@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 23, november 2017
De schouders eronder tijdens NLdoet
Heb jij al plannen om met jouw groep de schouders te zetten onder een mooie klus tijdens de actie  #NLdoet? Op 9 en 10 maart 2018 is het weer zover en steken honderden vrijwilligers hun handen uit de mouwen. De kans om eindelijk die klus of activiteit die belangrijk zijn om op te pakken maar waarvoor de mankracht ontbreekt. 
Tot 31 januari 2018 kun je een financiële bijdrage van maximaal € 400,= per locatie aanvragen voor je NLdoet 2018 klus. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op de site van nldoet.nl. 
Lees meer!
delen op
Super Scouting Speltips
Het lijkt zo vanzelfsprekend. Je pakt een pak melk uit de koelkast en bij twijfel check je de datum dat op het pak vermeld staat. Dat producten beperkt houdbaar zijn weten we allemaal. Maar kennen we ook allemaal het verschil tussen 'ten minste houdbaar tot' en 'te gebruiken tot'? De volgende speltips gaan hier dieper op in.
  • De bevers duiken de keuken in en leren van Rozemarijn en Professor Plof hun eigen jam en appelmoes te maken.
  • Baloe verspilt niets! Voedsel weggooien is hartstikke zonde en helemaal niet nodig. Jaarlijks gooien we gemiddeld 50 kg voedsel per persoon weg terwijl je met alle restjes en wat creativiteit nog heel wat lekkers kan maken. Baloe laat de welpen zien hoe.
  • Wanneer is iets ten minste houdbaar tot en wanneer te gebruiken tot? De scouts hebben het antwoord na het spelen van dit spel. 
  • Bij een winterse maaltijd mag een overheerlijke rookworst niet ontbreken. Explorers ontdekken hoe je de houdbaarheidsdatum van deze oer- Hollandse snack kan verlengen en nog langer van kan genieten.
  • Iets verkeerd gegeten? De roverscouts spelen een spelavond in het kader van wat te doen bij inname giftige stoffen en bij bedorven voedsel.
Lees meer!
delen op
Navigeren kun je leren!
Hoe kan het dat de ene persoon fluitend de weg kan vinden en de ander altijd verdwaald raakt? Is dat leeftijds- of geslachtsgebonden, wellichts zelfs genetisch bepaald of zijn ervaring en woonomgeving van invloed? Vanuit de afdeling neuropsychologie van Universiteit Leiden is een landelijk, online, publieksexperiment gestart om het navigatievermogen van zoveel mogelijk mensen te meten. Ook worden de onderzoeksgegevens gebruikt om uiteindelijk een behandeling tegen verdwaalklachten te maken voor mensen met hersenletsel. 

Onder de noemer ‘navigeren kun je leren’ dagen wij onze leden uit om deel te nemen. Hoe sterk is jouw interne Scoutingkompas ontwikkeld? Specifiek dit vermogen testen bij kinderen tussen de 8 en 20 jaar is interessant. Zo werd eerder duidelijk dat kinderen zonder hulp van een volwassene de weg beter of sneller kunnen vinden. Ontdek wat voor navigator jij bent (of niet…) en doe mee met het experiment en help deze oproep te verspreiden richting ouders en/of jeugdleden. Via www.navigerenkunjeleren.nl zijn binnen 10 minuten alle vragen doorlopen en is de test voltooid.
Doe mee met het onderzoek
delen op
Succesvolle Facebookmarketing voor jouw Scoutinggroep
Volgende week dinsdag 21 november is het weer zo ver! Een nieuw webinar waarin we je op weg helpen naar succesvolle Facebookmarketing voor je Scoutinggroep! Dit webinar bestaat uit drie webinars in november, december en januari. Deel één gaat over de basis van Facebookmarketing: wie is je doelgroep en wat is je verhaal? De kracht van je boodschap staat centraal, want daarmee wordt het resultaat van je inspanningen direct tien keer zo groot. Tune in op deze Facebookpagina (facebook.com/scoutingnederland) van 20.00 tot 20.45 uur. Vind jij dat wij de Facebookpagina van jouw groep absoluut moeten tonen als voorbeeld tijdens één van de webinars, stuur ons dan even een mailtje op groeiteam@scouting.nl. 
Volg de webinar
delen op
VOG aanvragen: moeizaam of zo gepiept?
Verzorg jij alle VOG aanvragen voor jouw groep en help jij de vrijwilligers te begeleiden bij dit proces? We zijn heel benieuwd hoe je dit ervaart en wat jij aan mogelijke verbeterpunten ziet. Om groepen en regio’s ook in 2018 goed te kunnen ondersteunen bij alles wat te maken heeft met VOG’s, starten wij met een onderzoek naar alle aspecten waar groepen en regio’s mee te maken kunnen krijgen als zij een VOG voor hun vrijwilligers aanvragen. Middels persoonlijke (telefonische) interviews krijgen we zicht op verbeterpunten en aanpassingen en hoe het hele proces omtrent VOG wordt beleefd. 
Voor dit onderzoek zoeken wij secretarissen/gegevensbeheerders die op hun niveau ook de VOG’s aanvragen. We willen 10 groepen en 10 regio’s telefonisch benaderen. De uitkomsten vormen één deel van de input voor een actieplan wat in het eerste kwartaal van 2018 uitgerold zal worden. 
Wil jij deelnemen aan dit onderzoek? Mooi en alvast dank. Je interesse ontvangen wij graag via de e-mail vog@scouting.nl
Ik doe mee!
delen op
 
Vacatures
Roverway - HRM'er
Jij weet jonge vrijwilligers te binden en te boeien.
 
Teamlid werkgroep attentie 2018
Met jouw organisatieskills laat je alle vrijwilligers shinen.
 
Coördinator projectenbureau vrijwilliger
Leg jij de verbinding? 
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube