Inschrijving Nawaka geopend, Jotihunt en uitdagende speltips... • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18  september 2017
Toekomstthema: Vrijwilligers
Misschien herken je het wel van je eigen groep: het vinden van voldoende vrijwilligers is soms best een uitdaging. De vrijwilligers die zich inzetten voor je groep, zijn geweldig en doen wat ze kunnen. Maar er zit een grens aan. De vrijwilliger van nu is namelijk druk! Hoe kunnen we het vrijwilligers zo gemakkelijk mogelijk maken ons te helpen en toch een sterk netwerk van betrokken vrijwilligers creëren? Met het vijfde en laatste toekomstthema Vrijwilligers duik je in dit uitdagende vraagstuk.
 
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
De vierde zaterdag in september (23 september 2017) is het Nationale Burendag. Het is een dag waarop je gezellig met je buren samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Natuurlijk zorgen we bij Scouting voor een goede naam in de buurt.
  • Om de buren een beeld te geven van wat Scouting allemaal inhoudt, maken de bevers een kijkdoos.
  • Omdat het bijna Burendag is, wil Akela graag iets leuks doen voor en met de mensen uit het dorp Haveli.  
  • Ter ere van Burendag maken de scouts een sleutelhanger voor alle buren van het clubhuis. Aan de sleutelhanger hangen de scouts een kaartje met een bedankje erop.
  • De explorers laten de buren zien wat pionieren is door het Scoutingterrein om te toveren in een XXL gepionierde speeltuin.
  • Door middel van een pubquiz en een wijnproeverij maken de roverscouts kennis met de buren van hun Scoutinggroep. Op een hernieuwde kennismaking met de buurt!
Lees meer!
delen op
Inschrijving Nawaka geopend!
Vanaf nu kun je je als deelnemende Scoutinggroep inschrijven voor Nawaka! De inschrijving staat nog tot 31 december aanstaande open. Als je zeker weet dat jouw groep gaat, kun je je het best nu al inschrijven. De Nawaka-organisatie voorziet jouw groep dan alvast van handige informatie en leuke feitjes over Nawaka 2018.
Inschrijven!
delen op
Doe mee aan de Jotihunt!
Tijdens het JOTA-JOTI-weekend vindt in Gelderland de Jotihunt (21 en 22 oktober) plaats. Een interactieve online vossenjacht waar meer dan 65 groepen aan deelnemen. Tijdens een kat-en-muis-spel proberen de vossen de jagers voor te blijven, terwijl ze 30 uur non-stop door Gelderland gaan. De Jotihunt begint op zaterdag om 9.00 uur en duurt tot zondagmiddag 15.00 uur.
Groepen jagen met behulp van hints, puzzels en spellen op de vossen om punten te verdienen. Dit jaar staat de Jotihunt helemaal in het teken van Vikingen. Doet jouw groep ook mee? Voor meer informatie en om je in te schrijven ga je naar de site.
Lees meer!
delen op
Gezocht: Fundraiser Roverway 2018
Zin om mee te werken aan Roverway 2018, maar wacht je nog tot je de perfectie vacature tegenkomt? We hebben onze vacatures weer bijgewerkt en zijn onder andere nog op zoek naar een Fundraiser! Weet jij als geen ander waar je extra inkomsten vandaan kan halen door middel van sponsoring, fondsen en subsidies? Kunnen we dankzij jouw inzet Roverway 2018 tot een nog groter succes maken? Bekijk snel deze en de andere vacatures voor Roverway 2018!
Lees meer!
delen op
Al ingeschreven voor Scout-In17?
Ben jij al klaar voor Scout-In17? Een evenement waar je wordt uitgedaagd om meer te leren, waar plaats is om elkaar onder relaxte omstandigheden beter te leren kennen en dé plek waar je je Scoutingnetwerk uitbreidt. Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel, je kunt je namelijk nog tot 19 september inschrijven. Zorg dat je erbij bent en beleef een geweldig weekend!
Inschrijven!
delen op
Winnaar #zomerkamp2017 bekend!
Het is zover: de winnaar van de grote zomerkampfotowedstrijd is bekend! Marie-Louise maakte met haar Scoutinggroep Johannes Vianney uit Eindhoven de mooiste foto tijdens zomerkamp. Gefeliciteerd! Jij wint jouw foto afgedrukt op hout voor in het clubhuis én een outdoor cookingpakket ter waarde van € 75 van ScoutShop! De prijs komt zo snel mogelijk jouw kant op.
Lees meer!
delen op
Word de verbindende schakel tussen jongeren en politici
Wil jij de VN in New York toespreken of naar de Klimaattop in Bonn en zo de schakel vormen tussen jongeren in Nederland en politici? Word jongerenvertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van de VN of jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling! Jongerenvertegenwoordigers gaan met de Nederlandse delegatie mee naar de VN om te laten horen wat jongeren vinden. Ben jij de geschikte kandidaat voor één van deze twee functies? Stel je dan uiterlijk 16 september verkiesbaar via verkiezing@njr.nl!
 
Vacatures
Secretaris Nederlands Contingent Roverway
Kom jij het team versterken in de rol van Secretaris in aanloop naar Roverway?
 
Budgetbewaker Nawaka
De budgetbewaker is een teamspeler binnen de dienst Financiën.
 
Coördinator team Rode Kruis m/v
Projectleider met kennis van EHBO gezocht!
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube