Info over het toekomstthema Open en divers, World Scout Moot en scholing voor vrijwilligers... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, augustus 2017
Toekomstthema: Open en divers

Het vierde toekomstthema dat we bespreken, is Open en divers. Scouting wil ieder kind de kans geven zich te ontwikkelen en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Bij Scouting is iedereen welkom en mag iedereen zichzelf zijn, ongeacht geaardheid, afkomst of geloof. Maar diversiteit heeft ook te maken met land-, water- en luchtscouting, meiden en jongens en ga zo maar door. Iets voor jouw groep?

Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Het nieuwe seizoen staat voor de deur! De speltips gaan deze keer over leuke, originele manieren om over te vliegen, allemaal toepasselijk bij verschillende speltakken.
  • De bevers verhuizen van Hotsjietona naar de jungle. Alle leuke herinneringen worden meegenomen in een rugzak of ze dromen erover op hun eigen kussensloop.
  • Met een zelf geknutseld kartonnen vliegtuig vliegen de welpen over naar de scouts. Door een paspoort met informatie over zichzelf te maken, weet de nieuwe groep meteen wie ze zijn.
  • De scouts vliegen over tijdens een middeleeuws galafeest. Wie wint er bij het ringsteken en wie danst er 's avonds met wie tijdens de openingsdans?
  • Met alle explorers die naar de roverscouts overvliegen evalueer je de periode bij de explorers. Wat hebben ze bij de explorers allemaal gedaan en waar zijn ze niet aan toe gekomen en willen ze graag bij de roverscouts nog doen?
  • In deze gezamenlijke afrondingsactiviteit inspireren de roverscouts elkaar om hun periode bij de roverscouts te evalueren en te presenteren. Ook kijken ze vooruit naar de functies die ze binnen Scouting (op groep-, regio- of landelijk niveau) willen gaan doen.
Lees meer!
delen op
There is no change too small!
World Scout Moot in IJsland bracht 5.123 scouts van over de hele wereld bij elkaar. Het thema Change paste goed bij dit event, want de deelnemers deden nieuwe ervaringen op en ze maakten nieuwe vrienden in een fenomenale, kleurrijke omgeving. Er werd gedanst, gezongen, gelachen en er waren gesprekken over het leven, de wereld en ieders plek daarin. World Scout Moot in IJsland was een warm bad waarbij alle aanwezigen hun steentje bijdroegen. Ondergedompeld in de IJslandse cultuur bezochten scouts massaal de fameuze hotpools die het land rijk is. De Nederlandse deelnemers en IST'ers hebben 'change' ongetwijfeld mee naar huis genomen!
Lees meer!
delen op
Reminder zomerkampwedstrijd
Heb jij jouw tofste zomerkampfoto of -video al ingestuurd via Instagram? Als je meedoet aan de zomerkampwedstrijd van Scouting en ScoutShop maak je namelijk kans op een prachtige prijs voor je groep! Volg Scouting op Instagram, plaats je mooiste zomerkampfoto, GIF-je óf korte video op Instagram met #zomerkamp2017 en vermeld de naam van je groep erbij. Aan het einde van de zomer wint de groep met de allermooiste foto hun foto afgedrukt op hout voor in het clubhuis én een outdoor cookingpakket ter waarde van € 75,- van ScoutShop voor de hele Scoutinggroep! Deelnemen kan nog tot 4 september 2017. De winnaar wordt in de @-scout en via Facebook en Instagram bekend gemaakt.
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel: Opinel DIY
Ledenvoordeel: Opinel DIY
De Do It Yourself van Opinel is een mes dat is uitgerust met een kruiskop- en platte schroevendraaier. Als lid van Scouting Nederland ontvang je 20% korting en betaal je geen € 24,95 maar slechts € 19,95.
Nu voor 19,95
Bestel nu
delen op
 
Scholing vrijwilligers
Als vrijwilliger kun je soms het gevoel krijgen dat het bij een gezin niet zo goed gaat. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over de veiligheid of de verzorging van kinderen thuis. Maar hoe weet je nu of een situatie echt zorgwekkend is? En hoe kun je er zijn voor een kind dat in de knel zit? Verschillende vrijwilligersorganisaties hebben de krachten gebundeld om samen met Augeo scholing te maken waarmee je als vrijwilliger meer leert over wat je kunt doen wanneer je je zorgen maakt om een kind. Om ervoor te zorgen dat de scholing goed aansluit bij de praktijk, willen we graag meer inzicht krijgen in de behoeften van vrijwilligers. We vragen je daarom om vóór 1 september aanstaande een korte vragenlijst (dit kost je maximaal 5 minuten) in te vullen, dit is uiteraard anoniem. Werk jij mee?
Ik werk mee!
delen op
Ga mee op ontdekkingsreis!
Ben jij na deze zomer ook toe aan een verfrissend herfstbriesje? Meld je dan aan voor de Gilwell Weekenden-training in november. Dit is dé plek waar je je eigen inzichten en andere vaardigheden verder kan ontdekken en ontwikkelen, op je eigen manier. Dit alles met gezellige, inspirerende en enthousiaste mensen om je heen. Dus sla je slag en ga met mee op ontdekkingsreis!
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Penningmeesters diverse HIT-locaties
Jij zorgt voor een gezonde financiële huishouding van de HIT-locatie.
 
Hoofd activiteitenvelden Roverway
Jij bent samen met iemand anders verantwoordelijk voor twee dagen aan activiteiten!
 
HRM'er Scoutinglandgoed Zeewolde
Jij bent de mensenmagneet van het Scoutinglandgoed!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube