Op de valreep naar Scout-In17, 36e wereldconferentie WAGGGS van start gegaan en in 2019 naar de Haarlem Jamborette. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 19, september 2017
Op de valreep naar Scout-In?
Aankomend weekend is het zover: Scout-In17! Een evenement waar je wordt uitgedaagd om meer te leren, waar plaats is om elkaar onder relaxte omstandigheden beter te leren kennen en dé plek waar je je Scoutingnetwerk uitbreidt. Mocht je je onverhoopt nog niet aangemeld hebben maar wil je er wel bij zijn? De online inschrijving is inmiddels gesloten maar aan de poort zijn nog wel tickets verkrijgbaar. Dus kom gerust langs, je bent van harte welkom! Let op, aan de poort kan alleen met PIN worden betaald. 


Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Ieder jaar is het op 1 oktober 'Internationale Muziekdag'. Een initiatief van wereldbekende Amerikaanse violist Lord Yehudi Menuhin en wordt ondersteund door UNESCO. Het thema van de dag: 'Muziek verbroedert'. Alle Speltakken gaan bezig met dit thema.
  • Sterre Stroom en Keet Kleur zitten in een boek met vol met muziekinstrumenten te te bladeren. Weten de bevers Hoe alle instrumenten klinken?
  • Baloe en Mor vinden het de laatste tijd maar saai en stil in de Jungle. En omdat het binnenkort internationale muziekdag is lijkt het hen tijd om ook in de welpenjungle muziek te gaan maken.
  • De scouts maken tijdens de opkomst een muzikale wereldreis, waarbij ze kennismaken met diverse muziekinstrumenten en landen. 
  • In Australië spelen de oorspronkelijke bewoners op digeridoos. De explorers maken een digeridoo en proberen hem daarna te bespelen (en dat is een flinke uitdaging).
  • De roverscouts organiseren samen een heus minifestival. Bij dit festival is er natuurlijk muziek vanuit alle werelddelen, waardoor het een kleurrijk geheel wordt.
  • Niet alleen muziek maar ook Scouting kan verbroederen. Ben je benieuwd hoe Scouting er in het buitenland aan toe gaat? Laat dan je gegevens achter bij postbox en kom in contact met scouts van over de hele wereld!
Lees meer!
delen op
Van start gegaan: 36e wereldconferentie WAGGGS
In India is de 36e wereldconferentie van de WAGGGS van start gegaan. Namens Nederland is er ook een delegatie aanwezig, die onder andere druk bezig is met het promoten van Roverway. Daarnaast heeft de Nederlandse delegatie het initiatief genomen voor een informele participatieve meeting met de World Board en Young Delegates, wat een erg gave ervaring was. Hierover lees je meer in de volgende @-Scout! 
Jouw volgende uitdaging ontdekken? Kom langs op Scout-In!
Binnen Scouting is er altijd wat te doen. Er zijn allerlei mogelijkheden om je activiteiten voor Scouting uit te breiden met nieuwe uitdagingen en je zo verder te ontwikkelen. Ook op landelijk niveau zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken of werken.
 
Functies zijn er in alle soorten en maten: van kortdurende klussen tot langer lopende projecten, van hand- en spandiensten bij landelijke activiteiten tot het actief meedenken op beleidsniveau. de leukste activiteiten organiseren als hoofd ondersteuning bij Nawaka 2018? Of organiseer jij voor Roverway 2018 als Pathleader dat te gekke Path waarin de Roverscouts gaan abseilen van de Martinitoren of gaan kamperen in de dierentuin? 

Alle vacatures vind je op www.scouting.nl/vacatures. Ben je aankomend weekend bij Scout-In? Kom dan even langs bij de HRM stand of de stands van de teams en evenementen. De vrijwilligers daar helpen je graag om de beste voor klus jou te vinden!
Lees meer!
delen op
Internationaal Scoutingkamp: de Haarlem Jamborette
Op zomerkamp met je eigen groep, maar wel scouts vanuit de hele wereld ontmoeten? Van 28 juli tot en met 6 augustus 2019 wordt het recreatiegebied in Spaarnwoude, tussen Haarlem en Amsterdam, omgetoverd tot een geweldig internationaal Scoutingkamp: de Haarlem Jamborette. 10 Programmadagen met activiteiten zoals hiken, varen, pionieren, koken en knutselen, alles komt aan bod. Elke scout van 10 tot 17 jaar kan zich samen met zijn Scoutinggroep inschrijven voor een kamp om nooit te vergeten! Kijk snel op www.facebook.com/HaarlemJamborette of www.haarlemjamborette.nl voor meer informatie en schrijf je in of kom een praatje maken op de Scout-In Infomarkt.
Lees meer!
delen op
Een kijkje op Scoutinglandgoed Zeewolde 

Jouw herinneringen aan afgelopen zomerkamp leven wellicht nog volop en zomerkamp 2018 klinkt nog heel ver weg. Maar een deel van de voorpret begint met oriënteren op je volgende ideale kamplocatie. Misschien meer je als watergroep aan bij de steiger in Zeewolde, kom je als deelnemer naar Scout-Up Your Summer of organiseer je een fantastisch kamp met je speltak: bij Scoutinglandgoed Zeewolde ben je van harte uitgenodigd om te genieten van deze bijzondere locatie.

Iedere derde zondag van de maand ben je met jouw team welkom om alvast jullie vlag te plaatsen op het voor jullie meest geslaagde kampplekje. Aanmelden voor een van deze kijkzondagen kan via reserveringen@scoutinglandgoed.nl. Na aanmelding ontvang je van ons meer informatie en krijg je op de dag zelf van ons een uitgebreide rondleiding. 

Vanaf 1 november t/m het openingsweekend in 2018, hebben wij de volgende zondagen tussen 14.00 - 16.00 uur gereserveerd en ontvangen we je graag:  
Zondag 19 november en 17 december 2017
Zondag 21 januari, 18 februari en 18 maart 2018.

Lees meer!
delen op
Twee nieuwe Scouting Original sweaters op Scout-In
Ook dit jaar is de ScoutShop aanwezig op Scout-In. De ScoutShop lanceert dan twee nieuwe Scouting Original hoodies: Maroon Red en donkergroen.

Maroon Red is in beperkte oplage exclusief verkrijgbaar op de Scout-In17. 

Donkergroen is na de Scout-In regulier verkrijgbaar.
 
Vacatures
Lid projectenbureau
Jij bent structureel van grote waarde! Lid projectenbureau (m/v)
 
Wedstrijdleider Landelijke Scouting Zeilwedstrijden
Over 3 jaar ben jij een volwaardig spanningspartner van de wedstrijdleider en ga jij je bezighouden met het houden van landelijke zeilwedstrijden. 
 
Coördinator HRM Regio HRM’ers
Als verbinder van mensen en vrijwilligersbeleid weet jij regio HRM’ers te mobiliseren, te inspireren en kom je voor hun wensen op.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube