Informatie over Scout-In17, de Kinderklimaatdeals en belangrijke documenten vernieuwd... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, februari 2017
Scoutingportal voor magazine en app
Deze week is de Scoutingportal officieel gelanceerd. In deze portal werk je samen met je groep aan een persoonlijk Scouting Magazine, je ScoutingApp én binnenkort bestel je ook eenvoudig promotiematerialen voor je groep. Alle contactpersonen communicatie hebben deze week een mail met inloggegevens en uitleg voor de portal gekregen. Doe je mee?

Lees meer!
delen op
.
Super Scouting Speltips
Deze keer gaan de speltips over bijzondere spelen uit het buitenland.
  • De bevers spelen Bokwele, een dassenroofspel uit Afrika.
  • In Zuid-Afrika vinden welpen het erg leuk om Mingo mingo te spelen.
  • Kegelen kent iedereen, maar ken je Molkky ook? De scouts gaan kegelen op z'n Fins.
  • Britten staan bekend om hun humor, maar kunnen explorers zien wanneer er 'bullshit' verteld wordt?
  • Duitsland is bekend om zijn Oktoberfest; hier wordt onder andere beerpong gespeeld. De roverscouts proberen het ook.
Na deze spelen uit het buitenland nieuwsgierig geworden naar hoe Scouting in het buitenland gespeeld wordt? Groepen, speltakken of jeugdleden kunnen schrijven met een groep in het buitenland. Informeer je scouts hier vooral over en vul het aanvraagformulier in!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Scout-In17 komt eraan!
Zet het weekend van 22, 23 en 24 september 2017 maar in je agenda, want Scout-In17 wordt weer ontzettend tof! Een weekend vol workshops, spectaculaire optredens, uitdagende activiteiten en gezelligheid. Dat wil je toch niet missen? Scout-In is hét platform waar jij als scout inspiratie opdoet, uitdagingen aangaat en gewoon superveel plezier hebt. Scout-In17 vindt plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. De inschrijving start begin april. We houden je op de hoogte. Vergeet niet FacebookInstagram en de site in de gaten te houden voor de laatste updates!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Appen met HRM
Elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur zit het HRM-team klaar om je vragen te beantwoorden via WhatsApp. Dus heb je vragen over het meewerken aan een event, wil je meer weten over hoe je het vrijwilligersbeleid in je groep kunt verbeteren of heb je misschien een andere vraag op het gebied van HRM? App die dan op maandagavond naar 06 - 577 464 22.
Bestuur & organisatie: Vernieuwing documenten
Binnen Scouting kennen we enkele documenten met afspraken en regels om zaken in goede banen te leiden. Twee belangrijke daarvan zijn onlangs vernieuwd: het huishoudelijk reglement, met daarin regels voor alle leden, en het Protocol grensoverschrijdend gedrag, dat een praktische leidraad voor je groep of organisatie biedt als er (een vermoeden van) grensoverschrijdend gedrag is. Naast dit protocol vind je op de site nog veel meer informatie over sociale veiligheid. Goed om eens door te kijken!
Lees meer!
delen op
Spel: Kinderklimaatdeals
In samenwerking met Het Klimaatverbond en WaterSpaarders is Scouting gestart met de Kinderklimaatdeals: een afspraak tussen kinderen en volwassenen, waarbij acties worden afgesproken om bij te dragen
aan een beter klimaat. Scouting heeft gekozen voor een bomendeal: als Scoutinggroep maak je een deal met bedrijven of gemeentes in de buurt die minimaal twintig bomen willen aanschaffen. De scouts planten deze bomen bij of in de buurt van het clubhuis, om daarmee  een bijdrage te leveren aan een beter klimaat
en een gezonde natuur. Iets voor jouw groep?
Lees meer!
delen op
Spel: Ga de strijd aan tijdens de CQ World Scouts Contest
Op 8 en 9 april vindt CQ World Scouts Contest plaats. Dit is een jaarlijkse activiteit die wordt georganiseerd door de Braziliaanse Scoutingorganisatie en de focus legt op zenden. Mocht je niet kunnen wachten tot de volgende JOTA-JOTI, dan is dit wellicht een tof evenement om aan deel te nemen. Ga jij de strijd aan met groepen over de hele wereld? Meer info vind je in de uitnodiging.
Setaanbieding: ScoutProof slaapmat en slaapzak
Setaanbieding: ScoutProof slaapmat en slaapzak
Op zoek naar een slaapmat en slaapzak voor je eerste overnachting of kamp? Deze voordelige set bestaat uit de ScoutProof Trek Lite Selfinflating Slaapmat en de blauwe ScoutProof Ranger Slaapzak, en biedt je wat je nodig hebt. In deze set wordt de blauwe slaapzak geleverd. Ontvang je liever de groene slaapzak? Dan bestel je die set!
Normaal 94,90
Nu voor 87,50
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Vrijwilliger Nederlands Contingent World Scout Jamboree
Bekijk wat je allemaal kunt doen als vrijwilliger bij het Nederlands Contingent.
 
Medewerker programma Exxploraxxion
Verras en inspireer honderden explorers met jouw programma!
 
Teamleider Uitdagingen Scout-In17
Zet een mooi aanbod van uitdagende activiteiten neer voor duizenden vrijwilligers.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube