Alles over de zomerkampwedstrijd, de enquête Scoutingspel en meewerken aan Scout-In17... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, juni 2017
Toekomstthema's
Van jong tot oud, van roverscout tot regiovoorzitter en van welpenleidinggevende tot vrijwilliger bij een landelijk team; enorm veel scouts hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de toekomstvisie. De komende jaren gaat Scouting Nederland aan de slag met deze visie, waarbij de focus ligt op vijf doelen, ook wel de toekomstthema's genoemd:
  • Ontwikkeling en uitdaging
  • Samenwerken en verbinden
  • Open en divers
  • Trots en zichtbaarheid
  • Vrijwilligers
Voor ieder toekomstthema wordt een netwerk gevormd van groepen die met dat thema aan de slag willen of er juist veel kennis over of ervaring mee hebben. In de komende @-scouts wordt in iedere editie een toekomstthema uitgelicht, zodat je een beeld krijgt wat zo'n thema precies inhoudt. Je vindt de thema's ook terug bij artikelen in het Scouting Magazine.
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
De speltips staan deze keer in het teken van de zomer:
  • Het is zomer en Keet Kleur wil graag een mooie grote zon maken. Dat lukt niet in haar eentje, dus de bevers helpen haar.
  • Samen met Mor maken de welpen een zomerse muurschildering van de horde.
  • De scouts luiden de zomer in door het maken van een creatieve videoclip, waarbij ze laten zien klaar te zijn voor de zomer.
  • De explorers gaan de strijd met elkaar aan: ze maken een promotiefilmpje over hun speltak of groep. Welk filmpje krijgt de meeste likes op Facebook?
  • De roverscouts maken een kampaandenken van het zomerkamp door middel van lassen.
Lees meer!
delen op
Uitdagend Scoutingspel
Scouting Nederland is trots op haar leden en groepen! Samen dagen we meiden en jongens uit zich met leuke en spannende activiteiten persoonlijk te ontwikkelen. Door Scouting Nederland worden allerlei producten en activiteiten ontwikkeld om groepen te helpen het Scoutingspel nóg uitdagender maken. Om dit goed te kunnen doen, doet Scouting Nederland onderzoek naar de praktijk in Scoutinggroepen en de wensen en behoeften van leiding en leden. Een selectie van jeugdleden, leidinggevenden en praktijkbegeleiders ontvangt daarom binnenkort een uitnodiging om aan een enquête deel te nemen.
Zomerkampwedstrijd
Doe jij mee aan de zomerkampwedstrijd van Scouting en ScoutShop? Volg Scouting op Instagram, plaats je mooiste zomerkampfoto, GIF-je óf korte video op Instagram met #zomerkamp2017 en vermeld de naam van je Scoutinggroep. Iedere week zoeken we de mooiste foto’s en filmpjes uit om te delen op Instagram en op onze Facebookpagina. Een weekwinnaar wint het boek Op avontuur met geocaching en dingt mee naar de hoofdprijs. Aan het einde van de zomer wint de groep met de allermooiste foto deze foto afgedrukt op hout voor in het clubhuis én een outdoorcookingpakket voor de hele Scouotinggroep ter waarde van € 75,- van ScoutShop! Deelnemen kan tussen 8 juli en 4 september 2017. De winnaar wordt in de @-scout van 7 september en uiteraard via Facebook en Instagram bekend gemaakt.
Werk mee aan Scout-In17
Scout-In17 zou niet hetzelfde zijn als we niet konden rekenen op onze tweehonderd fantastische medewerkers. Zij zetten zich voor, tijdens en na afloop van het evenement in om er een geweldig weekend van te maken. Heb jij zin om samen met de organisatie een topprestatie neer te zetten en de deelnemers een zo mooi en uitdagend mogelijk weekend te bezorgen? Kijk dan snel naar de vacatures op de site en solliciteer direct op de functie die jou op het lijf geschreven is!
Lees meer!
delen op
Wereldrecord EHBO
Op zaterdag 9 september organiseert het Rode Kruis het wereldrecord EHBO op de Dam in Amsterdam. Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar, vandaar deze wereldrecordpoging. Dit doen ze om te benadrukken dat EHBO levensreddend is en om je ook nog wat te leren. Wil je meedoen? Meld je aan via de site. Liever niet meedoen, maar wel een bijdrage leveren? Het Rode Kruis is ook op zoek naar stewards om de dag in goede banen te leiden. Meld je hier aan!
Lees meer!
delen op
Meelopen, meevaren of meejuichen op de Gay Pride?
Scouting staat open voor iedereen en dat laten we deze zomer onder andere zien tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Er zijn drie manieren waarop jij als scout kunt laten zien dat jij het met deze boodschap eens bent:
  • Meelopen: je bent van harte uitgenodigd mee te lopen tijdens de Pride Walk/Youth Pride op zaterdag 29 juli. Loop jij ook mee? Kijk voor meer info op de site.
  • Meevaren: de meeste deelnemers op de boot van Scouting Nederland zijn jeugdleden. Maar speciaal voor scouts boven de 21 jaar worden tien deelnemersplaatsen beschikbaar gesteld. Wil je hiervoor in aanmerking komen, kijk dan op de site.
  • Meejuichen: je bent natuurlijk van harte welkom om tijdens de Canal Parade op 5 augustus als enthousiaste supporter langs de route de Scoutingboot toe te juichen. Draag die dag met trots je Scoutingdas of de Rainbow Scoutingdas.
Lees meer!
delen op
Rainbow Scoutingdas
Rainbow Scoutingdas
Tijdens de voorbereidingsmiddag voor de Canal Parade is de eerste Rainbow Scoutingdas uitgereikt aan alle deelnemers. Jij kunt deze das ook dragen, want hij is sinds deze week verkrijgbaar bij de ScoutShop.
Nu voor 17,50
Bestel nu
delen op
 
Zon, wind en water
Zin in een gezellige zomerweek waarin je (beter) leert zeilen, nieuwe vrienden leert kennen, avonturen beleeft en aan het einde van een geslaagde week naar huis gaat met een CWO Kielboot-certificaat? De inschrijvingen gaan al hard, maar er zijn nog een paar plekken over in de jongerenweken (11-15 jaar) van 29 juli tot en met 4 augustus en 4 augustus tot en met 11 augustus, en de ouderenweken (16+) van 15 tot en met 21 juli en 19 tot en met 25 augustus. Wees er dus snel bij en schrijf je in! Kun je deze weken niet? Houd onze site in de gaten voor extra plekken die wellicht vrij komen in de andere weken.
Lees meer!
delen op
Scoutingcentrum Fryslân
Op zoek naar een kampterrein direct aan het bos en met goede voorzieningen? Bij Heerenveen vind je het nieuwe Labelterrein Scoutingcentrum Fryslân, met twee grote kampeervelden, een bos om primitief te kamperen en te spelen en een kampvuurkuil. Daarbij heeft het Scoutinggebouw drie zalen, een open haard, modern sanitair met douches, een horecakeuken en elektriciteit. Combineer dat met de vele mogelijkheden voor activiteiten in de omgeving en je hoeft niet verder te zoeken!
Lees meer!
delen op
Update progressiematrix
De progressiematrix is een overzicht per speltak van de invulling van verschillende activiteiten die vallen onder de acht activiteitengebieden. Je kunt hierin goed de doorlopende leerlijn zien. De progressiematrix is onlangs helemaal geüpdatet en bevat nu ook activiteiten voor het waterwerk. Er is zelfs een speciale progressiematrix gemaakt voor alle waterscoutinggroepen. Bekijk de nieuwe progressiematrix en ga ermee aan de slag in je groep.
Lees meer!
delen op
AH Sportactie
Enkele weken geleden hebben alle contactpersonen communicatie de informatie ontvangen voor de AH Sportactie. Op dit moment hebben al 75 Scoutinggroepen zich hiervoor aangemeld! De actie is een mooie manier om meer naamsbekendheid te krijgen en daarnaast direct leden te werven. De actie kan ook ingezet worden om vrijwilligers te werven. Meld je dus nu aan! Heb je de informatie niet gehad? Stuur een mail naar communicatie@scouting.nl en we zorgen dat je alle informatie alsnog ontvangt.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Communicatiemedewerker JOTA-JOTI
Jij brengt de JOTA-JOTI dichter bij de groep.
 
Budgetbewaker Nawaka
Jij zorgt ervoor dat het geld blijft rollen!
 
HRM'er landelijke ledenactiviteit
Jij weet mensen te raken!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube