Alles over het aanvragen van lintjes, vrijwilliger zijn bij Scouting en Roverway... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 9, mei 2017
Gemeenteraadsverkiezingen
Het Scoutingprogramma levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jeugd en jongeren en daarmee aan het jeugdbeleid van de gemeente. Op verschillende momenten heb je de lokale overheid nodig, bijvoorbeeld als je groep subsidie ontvangt of als je op zoek bent naar een nieuwe locatie voor je clubhuis. Daarnaast kan je als Scoutinggroep diensten leveren aan de gemeente. Werken aan een goede relatie met je gemeente is een continu proces, maar de komende tijd is er een extra aanleiding: in maart 2018 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hét moment om als Scoutinggroep in te spelen op gemeentebeleid en om te lobbyen. Hoe je dat op een goede manier aanpakt, lees je op de website.

Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Overal zijn er huisregels, zo ook binnen Scouting. Sommige regels staan duidelijk op papier andere regels zijn de ongeschreven regels. Alle speltakken hebben het deze keer over de huisregels:
  • Rozemarijn heeft pannenkoeken gebakken. De bevers leren aan welke regels je je moet houden als je ze wilt opeten.
  • Niemand zit te wachten op chaos in de horde. Baloe helpt de welpen om regels te maken voor hun horde.
  • De scouts hebben het over de huisregels tijdens de opkomst of tijdens kamp. Is het kampterrein bijvoorbeeld wel netjes?
  • Fair play is een bekende term in de sportwereld. De explorers zorgen voor fair play bij Scouting.
  • Aan de hand van citaten spelen roverscouts een casinospel over huisregels.
Lees meer!
delen op
Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Bij Scouting kun je op diverse niveaus vrijwilliger zijn. In je groep, in de regio en zelfs op landelijk niveau zijn er allerlei toffe functies die je kunt doen. Help tijdens een evenement als Scout-In of werk mee aan Exxploraxxion. Maar je kunt natuurlijk ook een bijdrage leveren aan een landelijk team, zoals de bemiddelingscommissie, het Scoutinglandgoed of het Kennisnetwerk. Onlangs is er een filmpje gemaakt waarin Scoutingvrijwilligers vertellen wat ze doen. Deel het vooral met anderen om zo te laten zien waarom het zo gaaf is vrijwilliger te zijn bij Scouting!
Deel
Bekijken!
delen op
Werk mee aan Let's Go Outdoor
Heb jij op zondag 21 mei nog niets te doen en heb je zin in een leuke dag met uitdagende activiteiten? Kom dan helpen tijdens Let's Go Outdoor! Let's Go Outdoor is hét outdoorevenement van 2017. Op dit evenement vind je verrassende merken, de laatste trends en nieuwe producten. Ook zijn er uitdagende outdooractiviteiten voor jong en oud. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van deze toffe outdooractiviteiten. Wil jij helpen? Stuur dan een mail naar communicatie@scouting.nl.
Lees meer
delen op
Handboek scouts met een beperking
Sta jij regelmatig voor een groep scouts met een beperking? Wist je dat er een handboek is voor leiding van scouts met een beperking? Of je nu net begint als leidinggevende of juist al heel veel ervaring hebt, dit handboek kan je helpen. Ook als je van plan bent om te gaan werken met scouts met een beperking. Wat komt er allemaal bij kijken? Moeten we ons clubhuis aanpassen? En wie gaat dat betalen? Op welke doelgroep gaan we ons richten en waarom? Kortom, een handig document om eens door te lezen.
Lees meer!
delen op
Nooit meer naar huis
Deze zomer wordt het wel heel leuk op attractiepark Duinrell met het speciale Scoutingarrangement. Start in het nostalgische Wonderland, suis naar beneden van de Rodelbaan, vlieg mee in de Dragonfly of zie in vogelvlucht het park aan je voorbij gaan in de nieuwste attractie Wild Wings. Eén ding is zeker: je wilt nooit meer naar huis. Als lid van Scouting Nederland kun je met je Scoutinggroep namelijk profiteren van mooi ledenvoordeel. Doe je mee aan de winactie, dan maak je ook nog eens kans op een groepsbezoek voor 4 uur spetteren in het Tikibad. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en reserveren op de website.
Lees meer!
delen op
Levend Stratego
Levend Stratego
Het is misschien wel het meest gespeelde spel binnen Scouting: Levend Stratego. Wie vindt als eerste de vlag van de tegenstander? Levend Stratego speel je buiten met een groep van minimaal 4 spelers, maar bij voorkeur met een grotere groep. Je speelt het in het bos, een park of gewoon in een woonwijk. Het spel is al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Nu voor 14,95
Bestel nu
delen op
 
Roverway gaat het land door
In de zomer van 2018 vindt er een supergaaf internationaal kamp plaats in Nederland: Roverway. Dit event is voor roverscouts van 16 tot 23 jaar oud. De organisatie is al volop bezig en kan ook jouw hulp gebruiken! Daarom trekt het team dat Roverway organiseert in mei en juni het land door om te praten met iedereen die interesse heeft mee te helpen dit bijzondere evenement mogelijk te maken. Op vier avonden kun je al je vragen stellen over het evenement, de organisatie, vacatures en nog veel meer. Zorg er dus voor dat je de informatieavond bij jou in de buurt niet mist!
Lees meer!
delen op
Lintje aanvragen? Wees op tijd!
Ook dit jaar zijn er tijdens de Lintjesregen weer vele lintjes uitgereikt. Meer dan dertig Scoutingvrijwilligers hebben in 2017 een lintje ontvangen, maar dat kunnen er natuurlijk veel meer worden! Wil je een lintje aanvragen voor een vrijwilliger? Wees er dan snel bij en doe een aanvraag bij jouw gemeente! Veel gemeentes hebben deze info namelijk al een jaar van tevoren nodig en het zou zonde zijn als je te laat bent. Vloggers Luuk en Amy hebben dit jaar hun eigen Scoutinglintjesregen georganiseerd. Check de vlog voor deze letterlijke lintjesregen.
Check de vlog
delen op
Het 4daagsekamp: een unieke ervaring
Ben jij niet bang voor de nachtelijke uren en heb je zin in een speciaal event? Kom dan van 15 tot en met 22 juli 2017 naar het Scouting 4daagsekamp in Nijmegen! Speciaal voor Scoutinglopers wordt er tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een 4daagsekamp georganiseerd. Je kunt hier je tent opzetten, er wordt voor je gekookt, er is een bar en je wordt gewekt. Ook zijn er op de route verzorgingsposten en medische verzorging. Is lopen niets voor jou, maar wil je wel helpen? Dat kan, er is namelijk van alles te doen. Geef je op en beleef dit 4daagsekamp mee!
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Medewerker Brak en Uitgedaagd Scout-In17
Organiseer relaxte activiteiten tijdens hét vrijwilligersfestival van het jaar.
 
Medewerker Opening, Sluiting en Feesten Scout-In17
Kom jij Team Entertainment versterken voor Scout-In17?
 
Onderdeelshoofd Hikes Nawaka
Jij stuurt de diverse hiketeams aan en zorgt voor uitdagende hikes.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube