Informatie over VOG's voor jongeren, de zomersale van ScoutShop en toffe vacatures... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 15, juli 2017
Toekomstthema: Samenwerken en verbinden
Samenwerken, het is één van de belangrijkste aspecten van het Scoutingspel. Het is dan ook niet vreemd dat Samenwerken en verbinden één van de toekomstthema's is geworden. Als je als groep goed samenwerkt met elkaar en anderen, is dat heel waardevol. Verbinding leggen met andere organisaties binnen je gemeente kan je veel opleveren. Wil je meer weten over dit thema? Check de site en schrijf je vast in voor Scout-In17, want ook daar wordt aandacht besteed aan dit thema.

Lees meer!
delen op
40% korting bij ScoutShop
Het is zomersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 30 juli krijg je 40% korting op meer dan 300 artikelen! Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode 'zomersale2017' in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!.
Lees meer!
delen op
Deadline Scouting Magazine nadert: 4 augustus
Veel groepen zijn alweer bezig met hun pagina's in het hart van Scouting Magazine. Het landelijke deel is bijna af, maar het hartkatern, dat is aan jou! Je hebt tot vrijdag 4 augustus aanstaande, 12.00 uur. Daarna wordt dit magazine in de Scoutingportal afgesloten en is het niet meer mogelijk aanpassingen te doen. Heb je je pagina's klaar en opgeslagen, let er dan op dat ze door de hoofdredacteur van jouw groep worden goedgekeurd. Anders gaan de pagina's niet mee in het Scouting Magazine. Veel succes!
Lees meer!
delen op
Boek jouw Scout-In17-avontuur voor 1 augustus met vroegboekkorting!
Voor de meeste groepen zit het hoogtepunt van het jaar er alweer op of is het bijna afgelopen; het zomerkamp. Maar niet getreurd! Je kan namelijk alweer enorm uitkijken naar het volgende Scoutinghoogtepunt. Van 22 tot en met 24 september volg jij op Scout-In17 een weekend lang toffe workshops, je doet mee aan uitdagende activiteiten en beleeft vooral ontzettend veel plezier, samen met je medescouts uit heel Nederland! Schrijf je vóór 1 augustus in om gebruik te maken van de vroegboekkorting.
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Met de speltips gaan we deze keer naar een vakantieland: Zweden.
  • Sterre en Steven Stroom zijn naar Zweden op vakantie geweest. Graag laten zij samen met alle bevers de Zweedse ballen rollen tijdens een zeskamp.
  • Chil organiseert een Zweeds feest. Alle dieren zijn uitgenodigd in de Emaarate ruïne. Mowgli en Shanti zijn de eregasten op dit feest en gaan alle activiteiten langs die de dieren hebben bedacht.
  • De traditionele midzomeravond in Zweden is een feest waarbij mensen bij elkaar komen om samen te dansen, te zingen, te eten en feest te vieren. Ook de scouts kunnen er wat van!
  • Door middel van een postenspel over Zweden verdiepen de explorers zich in het land. Hopelijk weet  iedereen voldoende over het land.
  • De roverscouts ontwerpen een overlevingsonderkomen in IKEA-stijl, dat ze als bouwpakketje in hun rugzak kunnen meenemen. Het kamp bestaat uit een IKEA-camping.
In Zweden zijn ook veel scouts actief. Wil je als groep of speltak in contact komen met een Scoutinggroep in Zweden of een ander land? Of ken je een scout die graag brieven of e-mails schrijft met een buitenlandse scout? Meld je dan aan via Postbox.
Lees meer!
delen op
Matches made in heaven
Word jij de nieuwste recruiter en zorg je voor matches made in heaven? Als recruiter weet je de juiste vrijwilliger aan te trekken en op de juiste plek in te zetten. Je zoekt en benadert vrijwilligers, zorgt dat je met ze in gesprek komt en zorgt ervoor dat ze enthousiast worden om voor Scouting te (blijven) werken. Je maakt deel uit het van het recruitmentteam en denkt mee over alles wat met recruitment te maken heeft. Klinkt goed toch?!
Lees meer!
delen op
Wat de VOG?
Sociale veiligheid is een belangrijk aspect bij Scouting. Daarom is het onder andere verplicht om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen als je vrijwilliger wordt. Niet alleen op de website van Scouting Nederland is veel informatie te vinden rondom de VOG, begin juli heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie een website gelanceerd, speciaal gericht op jongeren. Alle informatie op www.watdevog.nl is kort, krachtig en staat handig bij elkaar, zodat je meer inzicht krijgt in hoe de overheid omgaat met het aanvragen van VOG’s voor jongeren.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Teamleider Programma Scoutinglandgoed Zeewolde
Bied een uitdagend programma aan de bezoekers van het Scoutinglandgoed.
 
Redacteur Nawaka 2018
Werk mee aan de communicatie rondom Nawaka 2018!
 
Hoofd Uitdagingen Scout-In17
Jij daagt de deelnemers van Scout-In 17 uit!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube