Lees meer over het instructeursweekend, de Canal Parade en trainingen voor Scouts Online... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, maart 2017
Wijzigingen infoblad VOG
Het infoblad Verklaring Omtrent het Gedrag is onlangs aangepast. De wijzigingen hebben vooral betrekking op aanpassingen bij Justis. Ben jij bij je groep degene die de VOG's aanvraagt, bekijk het infoblad dan even goed. De nieuwe versie van het infoblad is op de website te vinden.

Lees meer!
delen op
 
Super Scouting Speltips
Komende zaterdag is het Landelijke Compostdag. Omdat we in Nederland op de meeste plekken ons gft-afval scheiden, kan er van al die afvalstoffen compost gemaakt worden. En dat is hartstikke goed voor in de tuin, omdat het 100% organisch is. Ook bij Scouting denken we na over het milieu en op Landelijke Compostdag gaan we dan ook aan de slag met compost, aarde en zand:
  • Bas Bos vindt een dikke worm, dus de bevers besluiten beestjes in de grond te gaan zoeken. Welke spannende dieren ontdekken ze?
  • De welpen kijken of ze champignons en andere paddenstoelen kunnen kweken.
  • In oude steengroeves zoeken de scouts naar fossielen. Wat zullen ze vinden?
  • De aarde bestaat uit verschillende grondsoorten. De explorers maken een bodemprofiel van de grond bij het clubhuis.
  • De roverscouts verzamelen aarde van bekende plekken en maken er een schilderij van.
Lees meer!
delen op
Spel: Wandel mee met de Duinenmars
Het is inmiddels een begrip in Den Haag: de Duinenmars. Gedurende twee dagen geniet je in het vroege voorjaar van de duinen en de stad daarachter! Dit jaar vindt het event plaats op 8 en 9 april. Je loopt een afstand van 5, 10, 15, 25 of 40 km. De opbrengst van de Duinenmars gaat naar instanties voor het georganiseerd jeugd- en jongerenwerk. Jaarlijks nemen zo'n 14.000 wandelaars deel aan de Duinenmars.
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: HRM komt naar je toe deze zomer!
Op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie op landelijk niveau? Op www.scouting.nl vind je allerlei vacatures en iedere maandag kun je via WhatsApp contact opnemen met het HRM-team om te ontdekken welke klus bij jou past. Maar er is meer: HRM komt deze zomer naar je toe met een pubquiz in iedere provincie. Zin om gastheer te zijn en de quiz in je eigen provincie te organiseren? Laat het dan even weten via hrm@scouting.nl.  
Lees meer!
delen op
Vrijwilligers: Word CWO-instructeur
Ben jij een ervaren instructeur zonder CWO-instructeursdiploma, maar geef je wel diploma’s uit voor CWO Kielboot lll? Meld je dan aan voor het instructeursweekend. Tijdens dit weekend ontwikkel je die competenties die jij nog nodig hebt voor je diploma CWO-instructeur. De datum en inhoud van het programma worden afgestemd op de wensen van de belangstellenden. Ben je geïnteresseerd, schrijf je dan in voor dit weekend via Scouts Online.
Zakboekje scouts
Zakboekje scouts
Hoe gaat de diagonaalsjorring ook alweer? En die tochttechniek, hoe werkte die precies? De antwoorden op deze en vele andere vragen vind je in het Zakboekje scouts. De app die bij het Zakboekje scouts hoort, is een ideale aanvulling. In de app, die gratis beschikbaar is via de AppStore en Play Store, vind je handige instructiefilmpjes, verwijzingen naar websites met meer informatie en nog veel meer aanvullende onderwerpen. Alle activiteitengebieden uit het Scoutingspel komen op een beknopte en overzichtelijke manier aan bod. Handig, want zo kun je het Zakboekje scouts goed gebruiken tijdens opkomsten en kampen!
Nu voor 4,95
Bestel nu
delen op
 
Financiën: Tips voor inzamelingsacties
Bijna iedere groep houdt wel eens een actie om geld in te zamelen voor een zomerkamp of het onderhoud van schepen of de blokhut. Simpelweg loten of appeltaarten verkopen, is alleen niet echt een uitdagend Scoutingprogramma. Toch kunnen scouts veel leren van zo'n actie. Wil je een actie doen, zorg er dan voor dat het doel van de actie voor iedereen duidelijk is en houd de activiteitengebieden en spelvisie in je achterhoofd. Om je te inspireren, is er een nieuw infoblad samengesteld, waarbij voor iedere spektak ideeën voor acties worden gegeven, inclusief voorbereidingsprogramma’s.
Lees meer!
delen op
Spel: Vaar mee tijdens de Canal Parade
In de vorige @-scout heb je het al gelezen: Scouting Nederland vaart dit jaar mee met de Canal Parade op 5 augustus. Ben jij 21 jaar of jonger en vind jij dat iedereen bij Scouting zichzelf mag zijn? Draag dit uit door mee te varen op de boot! Je hebt nog tot 2 april aanstaande de tijd om je aan te melden. 
Lees meer!
delen op
Spel: Jouw explorers in het volgende Scouting Magazine?
Hebben jouw explorers binnenkort een leuke opkomst of activiteit op het programma staan? Daag ze dan uit een fotostrip te maken van deze activiteit! Laat ze met hun smartphone 9 foto's maken met korte teksten erbij en die insturen naar redactie@scouting.nl. Misschien staan jouw explorers dan wel in het volgende Scouting Magazine!
Lees meer!
delen op
Bestuur & organisatie: Diverse trainingen Scouts Online en Joomla!
Wil jij meer weten over de financiële module, de verhuurmodule of de evenementenmodule in Scouts Online? Of ben je meer geïnteresseerd in een Joomla!-training? Team internet organiseert dit jaar weer allerlei handige trainingen en ze zijn nog gratis ook. Een mooie en leuke manier om meer van Scouts Online te weten te komen!
Lees meer!
delen op
Wildo Kasa XL HIT
Wildo Kasa XL HIT
Deze exclusieve Wildo Kasa XL met HIT-logo is bij ScoutShop verkrijgbaar voor € 7,50. Doe je mee aan de HIT, dan ontvang je deze gratis bij een bestelling vanaf € 25,-. Ga naar het artikel in de ScoutShop voor de voorwaarden.
Nu voor 7,50
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Afdelingscoördinator HR-projecten
Gezocht: projecttijger voor het betere HR-werk!
 
Afdelingscoördinator HR-services
Jij gaat voor service met een glimlach.
 
Afdelingscoördinator HRM landelijke teams
Jij bent onze landelijke verbinder.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube