Jouw eigen katern in Scouting Magazine, naar het Pinksterkamp Dwingeloo en toffe vacatures • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 3, februari 2017
Iedere groep een eigen katern in het nieuwe Scouting Magazine
Rond half februari valt het vernieuwde Scouting Magazine op je deurmat. Zoals al eerder gemeld, is het formaat anders en ook is gekozen voor een andere papiersoort. Wat het nieuwe Scouting Magazine extra leuk maakt, is de mogelijkheid om als groep een deel van het Scouting Magazine zelf te vullen. Vier pagina's in het hart van Scouting Magazine zijn speciaal voor jouw groep gereserveerd. Hier kun je leuke content kwijt en jouw deel wordt dan samen met de rest van Scouting Magazine gratis bij jouw leden bezorgd. Binnenkort krijgen alle contactpersonen communicatie een inlog voor de portal waarmee je aan het magazine kunt werken en in het magazine van februari vind je uitleg over de werkwijze. Vanaf de editie van mei kun je je eigen content bewonderen in het Scouting Magazine. Gaaf toch? 
Spel: Super Scouting Speltips
In deze speltips wordt een aantal tochttechnieken behandeld:
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Ben jij een rots in de branding?
Ben jij die rots in de branding die het landelijk opvangteam zoekt? Als lid van het landelijk opvangteam ondersteun je groepsbesturen bij calamiteiten. Bijvoorbeeld als een groep te maken krijgt met een sterfgeval, een ongeluk of een andere ingrijpende gebeurtenis. Jouw taak kan bijvoorbeeld het geven van voorlichting zijn of het voeren van coachingsgesprekken. Spreekt dit je aan en wil je groepen helpen als lid van het landelijk opvangteam? Lees dan de gehele vacature en solliciteer!
Lees meer!
delen op
Spel: Pinksterkamp
Dit jaar viert het Pinksterkamp Dwingeloo haar 60-jarig bestaan. Dit kamp is speciaal voor welpen, scouts en explorers en vindt plaats op Labelterrein Dwingeloo. Je meldt je voor dit kamp aan met je hele speltak (inclusief leiding) en kunt dan deelnemen aan een tof programma. Daarnaast wordt het eten ook nog eens voor je verzorgd, dus voor de leiding is dit een ideaal kamp. Het thema van dit jaar is 'De tijdmachine', en het belooft weer een leuk kamp te worden. Meer weten of inschrijven? Check de site.
Lees meer!
delen op
Spel: Maak je eigen mes
Heb je altijd al eens je eigen mes willen maken? Bij de MPSE krijg je de kans dit te doen! Van vrijdagavond 14 tot en met maandag 17 april 2017 vindt het messenmaakweekend van de MPSE namelijk weer plaats. Onder begeleiding van experts maak je een houten handvat en een leren schede. Verder krijg je diverse workshops over de omgang met het mes, snijtechnieken, en onderhoud en slijpen van je mes. Ben je 16+ en hierin geïnteresseerd, geef je dan op dit toffe weekend.
Lees meer!
delen op
Spel: Nieuwe studentenstam in Leiden
In veel studentensteden kon het al, maar nu is het ook mogelijk in Leiden: studentenscouting. Wil jij naast je studie in Leiden toch iets met Scouting doen? Kom dan kijken bij de nieuwe Sleutelstam! Elke drie weken op donderdag verzamelt de stam ergens in de stad voor een opkomst. De volgende opkomst is op donderdag 23 februari. Wil je meer weten? Neem dan contact op met de Sleutelstam.
Naambandje Jantje Beton 2017
Naambandje Jantje Beton 2017
De ScoutShop heeft in samenwerking met Jantje Beton in een beperkte oplage een naambandje laten maken. Leuk om aan je scouts te geven als bedankje voor het lopen van de collecte.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Bestuur & organisatie: Coördinatoren gezocht
Ben jij een goede netwerker met uitstekende coachingsvaardigheden die de medewerkers van het landelijk servicecentrum kan inspireren en verbinden richting 2025? Dan is de functie Clustercoördinator inhoud of Clustercoördinator ondersteuning misschien iets voor jou!
Lees meer!
delen op
Financiën: Scouting Nederland ontvangt mooie bijdrage Postcode Loterij
Afgelopen maandag heeft Scouting Nederland tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij weer een fantastische bijdrage van 500.000 euro in ontvangst mogen nemen. Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij kan Scouting iedere week meer meiden en jongens uitdagende activiteiten laten beleven waarmee ze zichzelf persoonlijk kunnen ontwikkelen. Scouting Nederland is trots sinds 2015 gesteund te worden door de Postcode Loterij en bedankt de deelnemers.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Hoofd programma Scout-In17
Jij vult de rugzak met nieuwe ideeën.
 
Kok LSW
Chef medewerkersvoeding gezocht!
 
Medewerker backoffice landelijk HRM-team
Bijt je vast in onze personeelsadministratie.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube