Bij Scouting horen alle kinderen er bij, routekaart voor Roverscouts en nieuwe Super Scouting Speltips. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 21, oktober 2017
Bij Scouting horen alle kinderen er bij!
Geld mag geen spelbreker zijn
Voorzitters en penningmeesters weten er al van; het project ‘Bij Scouting horen alle kinderen er bij’ is gestart. Uitgangspunt is dat geld geen spelbreker mag zijn. Als andere subsidies niet toereikend zijn kun je via SOL een aanvraag doen voor bijvoorbeeld, Scoutfit, kampeeruitrusting of een bijdrage in kampgeld of contributie..

Lees meer!
delen op
Voor lokale Scoutinggroepen is er een invulbrief voor externe partijen beschikbaar. Zo kunnen Scoutinggroepen ook makkelijk zelf externe partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren informeren over het project. 
Zo zorgen we er met elkaar voor dat alle kinderen ook echt volop mee kunnen doen, want…bij Scouting horen alle kinderen er bij.
Super Scouting Speltips
Er zijn verschillende soorten Scoutinggroepen: land-, water- en luchtscouts. Deze keer in de Super Scouting Speltips voor alle speltakken een luchtscout activiteit. Ook voor land- en waterscouts!
  • Wat is er leuker dan samen met Stuiter papieren vliegtuigjes te bouwen. Ze zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Wie van de bevers lukt het om een vliegtuigje te maken die het langst blijft zweven? 
  • Van slechts twee plastic bekers een vliegend voorwerp maken... Het kan! Met het volgende experiment leren de welpen hoe zij vliegende bekers kunnen maken. 
  • Zweven in een luchtballon. Dromen we daar stiekem niet allemaal een beetje van? De scouts gaan deze keer hun eigen hete luchtballon maken.
  • Een tactisch en strategisch spel voor de explorers: Top Gun. Het doel van dit spel is met strategie en tactiek de vliegtuigen van de tegenpartij te onderscheppen en ze hiermee uit te schakelen, spannend!
  • Een simpele vlieger is zo gemaakt. Dat kan uitdagender voor roverscouts: vliegers in 3D. 
Lees meer!
delen op
Routekaart roverscouts
Tijdens Scout-In is er voor roverscouts een infographic verschenen met daarop alle elementen uit het roverscoutsprogramma samengevat: van overvliegen vanaf de explorers naar de roverscouts tot en met de Partenza. De routekaart is een grafisch vormgegeven pagina, die je kunt downloaden op de site van Scouting Nederland. De routekaart is niet alleen handig voor roverscouts, adviseurs en coaches, maar ook voor explorers die binnenkort overvliegen, praktijkbegeleiders en groepsbesturen.
Lees meer!
delen op
JOTA-JOTI - Be Magnetic!
Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen daarnaast bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit.

Heb jij met jouw groep al een leuk programma bedacht? Bekijk hier de programma's voor iedere speltak. 
Lees meer!
delen op
Scouting Wereldspelen Tiel 2018
Een volledig verzorgd themaweekend speciaal voor welpen en scouts. Tijdens de Scouting Wereldspelen Tiel van 20 t/m 22 april kunnen verschillende welpen- en scoutsgroepen uit het hele land deelnemen aan dit speciale themakamp. Elk jaar wordt tijdens dit kamp een stukje van de wereld verkend, soms heel ver weg en soms dichtbij huis. Dit jaar gaan we op verkenning in het mooie Spanje met als thema “Hola España”. Tijdens het weekend zullen de deelnemers veel over deze mooie omgeving te weten komen en zichzelf echt in Spanje wanen. Met tal van leuke activiteiten en spellen in dit thema kunnen punten verdiend worden om zo met je groep een gooi te doen naar de beker. 
Meer informatie!
delen op
Naambandje Proud To Be (Sc)out
Naambandje Proud To Be (Sc)out
Op veler verzoek nu ook te bestellen bij ScoutShop. Het naambandje Proud To Be (Sc)out in regenboogkleuren.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Coördinator team Rode Kruis m/v
Jij verleent Eerste Hulp bij Overzicht: Coördinator team Rode Kruis m/v
 
2018 - Roverway Teamleader Take Care & Faith Team
Onder jouw aansturing zorg je ervoor dat deelnemers worden opgevangen en bij jouw team terecht kunnen voor hulp en begeleiding.
 
Projectleider vrijheid in herdenken (m/v/) 
Lever jij een bijdrage aan de Nationale herdenking op de Dam en andere opkomsten in het land die (jeugd)leden hun vrijheid laten ervaren? 
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube