@-scout 24-2017: WaterSpaarders, Super Scouting Speltips, grote Scouting December kalender 2017! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 24, november 2017
Minder warm water, beter voor later

Donderdag 30 november 2017 is het Nationale WaterSpaarders Dag. Als partner van WaterSpaarders werd Scouting Nederland uitgedaagd voor de challenge #aardehoog. Prinses Laurentien vroeg ons persoonlijk 5 minuten lang de bal hoog te houden en aandacht te hebben voor energiebesparing en korter douchen. Scouts houden van uitdaging dus natuurlijk gingen wij deze challenge aan. Check de beelden hier >>

Met WaterSpaarders wordt aandacht gevraagd om samen energie te besparen en met elkaar het verschil te maken. Van gemiddeld 9 minuten naar 5 minuten onder de douche. Hou jij ook de aarde hoog en doe je mee met de challenge? Upload je filmpje en deel 'm met #Waterspaarders #aardehoog.

Check de video
delen op
Super Scouting Speltips
Hoe goed ken jij je eigen omgeving eigenlijk? Wat weet jij van de geschiedenis van jouw woonplaats, de geografie en mogelijks zelfs het dialect van de omgeving?
De speltips hebben betrekking op heemkunde: het onderzoeken van je eigen leefomgeving.
  • De bevers gaan aan de hand van een fotospeurtocht op zoek naar de historie en mooie monumenten van hun woonplaats.
  • Shanti vraagt aan Hati hoe het er vroeger bij Scouting aan toe ging. Hati blikt me de welpen terug op het verleden.
  • De scouts duiken in de groepsgeschiedenis. Ook kijken ze naar de algemene geschiedenis van Scouting Nederland en wereldwijd Scouting
  • De explorers gaan nog veel verder terug en gaan archeologisch schatgraven. En kunnen de mooiste schatten vinden.
  • In een verzorgingstehuis gaan de roverscouts het verleden van de bewoners visualiseren. Hier komen mooie verhalen naar boven.
Lees meer!
delen op
De grote Scouting December kalender 2017

It's that time of the year again! 
Ben jij klaar voor de feestdagengekte?

Vanaf vrijdag 1 december kun je op scouting.nl/decemberkalender iedere dag een vakje openmaken in de enige echte Scouting decemberkalender. Elke dag weer een nieuwe prijsvraag of te gekke actie van ScoutShop. Met dit jaar o.a. kans op kaarten voor HIT, Fundays of gratis kamperen op een labelterrein. Ook heb je nog éénmalig de kans de Scouting Original maroon red sweater te bestellen. Stel de pagina in als favoriet, zodat je iedere dag een nieuw vakje kunt openmaken!                                                             

Lees meer!
delen op
Scoren met Facebook voor jouw Scoutinggroep 

Dinsdag 21 november vond de eerste webinar van een driedelige reeks plaats waarin groepen meer leren over het doelgericht inzetten van facebook en succevolle online campagnes voor hun groep. De eerste webinar is hier terug te bekijken: wie is je doelgroep en wat is je verhaal? Vragen vanuit de groepen gingen bijvoorbeeld over je- en jij gebruik. Of hoe het zit met de traditionele benadering van doelgroepen: mannen & vrouwen? 

Het webinar van 12 december gaat over de groep. Waarom en wanneer een pagina, een (besloten)groep, of een persoon? Hoe creëer je bijvoorbeeld een community etc. Gebruik je Facebook als logboek, als PR-instrument of beide. Waar plaats je content die voor je huidige leden/ouders interessant is? Voor deze sessie zijn we nog op goede voorbeelden van pagina's en/of makers/beheerders die iets willen vertellen over de keuzes die zij voor hun groep hebben gemaakt. Mocht je een mooi voorbeeld weten, dan horen wij het graag via groeiteam@scouting.nl. 

Het webinar van 9 januari 2018 gaat over campagne voeren en evenementen promoten. Hoe zorg je dat je je bereik vergroot? Hoe werken betaalde advertenties en hoe werk je naar een evenement toe. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen de ouders/verzorgers bereikt?

Tune in op deze Facebookpagina (facebook.com/scoutingnederland) van 20.00 tot 20.45 uur. Vind jij dat wij de Facebookpagina van jouw groep absoluut moeten tonen als voorbeeld tijdens één van de webinars, stuur ons dan even een mailtje op groeiteam@scouting.nl. 

Volg de webinar
delen op
Scouts verspreiden het Vredeslicht 
Ook dit jaar vertrekt er weer een delegatie van Nederlandse Scouts richting Wenen om daar het Vredeslicht op te halen. In Wenen komen scouts van uit meer dan 25 landen bijeen om vanaf daar het Vredeslicht naar hun landen te verspreiden. De delegatie uit Nederland vertrekt op donderdag 14 december en zal op zondag 17 december met een brandend Vredeslicht weer terug in Nederland zijn.

Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen vrij om mee te gaan met deze bijzondere reis! Het Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert. Het herinnert ons aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten. Het Vredeslicht is een teken van hoop en is in een betrekkelijk korte tijd van een klein lichtpuntje uitgegroeid tot een zee van licht. Op zaterdag 23 december zullen we tijdens een manifestatie in Utrecht het Vredeslicht verder verspreiden onder Nederlandse Scouts uit alle provincies. Wil je hier bij aanwezig zijn of iets doen met het Vredeslicht voor je groep, neem dan contact op met de organisatie of kijk op de website: www.vredeslicht.nl.
Lees meer!
delen op
Vertegenwoordigers Nationale jeugdraad

Scouting Nederland is al jaren lid van de NJR (Nationale jeugdraad) en was medeoprichter van deze club. Vanuit Scouting is een jongere als vertegenwoordiger aanwezig bij de vergaderingen van de NJR en fungeert als verbindende schakel tussen de organisaties. In het verleden had Wouter Zilverberg deze rol en de afgelopen jaren was Martijn van de Wal namens Scouting bij de NJR betrokken. Nu draagt hij het stokje over aan Mitchel Eijkemans en Luuk Rijken en neemt dit duo zijn rol op zich. Luuk: "Het is een mooie kans om Scouting hier te laten horen, we zijn de grootste jeugd-en jongeren vereniging van het land dus is het belangrijk om ook binnen de NJR actief aanwezig te zijn. We willen hier ook scouts uit het hele land om input voor vragen."

De komende tijd gaan ze met elkaar aan de slag hoe ze hun vertegenwoordigersrol willen uitvoeren en zorgen voor een verdere binding tussen Scouting en de NJR.  

Lees meer!
delen op
Nationale Vrijwilligersdag
Donderdag 7 december is het weer Nationale Vrijwilligersdag. Ga je jouw vrijwilligers die dag bedanken met een presentje? ScoutShop heeft voor deze gelegenheid vele leuk maar betaalbare cadeautjes. 
ScoutShop
delen op
Extra bezorgmomenten ScoutShop

Al je Sintcadeaus gegarandeerd op tijd in huis? Komend weekend zijn alle lokale ScoutShops geopend

Bestel je online? ScoutShop plant extra bezorgmomenten. Kijk op ScoutShop.nl voor actuele bezorgmomenten.

 
Vacatures
2 HRM specialisten projecten bureau- kernteam HRM
Charismatische mensenspecialisten
 
Planner/ Secretaris Programma en Subkampen Nawaka
Als planner/ secretaris vervul je een centrale rol binnen de dienst programma en subkampen.
 
Roverway - teamleader Food The Hague 
Hoffelijk in de Hofstad 
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube