Informatie over gezondheidsformulieren, crowdfunding en toffe vacatures... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, juni 2017
Vroegboekkorting Scout-In17
Tot 19 september 2017 kun je je via de website inschrijven voor Scout-In17. Een ticket voor Scout-In17 kost € 75,-. Maar als je er snel bij bent, krijg je vroegboekkorting! Tickets die vóór 1 augustus besteld worden, zijn € 5,- goedkoper. Je betaalt dan maar € 70,- voor een weekend vol vette (water)activiteiten, een groots, persoonlijk en uitdagend workshopprogramma, de bekende infomarkt en gezellig feestjes tot in de late uurtjes. Snel inschrijven dus!

Inschrijven!
delen op
Super Scouting Speltips
Deze keer hebben de Super Scouting Speltips in @-scout te maken met badges, insignes en awards in het activiteitengebied Identiteit:
Kijk voor meer tips voor badges, insignes en awards in de activiteitenbank of www.scouting.nl. De badges, insignes en awards zijn te koop bij ScoutShop.
Lees meer!
delen op
Crowdfunding Proud to be (sc)out!
Na de bekendmaking dat Scouting meevaart op de Canal Parade in Amsterdam zijn er veel positieve reacties binnengekomen. Ook zijn er spontaan donaties gedaan door scouts die het belangrijk vinden dat Scouting als vereniging op deze manier laat zien dat je jezelf mag zijn. Supergaaf om te merken dat er zoveel steun is voor deze actie! Naar aanleiding van de donaties is er een crowdfundingactie gestart onder de naam Proud to be (sc)out!, zodat iedereen die de boodschap van Scouting steunt, de kans krijgt bij te dragen aan dit doel.
Doneren
delen op
In het buitenland op kamp
Ga je naar het buitenland op kamp met explorers of roverscouts? Dan krijg je te maken met een aantal extra regels. Jongeren moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Zijn de jeugdleden jonger dan 18 jaar? Dan is van de (beide) ouders toestemming nodig als het jeugdlid naar het buitenland reist. Je kunt hiervoor het speciale toestemmingsformulier gebruiken dat je op Scouting.nl kunt downloaden. Daarnaast is een kopie van het ID-bewijs van de ouders nodig. Meer weten over reisdocumenten voor een kamp in het buitenland? Check het infoblad. Voor andere zaken die belangrijk zijn als je op kampt gaat, kun je terecht op de website. Zo ga je goed voorbereid op kamp!
Lees meer!
delen op
Gezondheidsformulieren
De zomerkampen staan weer voor de deur en veel groepen maken gebruik van gezondheidsformulieren voor de gegevens van jeugdleden. Spreek af wie de gegevens beheert en bewaart en zorg ervoor dat ze vernietigd worden als ze niet meer nodig zijn. Vraag niet meer dan de noodzakelijke gegevens. Het is niet toegestaan te vragen naar het BSN-nummer. Bij een bezoek aan een hulpverlener is deze informatie ook niet nodig; zij kunnen de gegevens opzoeken in de systemen. In Nederland moet ieder kind van 14 jaar en ouder een eigen ID-bewijs bij zich hebben. Voor jongere kinderen is dit niet verplicht en heb je ook als groep geen kopie nodig op kamp. Op Scouting.nl vind je een gezondheidsformulier dat aan de richtlijnen voldoet.
Lees meer!
delen op
Zenden tijdens zomerkamp
Kijken jouw jeugdleden nu al uit naar de JOTA-JOTI van oktober? Ook tijdens je zomerkamp kun je met hen aan de slag met de radio. Er wordt namelijk een speciale ZoKa-ronde georganiseerd. Op woensdagavond 12, 19 en 26 juli en woensdagavond 16, 23 en 30 augustus kun je onder begeleiding van een zendamateur kampervaringen uitwisselen met andere groepen die op kamp zijn. Deze zendamateur kan bijvoorbeeld de zendamateur zijn die helpt met de JOTA-JOTI of eigen leiding als hij of zij zendamateur is.
Lees meer!
delen op
COOX Rocket Hout Stove
COOX Rocket Hout Stove
Wil jij gecontroleerd en veilig buiten koken op sprokkelhout? Dan is de COOX Rocket Hout Stove wat voor jou. De rocketstoves zijn zo ontworpen dat je binnen een minuut hoge temperaturen bereikt. Deze licht in gewicht en robuuste stoves maken het buiten koken overal mogelijk. De Rocket Stove is tijdelijk in de aanbieding: je betaalt geen € 139,95, maar € 109,95. Dit product is bij lokale ScoutShops niet op voorraad. Zij kunnen dit product wel voor je bestellen.
Normaal 139,95
Nu voor 109,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Path leader Roverway 2018
Organiseer een supertoffe tijd voor vele roverscouts.
 
Project HRP'er Scout-In17
Begeleid de juiste mensen naar Scout-In17.
 
Coördinator netwerkteam
Zet jij een netwerk op rondom één van de toekomstthema's?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube