Wijziging aanvraagprocedure VOG, path leaders gezocht en toffe speltips... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, mei 2017
AH Sportactie ook voor Scoutinggroepen
Na de zomer start de AH Sportactie: een actie waarmee heel Nederland op een laagdrempelige manier sport en Scouting kan ontdekken. Klanten van ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland krijgen in week 36-38 de kans om te sparen voor zegels, waarmee ze gratis kunnen kijken bij jouw Scoutinggroep! Dit is het ideale hulpmiddel om jouw Scoutinggroep lokaal op de kaart te zetten. De contactpersonen communicatie ontvangen morgen een e-mail met alle informatie die ze nodig hebben om aan deze actie mee te doen. Geen contactpersoon communicatie? Stuur dan een mail naar communicatie@scouting.nl en we zorgen dat ook jij de informatie ontvangt.
Super Scouting Speltips
Deze keer hebben de speltips het thema 'Fiets 'm d'r in':
  • Op het dorpsplein spelen de bevers het spel Snel naar de bel! Wie belt er als eerste?
  • Marala balanceert graag op één poot, ze laat daarmee zien dat ze in balans is. Ze is benieuwd hoe gebalanceerd de welpen zijn.
  • Met behulp van een skatebord of skelter gaan de scouts de Rij-'m-d'r-in-strijd met elkaar aan.
  • De explorers spelen het echte Fiets 'm d'r in. Wie houdt zijn of haar kleren droog?
  • De roverscouts spelen een stammenbattle tegen één of meerdere stammen uit de regio.
Lees meer!
delen op
Path leaders Roverway 2018 gezocht
Roverway 2018 is op zoek naar Path leaders die de volgende uitdaging aan willen gaan: het organiseren van een vijfdaags verrassend en onvergetelijk programma voor Europese roverscouts tijdens de zomer van 2018. Heb jij unieke ideeën om internationale roverscouts kennis te laten maken met Nederland en is dit echt iets voor jou? Grijp dan nu je kans! Check de site voor meer info of bezoek de kraam op de Scouting Fundays (21 mei)!
Lees meer!
delen op
Bezorg internationale scouts een tof avontuur
Aankomende zomer vindt het internationale zomerkamp NICES plaats. Van 29 juli tot en met 8 augustus 2017 zullen scouts van 14 tot 21 jaar uit Nederland, Zwitserland, Italië, België, Engeland, Oostenrijk en Canada te gast zijn in Nederweert. NICES kan natuurlijk niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Wil jij actief bezig zijn en houd je van een uitdaging? Ben jij 18 jaar of ouder en beschikbaar in de zomer van 2017? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer!
delen op
Escape Room The Game
Escape Room The Game
Beleef de spanning van een echte escaperoom tijdens een opkomst, op kamp of gewoon thuis met Escape Room The Game! Je zit bij dit spel spel 'opgesloten' en moet de codes vinden om binnen 60 minuten te ontsnappen. Het spel bevat 4 spannende avonturen in oplopende moeilijkheidsgraad. Ideaal voor iedere Scoutinggroep dus!
Nu voor 39,95
Bestel nu
delen op
 
Buitengewoon verlof
De meeste Scoutinggroepen zijn al lekker druk met de voorbereidingen van hun komend zomerkamp. Wist je trouwens dat je als vrijwilliger in bepaalde gevallen je werkgever kan vragen om buitengewoon verlof en daardoor wellicht maximaal 10 tot 15 dagen per jaar kunt besteden aan (zomer)kampen, zonder dat het je vakantiedagen kost? Op de site vind je een voorbeeldbrief die je hiervoor kunt gebruiken.  Houd er wel rekening mee dat iedere bedrijfstak andere regels mag stellen en dat je ruim op tijd je werkgever vraagt om van deze regeling gebruik te mogen maken. Heeft jouw bedrijf of cao geen specifieke regeling, dan kun je misschien met je werkgever afspraken maken in het kader van 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'.
Lees meer!
delen op
Spelathon: denk mee met de speltipschrijvers
Ben jij creatief en vind je het leuk om allerlei toffe speltips te bedenken? Kom dan naar de Spelathon van het landelijk team Spel op 18 juni aanstaande. Van 10.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom op het landelijk servicecentrum in Leusden. Samen met anderen brainstorm je deze middag met als resultaat leuke, uitdagende speltips voor de @-scout en de activiteitenbank. Barst jij van de goede ideeën en heb je tijd op 18 juni? Schrijf je dan in voor deze Spelathon en wie weet staan jouw speltips binnenkort in @-scout!
Inschrijven
delen op
Wijziging aanvraagprocedure VOG
Als contactpersoon voor de VOG-aanvragen krijg je na het afronden van een digitale VOG-aanvraag altijd een bevestiging dat de aanvraag is verstuurd. Vanaf nu ontvang je naast deze bevestiging een extra bericht als de VOG-aanvraag niet bij de aanvrager is afgeleverd. De redenen hiervoor kunnen verschillen: het e-mailadres van de aanvrager is verouderd, het bestaat niet (meer), het is verkeerd ingevuld of de mailbox van de aanvrager is vol. Houd dit dus goed in de gaten als je een VOG aanvraagt.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Programmamedewerker Scout-In17
Werk mee aan een tof programma op Scout-In17.
 
Medewerker Brak & Uitgedaagd Scout-In17
Zet je creativiteit in voor Scout-In17.
 
Medewerker Algemeen Exxploraxxion
Verras en inspireer honderden explorers tijdens Exxploraxxion!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube