Nieuwe Laat je uitdagen!-materialen, op exploratie tijdens de HIT en het roze nestteken... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, maart 2017
Opening inschrijving Canal parade
Proud to be (sc)out! Dat gaan we op 5 augustus in Amsterdam laten zien als Scouting meevaart tijdens de Canal Parade. Ben jij 21 jaar of jonger en vind je het leuk om mee te varen op de Scoutingboot? Meld je dan aan via de site. Je hoeft niet tot de doelgroep te behoren, maar je staat natuurlijk wel achter de boodschap dat je bij Scouting jezelf mag zijn. Zijn er jeugdleden in jouw groep die graag mee zouden willen varen, tip ze dan vooral over deze inschrijving!

Inschrijven
delen op
Super Scouting Speltips
De aankomende verkiezingen staan deze keer centraal bij de speltips:
  • De bevers zijn burgemeester voor één dag. Wat zullen ze allemaal beleven?
  • Mowgli en Shanti worden het niet eens over wat ze willen gaan doen, dus houden Baloe en Vader Wolf verkiezingen.
  • De scouts gaan tijdens de opkomst in gesprek met de politiek. Daar kan een mooie dialoog uit komen!
  • In Het Lagerhuis gaan de explorers als echte politici met elkaar in discussie.
  • Als roverscout heb je stemrecht, dus alle roverscouts gaan natuurlijk samen stemmen!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Landelijke netwerkdag scouts met een beperking
Wil jij weten waarom een scout met autisme op een bepaalde manier reageert? Of hoe het is om een situatie door de ogen van iemand met een visuele beperking te bekijken? Kom dan op 19 maart naar de landelijke netwerkdag voor scouts met een beperking/ADHDD/ASS in Leusden. Of je nu één scout met een rugzakje in je groep hebt of een hele speltak; deze dag is voor jou zeker interessant. Schrijf je in en zorg dat je erbij bent!
Inschrijven
delen op
Bestuur & organisatie: Nieuwe Laat je uitdagen!-materialen beschikbaar
Misschien heb je het al gezien in de #ScoutVlog een aantal weken geleden: er zijn nieuwe Laat je uitdagen!-materialen gemaakt met drie gave foto's. Vanaf vandaag zijn ze beschikbaar op de website. Er zijn kant-en-klare banners en posters beschikbaar. De posters en stickers kun je ook bestellen bij de ScoutShop. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Alle materialen en uitleg over de Laat je uitdagen!-campagne vind je op de site.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Goede voorbeelden gezocht
Eén van de trends in het vrijwilligerswerk is de flexibele inzet van vrijwilligers. Ook binnen Scouting kan dit erg handig zijn en daarom verdiept een HRM-werkgroep zich momenteel in dit fenomeen. Om anderen op weg te helpen, zoeken ze naar nog een aantal best practices op dit gebied. Deze voorbeelden kunnen dan gebruikt worden om een handreiking te schrijven voor andere groepen. Heb jij bij jouw groep goede ervaringen rondom flexibilisering? Mail ze dan naar hrm@scouting.nl en we nemen contact met je op.
Hybrid solar zaklamp zwart
Hybrid solar zaklamp zwart
Zwarte Hybrid solar zaklamp die zowel werkt op zonne-energie als batterijen. De zaklamp geeft 8 uur super helder licht op een volle batterij, is waterbestendig, heeft een lichtstraalafstand van 72 meter en blijft drijven. Speciaal voor leden van Scouting Nederland kost deze zaklamp € 12,95 in plaats van € 17,95. Om van dit voordeel gebruik te kunnen maken, log je in met je Scouts Online-account.
Nu voor 12,95
Bestel nu
delen op
 
Spel: Uitslag nachtspel JOTA-JOTI
De uitslag van het nachtspel van de JOTA-JOTI 2016 is bekend. De Ooievaarsgroep uit Heerjansdam heeft gewonnen met 114 punten, gevolgd door Scouting Uotha uit Uden met 109 en Scouting Berkel Enschot met 103 punten. Gefeliciteerd! Wil jij dit jaar ook meedoen? Schrijf je vanaf 1 april in voor de JOTA-JOTI!
Lees meer!
delen op
Spel: Op ontdekkingstocht tijdens de HIT
Voor scouts tussen de 14 en 24 jaar is er dit jaar een speciaal HIT-onderdeel: Pats Boem Exploratie! Scouts gaan tijdens deze HIT op ontdekkingstocht, ze gaan samen met andere scouts op zoek naar hun eigen mogelijkheden en talenten. Ken of ben je een scout tussen de 14 en 24 jaar die dit avontuur aandurft? Schrijf je dan vandaag nog in!
Inschrijven
delen op
Vrijwilligers: Train-de-trainerbijeenkomst werving en behoud
Heb jij trainingservaring en wil jij Scoutinggroepen helpen bij het werven van meer enthousiaste vrijwilligers? Dan is dit je kans! Tijdens de train-de-trainerbijeenkomst op 1 april leer je hoe je in je regio een training aan vrijwilligers van groepen kunt geven over de werving van vrijwilligers op groepsniveau. Je doet kennis op, deelt ervaringen en leert alles over de motivatie van vrijwilligers, trends en wervingsmethodes. Met deze informatie kunnen jouw deelnemende groepen straks bepalen waar ze vrijwilligers nodig hebben, waar ze hen kunnen vinden en hoe ze hen kunnen binden.
Inschrijven
delen op
 
Vacatures
Path leader Roverway 2018
Geef de deelnemers aan Roverway 2018 een supertoffe tijd!
 
Medewerker Exxploraxxion
Werk mee aan Exxploraxxion 2017.
 
Hoofd Programma Infomarkt & Meetings Scout-In17
Maak Scout-In17 tot een spetterend succes!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube