@-scout, Bijenwerkdag 2018, korting bij Roverway 2018 en natuurlijk de leukste speltips! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, januari 2018
Laat je uitvragen! 2018
Ook in 2018 kun je weer meedoen met Laat je uitvragen! Ben jij een single 18+ scout en op zoek naar een leuke date voor valentijnsdag? Meld je dan snel aan! Onze matchmakers maken vervolgens duo's en de winnaars winnen een volledig verzorgd Scoutingetentje op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn. Wie weet vinden we voor jou een leuke date! 
Aanmelden
Super Scouting Speltips: tekenfilms
In deze speltips staan tekenfilms centraal. Elke speltak geeft hier zijn eigen draai aan en komt met een leuke nieuwe kijk. In Hotsjitonia gebeuren er leuke dingen die zo uit de tekenfilm  buurman en buurman kunnen komen. Bevers spelen ze na. De welpen schrijven  jungle comics en spelen er de hoofdrol in. Hoe cool is dat! De scouts leven zich uit met schmink en verkleedkleren om een  strip na te spelen. De leiding beoordeelt wie de beste strip heeft gemaakt. Zelf spelen in een  Stopmotion film kunnen explorers wel. Nu nog een verhaallijn schrijven waarin Superman Suske en Wiske ontmoet.... De roverscouts bedenken stripverhaal waarin de stripfiguren in het centrum lopen en in de vorm van een  vossenjacht gevonden moeten worden.
Lees meer!
Exclusief naar de film
De 12-jarige Sem wil ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie naar IJsland. Daarvoor richt hij zijn eigen 'IJslandbende' op. Samen maken ze zich klaar voor de ultieme tocht, maar de voorbereidingen en de reis blijken zwaarder dan verwacht...  

Wil jij met je speltak gratis naar deze toffe nieuwe avonturenfilm? Bij Pathé Arnhem wordt op 17 februari een exclusieve vertoning voor Scouting georganiseerd. Scouting Nederland mag 200 bevers, welpen en scouts samen met hun leiding uitnodigen. Bekijk de trailer op http://www.scouting.nl/ijslandbende en geef je speltak snel op voor dit spektakel.
Lees meer!
Waarderingstekens, kies je mee?
Naar aanleiding van een besluit van de landelijke raad worden de waarderingstekens aangepast. Voor de nieuwe waarderingstekens gaan we, naar internationaal gebruik, kiezen voor een dier en we vinden het leuk als jij daarover mee wilt denken. Ook komt er een nieuw teken, namelijk een 'teken voor bijzondere verdienste'. Heb jij een gaaf idee hoe die er uit moet komen te zien? Vul dan snel de poll over de waarderingstekens in!
Poll
Medewerkersprijs Roverway 2018 verlaagd!
Ben jij super enthousiast om te helpen bij Roverway 2018 of wil jij een Path organiseren maar vind je de kosten tegenvallen? Goed nieuws! Door een groter aantal deelnemers dan verwacht en financiële meevallers zijn de prijzen verlaagd! Medewerkers voor het hele evenement betalen nu €190,- en voor alleen de Path fase €100,-! Kan je nu echt niet meer wachten om te helpen? Meld je aan!
Lees meer!
Groepsbesturen kijken in de spiegel
‘Heel nuttig om als groepsbestuur te kijken naar onze specifieke rol voor de groep. Even los van alle vergaderingen afstand nemen. Onze samenwerking verbeteren. Over relevante topics kunnen sparren met andere besturen en tips ontvangen.’ Zomaar wat quotes van groepsbestuurders die deelnamen aan een traject Bestuursontwikkeling in hun eigen regio. Zin om met jouw groepsbestuur je verder te ontwikkelen?


Lees meer op www.scouting.nl/bestuursontwikkeling en neem contact op met je regiobestuur of projectteam Bestuursontwikkeling (sterbesturen@scouting.nl)
Lees meer!
Bijenwerkdag 2018
Doe je mee aan de Bijenwerkdag op 9 en 10 maart? Door heel Nederland wordt op verschillende plekken iets gedaan voor de wilde bij. Dat kan ook op jullie Scoutingterrein! Het gaat niet goed met de wilde bijen, ze hebben dringend nestel- en voedselplekken nodig. Willen jullie ook meehelpen? Check alle informatie op de website van Scouting Nederland. 
Lees meer!
Sale bij ScoutShop
Het is wintersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 21 januari krijg je 40% korting op het geselecteerde assortiment!
Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode 'wintersale2018' in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!
Naar de sale
delen op
Een goed voornemen voor 2018: De Scoutiviteit
Het nieuwe jaar is weer begonnen, en daarmee hebben velen ook weer goede voornemens. Dus heb jij je voorgenomen om jezelf te ontwikkelen en er een leuk jaar van te maken? Kom dan van 14 t/m 16 september naar de Landelijke Scoutiviteit! Voor de snelle beslissers hebben we de vroege-vogelkorting. Schrijf jij je deze maand nog in, dan ontvang je ook het vroege-vogel-VIP-pakket. Ga voor meer informatie en inschrijven snel naar scoutiviteit.scouting.nl
Lees meer!
Ben je een Geoscout? Houd je van kaarten?
Doe dan op maandagavond 29 januari mee aan een bijeenkomst met Esri en het GIS-team van Scouting Nederland. Jan Willem van Eck van Esri geeft dan een beeld van de trends op het gebied van GIS en het gebruik bij Scouting. Bijvoorbeeld door gebruik bij:
  • Het bouwen van smart communities;
  • "Scoutsinkaart" 3.0;
  • Het gebruik van GPS-trackers bij hikes.
Interesse? Stuur dan een mailtje naar roel.ossewold@scouting.nl
Ik doe mee!
Coaches gezocht voor Bestuursontwikkeling
Om groepsbesturen te stimuleren in hun ontwikkeling, organiseren regio’s een traject Bestuursontwikkeling. Regio’s zijn op zoek naar coaches die het leuk vinden om dit traject met groepsbesturen te begeleiden. Het programma en de tools zijn ontwikkeld én beproefd. Heb jij hiervoor interesse, heb je bv. ervaring als regiocoach, kijk dan op www.scouting.nl/bestuursontwikkeling en neem contact op met sterbesturen@scouting.nl Op 11 maart en 21 april vindt de inwerktraining voor bestuurscoaches plaats.
Lees meer!
Binnen de landelijke ledenactiviteiten heeft HRM voor jou geen geheimen
Ben je charismatisch, een mensenmens en een samenwerker? Dan is de functie van HRM specialist in het projectenbureau en HRM kernteam echt wat voor jou! Als HRM specialist werf en ondersteun je de HRM’er in het landelijke evenement waar jij het vrijwilligersbeleid monitort. Je ervaringen neem je mee in het HRM kernteam om vanuit jouw helikopterview het beleid en de inrichting van het vrijwilligersbeleid voor landelijke vrijwilligers blijvend te ontwikkelen. Meer weten?
Lees meer!
 
Vacatures
Roverway 2018 - Path leader
Zin om een supertoffe tijd te organiseren voor internationale scouts?
 
Leden HRM contactteam m/v
Een spoor van HR contact
 
Teamcoach voor team Gilwell m/v
Jij helpt Team Gilwell het beste uit zichzelf te halen
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube