@-scout 22: Nieuwe privacywetgeving, Super Scouting Speltips en met een druk op de knop een VOG (totaal)overzicht • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 22, november 2017
Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor jouw groep, regio of organisatieonderdeel?
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Hoewel veel afspraken al opgenomen zijn in de Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), is die wet vanaf dan niet meer geldig. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft daarom ook impact op Scouting. Op de website vind je vanaf nu uitgebreide informatie over dit onderwerp. Zo lees je onder andere welke maatregelen er al voor je getroffen zijn, maar ook wat je zelf nog moet doen als groep.

Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Tijdens en na afloop van de Scout-In hebben jullie veel ideeën aangedragen om de activiteitenbank van nieuwe tips te kunnen voorzien, super! Veel van de tips zijn verwerkt en online geplaatst. In de volgende speltips een selectie van 5 activiteiten:
  • Het badeendenspel is een leuk spel voor de bevers. Een vijver maken waarin de welpen badeendjes laten zwemmen en rond dobberen.
  • Er is een orkaan over de jungle gegaan, wat nu? De welpen leven zich in en proberen zich deze situatie zo goed mogelijk voor te stellen. Hoe te overleven na een orkaan?
  • Tijdens een EHBO survivaltocht komen de scouts diverse 'ongevallen' tegen. Hopelijk zijn alle scouts zijn de scouts overal op voorbereid.
  • Een spel voor water explorers! Zilvervissen vissen, een spel voor in de lelievlet.
    *Voor welpen kan dit spel ook in kano's of roeiboten uitgevoerd worden. 
  • De roverscouts maken een cake die je je hele leven niet meer vergeet. Een sinasappelcake in (en voor bij) het kampvuur, lekker!
Ben jij degene die altijd de meest originele ideeën heeft voor de opkomsten en activiteiten binnen jouw groep of regio? Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Doe dan met ons mee op 19 november! Landelijk team Spel organiseert een Spelathon op zondag 19 november van 10:00 tot 16:00 uur in Leusden. Geef je op en schrijf mee met deze speltips! 
Lees meer!
delen op
Trainingen Scouts Online en Joomla!

Zaterdag 18 november en zondag 19 november vinden er twee trainingen plaats voor Scouts Online en het Content Management Systeem Joomla! 

Binnen Scouts Online, ook wel bekend als SOL, houd je als groep jouw ledenadministratie bij en kun je gebruikmaken van extra handige modules. Wil je hier meer over leren en uitleg krijgen over wat er allemaal mogelijk en hoe dit werkt? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 18 november om GRATIS deel te nemen aan de training 'Scouts Online'. Lees hier meer informatie en meld je aan.

Met Joomla! werk je eenvoudig samen aan de website van je groep, regio of activiteit. Voor Joomla!-websites zijn Scoutinglay-outs beschikbaar en kun je gebruik maken van de ondersteuning van Team internet, onder andere in de vorm van een training. In de training komen verschillende onderwerpen aan bod, afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Geef je hier op voor de training op zondag 19 november.

Lees meer!
delen op
VOG Overzicht(elijk) 
Als groep is het handig om snel inzage te hebben hoe de VOG’s binnen jouw organisatie geregeld zijn, zonder dat je een hele lijst of verschillende lijsten moet uitsplitsen. 
Binnen de omgeving van Scouts Online (SOL), kan je vanaf heden de stand van zaken in één grafiek bekijken. Zo kan je daarna, indien nodig, de diverse acties voor het binnenhalen van je VOG's opstarten en uitzetten. 
Hoe? 
Log hiervoor in als gegevensbeheerder of secretaris.  Vervolgens ga je via het tabblad VOG naar de button 'grafiek'. Handig! 
Log in
delen op
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
Bij Scouting is er altijd wat te doen! Er zijn volop mogelijkheden om je activiteiten uit te breiden met nieuwe uitdagingen en je verder te ontwikkelen. Ook op landelijk niveau zoeken we vrijwilligers die mee willen denken en werken. Aan evenementen, zoals Roverway 2018 of Nawaka, aan projecten of in landelijke teams. Lijkt dit je iets? Neem een kijkje op www.scouting.nl/vacatures voor alle vacatures en kies wat bij jou past.
Lees meer!
delen op
Verbeterde vaarkaarten
Een veilige scheepvaart kan alleen aan de hand van goede en actuele vaarkaarten. De verbeterde vaarkaarten van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevante kenmerken beschikt. De actuele kaarten zijn gratis te downloaden via www.vaarweginformatie.nl. De komende maanden worden er steeds meer nieuwe kaarten beschikbaar gesteld en huidige, verouderde versies vervangen. 
Lees meer!
delen op
Gezocht: team leader Foodhouses Roverway
Roverway 2018 is op zoek naar een Team leader Foodhouses! De Foodhouses zijn onderdeel van het avondprogramma tijdens het Main Camp en daarmee dé ontmoetingsplek voor deelnemers en vrijwilligers. Weet jij alles over het doen van inkopen, vind je het leuk om je bezig te houden met het inrichten van de horeca op Roverway 2018 en heb je kennis van de Nederlandse normen van voedselveiligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Solliciteren of meer informatie?
Lees meer!
delen op
12e Kamptraining Internationaal - wintereditie
Tijdens de 12e Kamptraining Internationaal – wintereditie verwerf je alle competenties om jouw kwalificatie ‘Op kamp’ te behalen, en leert bovendien fijne kneepjes om een Scouting kamp in het buitenland te organiseren. Met o.a. aandacht voor terreinverkenning, doorlooptijden met posten van een zwerftocht in Excel leren berekenen, onverwachte gebeurtenissen, calamiteitenplan, sturen en motiveren. Met de andere cursisten zet je – als case – een fictief kamp in de steigers volgens de methode ‘Learning by doing’.
Data: dinsdagmiddag 2 t/m zondagmiddag 7 januari 2018
Meer info en aanmelden
delen op
Scoutfun T-shirt Campfire
Scoutfun T-shirt Campfire
Op veler verzoek is de populaire Campfire afbeelding nu ook bij de ScoutShop te bestellen op T-shirt en hoodie. Deze worden op bestelling gemaakt. Bestellen kan t/m zondag 5 november en worden dan uiterlijk maandag 13 november bezorgd.
Nu voor 17,50
Bestel nu
delen op
 
Scoutfun hoodie Campfire
Scoutfun hoodie Campfire
Op zowel de hoodie als T-shirt is het een full colour print op de achterkant. De print is ongeveer 25 cm breed.
Nu voor 35,00
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Teamleider paviljoenen Roverway
Behoud jij de supervisie omtrent de paviljoenen tijdens Roverway 2018?
 
Planner / Secretaris ondersteuning Nawaka
Als Secretaris vervul je een centrale rol binnen de dienst Ondersteuning.
 
Mediascout m/v
Beschik jij over de X-factor?! 
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube