Alles over Scout-In17, het KampEvent en vrijwilliger zijn bij Scoutinglandgoed Zeewolde... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, mei 2017
Vacatures Scoutinglandgoed
Doe mee, denk mee, beleef mee! Als vrijwilliger op Scoutinglandgoed Zeewolde maak je deel uit van een enthousiast team dat iedere dag bouwt aan een nog mooier en leuker kampeer- en evenemententerrein voor scouts uit Nederland en de rest van de wereld. Bekijk de verschillende vacatures en laat van je horen!

Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Het mooie weer van de laatste tijd nodigt uit om naar buiten te gaan en te gaan spelen met en in de natuur. Daar maken we bij Scouting natuurlijk gretig gebruik van! Iedere speltak gaat er dus op uit.
  • Bij Bas Bos en Rebbel zit een nest met vogeltjes in de tuin. De bevers kijken of ze ook in een nest passen.
  • Freek Vonk gaat op safari, de welpen gaan natuurlijk graag met hem mee.
  • De scouts spelen in de natuur en met de natuur. Maar deze week doen ze dat wel heel erg letterlijk.
  • De explorers en de roverscouts gaan de strijd met elkaar aan om zo lang mogelijk te overleven in de natuur.
Lees meer!
delen op
Trainingsweekend rondom kamperen en op kamp gaan
Heb jij je al ingeschreven voor het KampEvent? Het KampEvent wordt gehouden van 9 tot 11 juni in Mook en is hét trainingsweekend voor alles rondom kamperen en op kamp gaan. Het event wordt ondersteund door veel Scoutingregio’s en is volledig modulair opgezet, precies volgens de gedachte van Scouting Academy. (Bege)leiding van alle speltakken kan tegelijkertijd trainingen volgen voor een specifieke leeftijdsgroep. Je kunt er dus makkelijk een groepsuitje van maken. Behalve workshops voor kampkwalificaties is er ook voldoende ruimte voor andere persoonlijke ontwikkeling en interesses. Altijd al een keertje willen vuurspuwen of meer willen weten over de sterrenhemel? Hier kan het!
Lees meer!
delen op
Nederlands contingent klaar voor World Scout Moot
World Scout Moot 2017 staat voor de deur en het Nederlandse contingent is er helemaal klaar voor. We vertrekken met bijna 100 mensen richting IJsland. Met dit mooie aantal was het tweede voorbereidingsweekend in Papendrecht dan ook een groot succes. Samen met de andere deelnemende landen zullen we World Scout Moot in IJsland openen op 25 juli. Na een programma vol culturele, actieve en natuurgerichte expedities komen we samen op het Úlfljótsvatn Outdoor and Scout Center, waar we de Althingi vieren. De sluiting van World Scout Moot vindt op 2 augustus plaats in Reykjavik. Benieuwd hoe het ons vergaat? Volg onze belevenissen via Facebook en de site.
Lees meer!
delen op
Informatieavonden Roverway bij jou in de buurt
In de eerste @-scout van mei heb je kunnen lezen dat de Roverway-organisatie door het land trekt met informatieavonden voor iedereen die interesse heeft in het meewerken aan Roverway 2018, een gaaf internationaal kamp voor roverscouts. Wil jij meehelpen of heb je vragen? Mis dan zeker de informatieavond bij jou in de buurt niet! Je vindt ons op 8 juni in Breukelen, 9 juni in Groningen en Kapelle en 16 juni in Eindhoven.
Webinar: Iedereen op Scouting!
Droom jij ervan het Scoutingseizoen met een volle speltak met kinderen te starten? Of wil je een tweede, derde of vierde speltak naast je huidige speltak starten? Op dinsdag 6 juni vindt een live webinar plaats, waarin we je laten zien hoe je de eerste stappen kunt zetten deze dro(o)m(en) te verwezenlijken. We doen dit aan de hand van de groeicirkel. Groepen die al aan de slag zijn geweest met de groeicirkel, vertellen hun ervaringen. Het webinar is te bekijken via de Facebookpagina van Scouting Nederland en start om 20.00 uur.
Lees meer!
delen op
Inschrijving Scout-In17 geopend!
Geduld is een schone zaak, maar het is nu eindelijk zo ver: de inschrijving voor Scout-In17 is geopend! Heb jij zin in een geweldig weekend vol met inspirerende workshops, vette uitdagingen en een fantastisch feest? Schrijf je dan snel in en we zien je 22, 23 en 24 september op Scoutinglandgoed Zeewolde! Helemaal up-to-date zijn over het programma en andere weetjes van Scout-In17? Houd dan Facebook, Instagram en de site goed in de gaten en zorg ervoor dat je niets mist. Daar vind je trouwens ook meer informatie over toffe vacatures.
Inschrijven
delen op
BubbleLab
BubbleLab
Je hebt ze vast wel eens gezien op vakantie: meterslange zeepbellen die in de mooiste kleuren en vormen door de lucht dwarrelen. Met BubbleLab kunnen scouts ze nu zelf maken! Leuk om thuis te doen of natuurlijk tijdens het zomerkamp.
Nu voor 10,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Penningmeester JOTA-JOTI
Jij verbindt het team Jamboree On The Air financieel!
 
Social media expert Scout-In17
Promoot hét festival van 2017 online.
 
Medewerker attentiegroep
Zorg voor een passend bedankje voor landelijk vrijwilligers.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube