@-scout: vind jouw ScoutingFlow, uitdagende vacatures en studentenscouting! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, januari 2018
Wij helpen je graag jouw ScoutingFlow te vinden
Ben jij ook zo enthousiast op zoek naar een passende uitdaging om jezelf in te zetten voor Scouting? Wij helpen je graag in de zoektocht naar de ultieme match: een vacature die aansluit bij jouw interesses en kwaliteiten en die jou voldoende uitdaagt en ontwikkelmogelijkheden biedt. Samen stippelen we jouw Scoutingloopbaan uit en begeleiden we je na afloop van je project naar een nieuwe uitdaging. 
 
Wij zijn ScoutingFlow, een werkgroep van het landelijk HRM-team. We helpen je graag op weg! Neem contact op door te mailen naar  recruitment@scouting.nl


Mail nu!
delen op
Speltips: Olympische Winterspelen
Op 9 februari beginnen in  Pyeongchang, Zuid-Korea, de 23ste Olympische Winterspelen. Ook binnen Scouting zijn wij in de winter erg sportief, daarom gaat deze speltip over dit sportieve internationale evenement.  De Noordse combinatie is een skivorm waarbij meerdere skivormen worden gecombineerd. Als er sneeuw in Hotsjitonia ligt vinden bevers dit geweldig.  De welpen verdiepen zich in de winterse sporten zoals schaatsen, skiën en curlen. Welk nest wint de winterse spelen?
De olympische spelen worden elke keer in een ander land gehouden, meerdere landen proberen de volgende olympische spelen binnen te halen. De scouts proberen dat ook. Welke ploeg lukt het?
De winterspelen in de zomer? De explorers zien hier een uitdaging in en verdiepen zich in zomerse wintersporten.  De  olympische vlam word in Olympia aangestoken en via alle werelddelen door de roverscouts naar Zuid Korea gebracht.
Scouting is ook Internationaal. Wil jij, of 1 van je jeugdleden, weten hoe Scouting in het buitenland er aan toe gaat? Geeft je dan op voor (internationaal) schrijfcontact via de postbox. Dit kan individueel, maar ook per speltak of groep.
Lees meer!
delen op
22 februari: World Thinking Day
Op 22 februari vieren scouts in Nederland en daarbuiten World Thinking Day. Laat dit jaar met jouw welpen of scouts zien dat je aan een ander denkt tijdens deze bijzondere dag! Speciaal voor World Thinking Day heeft Scouting Nederland in samenwerking met de ScoutShop drie soorten kaartjes gemaakt die je met je speltak kunt versturen. Natuurlijk stuur je deze kaartjes naar je Scoutingvrienden, maar denk hierbij ook eens aan mensen die misschien niet zo vaak een kaartje ontvangen, maar het wel heel goed kunnen gebruiken. Je kunt de kaartjes downloaden van onze website, afhalen bij een ScoutShop bij jou in de buurt of gratis bestellen online bestellen.
Lees meer!
delen op
Maak jij met je groep een koningsmatch?
Op vrijdag 20 april 2018 vindt de 6e editie van de Koningsspelen plaats. Met de Koningsmatch van de Koningsspelen krijgen Scoutinggroepen en basisscholen op een simpele manier de kans om met elkaar in contact te komen om zo elkaar te ondersteunen tijdens het organiseren van activiteiten op deze feestelijke dag. Doe ook mee met de Koningsmatch en meld jouw groep voor 28 februari aan op: https://www.koningsspelen.nl/Home/Inschrijven-verenigingen
 
Wat zijn de voordelen?
  • Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;
  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;
  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven;
Lees meer!
delen op
Gebruik van beeldmateriaal (foto's en video's)
Regelmatig komt het voor dat binnen Scouting foto’s worden gemaakt van Scoutingactiviteiten en van scouts. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt op de website van een Scoutinggroep, in een groepsblad of als foto bij een persbericht. Je kunt hierbij te maken krijgen met de Privacywetgeving (AVG/GDPR) en het portretrecht. Daarnaast adviseert Scouting Nederland om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. We hebben alle informatie nu voor je verzameld op één pagina: https://www.scouting.nl/ondersteuning/communicatie/beeldmateriaal 
Lees meer!
delen op
2 februari: warme truien dag! 
Vrijdag 2 februari is het warme truien dag! Pak daarom je Scouting Original hoodie uit je kast en trek 'm aan naar school of naar je werk en post vrijdag een foto van jou in je Scouting Original trui op Instagram met #warmescoutingtrui en maak kans op een gaaf Scouting Original pakket van de ScoutShop! 
Studentenscouting
De helft van het collegejaar is alweer voorbij. De punten stromen binnen, maar doe jij nog steeds leuke dingen naast het studeren? Sluit je aan bij een studentenstam! Zeeslag met vuur? Oliebollen bakken? Dasringen knopen? Het kan allemaal bij de studentenscouting! Wat zou jij nog willen doen? Laat je uitdagen! Er zit een studentenscouting in Amsterdam, Nijmegen, Wageningen, Enschede, Groningen, Delft, Rotterdam, en sinds afgelopen jaar ook in Leiden. Kom een keer kijken!
Lees meer!
delen op
Trainingen Joomla! en Scouts Online 2018
Ook in 2018 organiseert Team internet weer verschillende trainingen voor Scouts Online en Content Management Systeem Joomla! De trainingen vinden verspreid door het land plaats en zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan eenvoudig via Scouts Online.
De trainingen worden gegeven op 3 juni in Den Haag en op 10 en 11 november in Leusden. Wil je meer informatie over de trainingen? Stuur een mailtje naar trainingen@ti.scouting.nl. Deelname aan de trainingen is gratis en de lunch is inbegrepen. Neem indien mogelijk een laptop mee.
Lees meer!
delen op
SETAANBIEDING ScoutProof Zaklamp + Weekendtas + Toilettas
SETAANBIEDING ScoutProof Zaklamp + Weekendtas + Toilettas
Mooie startersset voor een bever of welp die voor het eerst op kamp gaat. Deze kan je als leiding blindelings adviseren. De set bestaat uit een handige weekendtas, toilettas en een krachtige LEDzaklamp. De set is ook verkrijgbaar zonder weekendtas.
Normaal 54,40
Nu voor 44,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Coördinator Productie 2018
Als coördinator van productie 2018 ben je de onafhankelijke voorzitter van productie 2018.
 
(Lid) Programmateam LSW
 Een gaaf spel of activiteit bedenken voor 650 scouts?! Kom ons programmateam versterken!
 
 Leden werkgroep vrijwilligersbeleid m/v: Speurder vrijwilligersbeleid
Zin in een HRM speurtocht in het land? Best practises verzamelen bij groepen, regio’s en landelijke teams?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube