Bij Scouting horen alle kinderen er bij, terugblik Scout-In17 en Scouting en UPS slaan handen ineen. Lees hierover meer in @-scout 20 - 2017 • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 20, oktober 2017
Bij Scouting horen alle kinderen er bij - geld mag geen spelbreker zijn!
Bij Scouting horen écht alle kinderen er bij. De financiële thuissituatie van kinderen mag zeker geen spelbreker zijn. Daarom zijn er vanaf nu, naast alle mogelijkheden die er via de gemeenten en fondsen zijn, ook mogelijkheden om via Scouting Nederland een Scoutfit, kampeeruitrusting, een bijdrage in de contributie of kampgeld te krijgen. Het helpt ouders, maar de echte winnaar is het kind.

Door het project ‘Bij Scouting tellen alle kinderen mee’ kunnen alle kinderen voor de volle 100% meedoen.
Lees meer!
delen op
Op www.scouting.nl/minima staan de informatie voor groepen en het aanvraagformulier. Alle voorzitters en penningmeesters ontvangen binnenkort meer informatie over dit project.
Super Scouting Speltips
De World Solar Challenge wordt iedere 2 jaar gehouden in Australië en vindt dit jaar plaats van 8 tot 18 oktober. Tijdens de race rijden auto's op zonnecellen van Darwin naar Adelaide. Ook dit jaar doen er teams mee van de TU Delft, Twente en Eindhoven. TU Delft heeft al een aantal keer de eerste plaats in de wacht gesleept. Bij Scouting zijn we milieu bewust en gaan we met de volgende speltips aan de slag met zonne-energie.
  • De bevers leren van Bas Bos  over zonne-energie. Hij heeft daarvoor een leuk spel bedacht waarbij zowel zon als schaduw meedoen. Krijgen alle bevers ook energie van de zon
  • Snelheidsduivel Rikki Tikki Tavi houdt van racen. Het liefst rent, racet en sjeest hij de hele dag. Samen met de welpen houdt hij zijn eigen solar race.
  • De scouts gaan tijdens de opkomst aan het werk als echte laboranten en doen allerlei proefjes die te maken hebben met zonne-energie. 
  • De explorers maken een zonnedouche met een tuinslang. Deze douche kan tijdens kamp goed van pas komen.
  • Een eigen zonnepaneel maken is een gave activiteit die de roverscouts niet uit de weg gaan. Kan het hele lokaal worden verlicht op de zonnecellen?

    Tijdens Scout-In hebben jullie veel gave activiteiten ingeleverd. Het team activiteitenbank is hier hartstikke blij mee, bedankt voor jullie input! De komende werken worden alle activiteiten verwerkt en online geplaatst. Was je niet aanwezig bij Scout-In of heb je achteraf nog een goed idee voor een activiteit? Vul deze dan alsnog in op de activiteitenbank of geef je op voor de Spelathon: de speltip schrijfdag! 
Lees meer!
delen op
Scouting steunt Coming Out Day 2017. Jij ook?
Woensdag 11 oktober is het internationale Coming Out Dag. Dan wordt wereldwijd stilgestaan bij de positie van LHBT+. Op 11 oktober hijst Scouting Nederland de Rainbow vlag om te laten zien dat wij het belangrijk vinden dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Jij kunt met jouw groep ook meedoen. Hang een Rainbow vlag op bij je clubhuis, plaats een foto van een gave Rainbow activiteit op jullie social media of geef je Facebookpagina die dag een Rainbow Scouting look. Hier vind je de bestanden die je daarbij kunnen helpen. Samen laten we zien dat ons toekomstthema Open en divers binnen Scouting een belangrijke waarde is.
Coming Out Day - communicatiekit
delen op
Zijn we Goed Bezig?!
Staat ie al bij jou al op je smartphone of tablet, de Goed bezig! app? Wekelijks ontvang je hier handige tips die het vrijwilliger zijn bij Scouting nog leuker en uitdagender maken. We zijn benieuwd of deze app aan jouw wensen en behoeften voldoet. Wil je ons laten weten via een kleine enquête wat jouw idee daarbij is? Klik dan even op deze link >> 
Ga naar de enquête
delen op
Scout-Ingepakt
Meer dan 5000 deelnemers, prachtig weer, een programma vol interactieve workshops, een gezellige infomarkt en spetterende feestjes: Scout-In17 was een fantastische editie die velen van ons nog lang zal heugen. Bekijk de foto's hier terug of bekijk het verslag van vloggers Pien, Roelof en Luuk! 
Bekijk de vlog
delen op
Scouting en UPS slaan handen ineen
Scouting en UPS Foundation slaan handen ineen voor de toekomst van meiden. Directeur Fedde Boersma is heel trots op deze samenwerking. “Met dit project is Scouting Nederland in staat om niet alleen meer meiden de kans te geven om zich door Scouting te ontwikkelen, maar ook om meiden die weinig kansen krijgen de mogelijkheid te geven om veel nieuwe uitdagingen aan te gaan en een netwerk aan vrienden te bouwen dat zo belangrijk is voor hun toekomst. Met veel trots gaan wij ons als scouts daar voor inzetten.” 
Lees meer!
delen op
Gilwell present op Scout-In17
Tijdens de Scout-In heeft Team Gilwell zich weer van zijn beste kant laten zien. Bij diverse workshops konden deelnemers hun hart ophalen. Gilwell-Gilniet, out of the box, heldenreis van je eigen ontwikkeling, f@ck coaching, verbeter de wereld en begin bij een ander, eerste hulp bij onzichtbaarheid... Heb je het gemist of smaakte Gilwell naar meer? In november is er een enerverende weekend-training gepland! Meer Inschrijven kan via Scouts Online.
Lees meer!
delen op
Trainingen: coaching & begeleiding en groepsrollen
Ben jij een praktijkbegeleider, praktijkcoach, regiocoach, bestuurscoach of groepsbegeleiders en wil je meer te weten komen over coaching & begeleiding of groepsrollen? Schrijf je dan in voor twee leuke trainingen. Vrijdagavond 21 t/m zaterdagmiddag 22 oktober wordt de training coaching en begeleiding gegeven waar je actief aan de slag gaat met coachings- en begeleidingsvaardigheden. 
Zaterdagmiddag 22 oktober t/m zondagmiddag 23 oktober wordt voor het eerst de training groepsrollen en groepsprocessen gegeven. Tijdens deze training werk je in groepsverband en leer je meer over je eigen rol en de invloed daarvan op anderen. Inschrijven kan via Scouts Online. Deze training wordt door de Scouting Academy georganiseerd en gegeven door team Gilwell.
Lees meer!
delen op
Hakken en zagen
Eindelijk! Het eerste instructeurs trainingsweekend van Scouting Academy en de MPSE is een feit. Op zaterdag 7 oktober en het weekend van 11 en 12 november 2017 kun je je laten onderdompelen in allerlei technieken over hakken, zagen, snijden en primitief koken. Dé kans om juist die dingen te oefenen die thuis niet lukken. Je kunt vragen stellen aan ervaren MPSE-instructeurs, zodat je zondag tevreden naar huis gaat met een schat aan nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden.
Meld je aan!
delen op
LEDENVOORDEEL Bear Grylls Compact Kompas
LEDENVOORDEEL Bear Grylls Compact Kompas
Kompasje van Gerber-Bear Grylls heeft bij ScoutShop een scherpe ledenprijs van € 4,95. Elders betaal je € 19,95.
Nu voor 4,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
World Scout Jamboree - 2019 International Service Staff (IST)
Grijp jij de kans om internationale ervaring op te doen en van de World Scout Jamboree een succes te maken?
 
Een gouden team! Teamleden waarderingstekens (HRM)
Waardering van vrijwilligers is de motor van hun inzet. De waarderingstekens, onze Scouting ‘lintjes’, zijn daar een prachtig onderdeel van. Kom jij het team versterken?
 
Supervisor decoration main camp Roverway 2018
Jij bedenkt en schildert de nachtwacht van Roverway 2018!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube