lees meer!
delen op
Spel: Nieuwe HIT's
In 2017 zijn er diverse nieuwe HIT-onderdelen. De welpen kunnen op expeditie in Harderwijk. Voor fantasierijke scouts is er een Live Action Role Play-HIT en ook ontdekken ze wat Zweden te bieden heeft bij de Sweden Express. Explorers kunnen gaan geocachen en roverscouts nemen deel aan het Paranoia Project. Tijdens de Pats Boem! Exploratie zetten explorers en roverscouts een eigen route uit. Voor 18+ zijn er de nieuwe HIT's Kamp Culinair en Bouwen en Bikken.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Webinar werving vrijwilligers
Na het grote succes van het eerste webinar over het onderwerp groei, vindt op 24 januari aanstaande het tweede webinar van Scouting Nederland plaats. Dit webinar zal gaan over de werving van vrijwilligers en start om 20.00 uur. Via de Facebook-pagina van Scouting Nederland kun je meekijken en ook direct vragen stellen die we in het webinar zullen proberen te beantwoorden.
Bestuur & organisatie: Meld je klus aan voor NLdoet
Kan jouw clubhuis wel een likje verf gebruiken, of is de omgeving van je clubhuis toe aan een metamorfose, maar heb je hier zelf geen tijd voor? Meld je klus dan aan voor NLdoet van het Oranje Fonds! Tijdens deze grote vrijwilligersactie op 10 en 11 maart komen vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Meld je klus aan voor 31 januari en wie weet krijgt je klus ook nog een financiële bijdrage van het Oranje Fonds!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Op zoek naar extra uitdaging?
Ben jij naast de functie bij je groep op zoek naar extra uitdaging? Kom dan aanstaande zondag 15 januari tussen 11.00 en 13.00 uur naar het landelijk servicecentrum in Leusden om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is. Je maakt kennis met allerlei teams en wellicht vind je je ideale vrijwilligersjob op landelijk niveau. Je hoeft je niet aan te melden, dus kom lekker langs!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Toolkit praktijkbegeleider
De eerste lading van de Toolkit praktijkbegeleider vloog de deur uit, maar ze zijn er weer! In deze toolkit vind je allerlei handige informatie die je helpt bij het uitvoeren van de rol van praktijkbegeleider. Ben jij praktijkbegeleider bij je groep en heb je nog geen toolkit? Vraag die dan gratis aan via Scouts Online (wel even inloggen). Wees er snel bij, want op=op!
Lees meer!
delen op
Bestuur & organisatie: Een bruisend 2017
Wil jij 2017 bruisend starten? Kom dan op zaterdagmiddag 4 februari van 12.30 tot 17.00 uur naar Bruis2017 in Utrecht! Op dit event maak je kennis met een nieuwe tool die je helpt om binnen je groep aan de slag te gaan met thema's rond de toekomst van Scouting. Je doet verrassende activiteiten en probeert samen met andere scouts te ontsnappen uit de waan van de dag om zo vooruit te kunnen kijken. Ontdek jouw ambities en doelen voor Scouting en raak geïnspireerd door initiatieven van andere groepen en regio's! De toegang tot Bruis2017 is gratis, maar er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in via Scouts Online!
Aanmelden!
delen op
Spel: Tips voor het inschrijven voor de HIT
De inschrijving voor de HIT opent op 16 januari, om 0.00 uur. In 2016 zat een kwart van alle HIT-onderdelen na drie dagen al vol. Vooral de HIT-onderdelen voor welpen en scouts, en de ouder-kind-onderdelen zijn erg populair. Als je zeker wilt zijn van een plekje bij je favoriete HIT-onderdeel, zorg dan dat je er op tijd bij bent en houd je inloggegevens voor Scouts Online, je teamnaam, je gegevens voor iDEAL en een computer bij de hand. Dan ben je sowieso goed voorbereid!
Lees meer!
delen op
Spel: Vrijwilliger worden bij de HIT
Heb je een goed idee voor een nieuw, origineel HIT-onderdeel, of wil je een bestaand team versterken? Jouw inbreng is van harte welkom! Ook bij de organisatie van de HIT-plaatsen en het landelijke HIT-projectteam is er plek voor nieuwe vrijwilligers. De openstaande vacatures vind je op de HIT-website. Ook kun je voor meer informatie contact opnemen via medewerkers@hit.scouting.nl, of direct met de HIT-plaats van je interesse. Iets voor jou?
Lees meer!
delen op
Wintersale!
Het is wintersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 15 januari krijg je 40% korting op meer dan 200 artikelen! Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode 'wintersale2017' in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Lid werkgroep cashmanagement
Door jou rolt het geld naar de juiste plekken.
 
Lid projectenbureau
Jij bent structureel van grote waarde.
 
Coördinator HRM
Jij beheert het vrijwilligerskapitaal van de vereniging.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube