Goede voornemens, leuke vacatures en de Scouting Original beanie... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, januari 2017
Maak jouw Scouting Magazine persoonlijk
Een nieuw jaar, een nieuw Scouting Magazine. Eerder lichten we al een tipje van de sluier op en dit zullen we ook de komende tijd via social media en @-scout blijven doen. Het eerste Scouting Magazine van dit jaar valt in februari op de deurmat en het zal je direct opvallen: het krantenmagazine is veranderd in een wat kleiner magazine, gedrukt op ander papier. Je vindt nog steeds alle speltakken in één magazine terug, maar de vormgeving is anders en vanaf de mei-editie kun je als groep zelf een aantal pagina's gaan vullen. Zo maak je Scouting Magazine pas écht persoonlijk! Binnenkort krijgen alle contactpersonen communicatie een mail met meer informatie over deze vernieuwing. To be continued...
Super Scouting Speltips
De Super Scouting Speltips staan deze keer in het teken van een aantal wereldwonderen.
  • De bevers dwalen door de piramides van Cleops, op zoek naar een verborgen schat. Zullen ze die vinden?
  • De welpen maken de hangende tuinen van Babylon na. Welke planten hangen er straks bij het clubhuis?
  • In China heb je de Chinese muur. Kunnen de scouts ook een Chinese muur bouwen?
  • De explorers bouwen een maquette voor een geliefde. Net zoals de Taj Mahal is gebouwd ter nagedachtenis aan een liefde.
  • De roverscouts maken tijdens hun zomerkamp een citytour door Rome, waarbij ze het Collosseum bezoeken.
Deze speltips zijn tot stand gekomen tijdens de speltipbrainstorm op 8 januari 2017 (waarvoor dank aan de schrijvers). Ook een keer een speltip schrijven? Houd dan Facebook en @-scout in de gaten voor de volgende brainstorm.
Lees meer!
delen op
Spel: Unieke awarduitdaging voor 2017
Heb je lef, ben je tussen de 14 en 24 jaar, en ben je op zoek naar een unieke awarduitdaging in 2017? Dan is The International Award For Young People zeker iets voor jou! Daag jezelf uit om je individuele talent verder te ontwikkelen, je grenzen te verleggen op sportief gebied, je in te zetten voor de maatschappij en op een avontuurlijke expeditie te gaan. Ook leuk om bij je scouts, explorers of roverscouts aan te bevelen.
Lees meer!
delen op
Bestuur & organisatie: Bubbels en bitterballen
Verrassende sprekers, toffe voorbeelden van succesvolle initiatieven van andere groepen en regio's, een handige tool voor de toekomst, uitdagende en een beetje gekke activiteiten, bubbeltjesplastic, bubbels, bitterballen en een eigenzinnige afsluiting; het komt allemaal voorbij tijdens Bruis2017. Ben jij erbij? Schrijf je dan gratis in voor dit bruisende event op zaterdagmiddag 4 februari aanstaande in Utrecht!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Cursus klein wachtschip
Komend voorjaar wordt er vanuit de RA6 (regionale admiraliteit) een cursus georganiseerd voor klein wachtschip tot 25 meter. De cursus bestaat uit een theoriedagdeel, een theorie-examen en een praktijkexamen. De cursus zal plaatsvinden in omgeving Rotterdam en de kosten zijn ongeveer € 50,-. De datum wordt gepland in overleg met de deelnemers. Ben jij ouder dan 18 jaar en heb jij interesse deel te nemen aan deze cursus? Laat dit dan weten en stuur een mail.
Vrijwilligers: Appen met HRM
Aanstaande maandagavond 30 januari neemt het landelijke HRM-team de Scouting WhatsApp over! Van 19.00 tot 21.30 uur zitten de HRM'ers klaar om al je vragen te beantwoorden. Zou je graag een keertje aan een evenement willen meewerken, maar weet je niet welk evenement of welke functie bij jou past? Of misschien heb je wel een hele andere vraag die met vrijwilligersbeleid te maken heeft? Stel ze dan maandagavond via WhatsApp aan het landelijk HRM-team: het nummer is 06 - 577 464 22.
Scouting Original Beanie
Scouting Original Beanie
Nieuw in de ScoutShop: deze donkergrijze beanie met Scouting Original-borduring op de voorkant, one size. Deze muts mag zeker niet ontbreken bij een dropping of winterhike.
Nu voor 6,95
Bestel nu
delen op
 
Vacature Vrijwilligerscoördinator/Coördinator recruitmentteam
Vind jij het leuk om het coördineren van vrijwilligers te combineren met het leiden van het vrijwillige recruitmentteam van Scouting Nederland? Dan hebben we de ideale job voor je! Scouting Nederland is namelijk op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator HRM die tevens Coördinator van het recruitmentteam wordt. Een afwisselende functie waarbij sociale en coachende vaardigheden van groot belang zijn. Iets voor jou?
Lees meer!
delen op
Spel: Beleef je zomerkamp op het Scoutinglandgoed
Het is zo ver: je kunt je inschrijven voor Scout-Up Your Summer 2017! Beleef een supervet zomerkamp met je scouts of explorers en ontmoet andere land-, lucht- en waterscouts uit heel Nederland op Scoutinglandgoed Zeewolde. Tijdens Scout-Up Your Summer is er een basisprogramma met onder andere een hike, kampvuuravond en klimmen. Daarnaast zijn er 'Up'-activiteiten: ga lasergamen of airsoften of bezoek een stad in de buurt. Scout-Up Your Summer wordt als weekkamp drie keer georganiseerd in de periode van 8 tot en met 29 juli 2017.
Inschrijven!
delen op
Vrijwilligers: Werken aan je goede voornemens?
Ga jij ook bij Gilwell aan je goede voornemens werken? Het jaar is weer begonnen: voor velen hét moment om over ‘goede voornemens’ na te denken. Ben jij van plan nieuwe wegen in te slaan? Als je hier op een uitdagende manier mee aan de slag wilt, schrijf je dan in voor een Gilwell-training. In 2016 volgden tachtig leidinggevenden, teamleiders, bestuurders, trainers en begeleiders één van de vijf Gilwell-trainingen. Ga jij dit jaar ook buiten de gebaande paden? Voor de voorjaarstraining zijn nog enkele plekken vrij. Schrijf je dus snel in en breng je goede voornemen in de praktijk!
Inschrijven!
delen op
 
Vacatures
Hoofd Programma Scout-In17
Jij vult de rugzakken van deelnemers aan Scout-In17 met nieuwe ideeën!
 
Hoofd horeca Exxploraxxion
Jij organiseert tosti's voor 3.000 hongerige explorers.
 
Planner/Secretaris programma en subkampen Nawaka 2018
Jij zorgt voor een reële planning voor Nawaka 2018.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube