@-scout, puzzel mee met Roverway, kwalificatieteken EHBO en Gilwell trektocht! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, februari 2018
Roverway 2018: los jij graag puzzels op? 
Roverway 2018 is net een sudoku. Zet jij de juiste mensen in de juiste teams? Dan zoeken wij jou! Als HR Adviseur binnen Roverway 2018 los jij de mensenpuzzel op en help jij het evenement voor internationale roverscouts tot een succes te maken. Meer weten?
Of heb je interesse om een andere puzzel op te lossen? Kijk dan eens op onze website!

Lees meer!
delen op
Speltips: World Thinking Day
Op 22 Februari vieren we de verjaardagen van zowel Lord als Lady Baden Powell tijdens World Thinking Day / BadenPowelldag. Het Thema is dit jaar Impact, hier staan alle speltakken ook bij stil.
Zo gaan de bevers iemand in hun omgeving verrassen met een klusje dat door ' kaboutertjes' gedaan kan worden. De welpen assisteren bij een spelletjesmiddag in het plaatselijke bejaardentehuis.
De scouts trekken de samenleving in en bedenken een leuke activiteit voor anderen zoals asielzoekers en bieden hen belangeloos gezelschap. De explorers gaan de buurt in om een positieve impact op de samenleving achter te laten en delen dit op sociale media.  #ThisisImpact
De roverscouts organiseren een  benefietconcert waarbij er geld opgehaald wordt voor een lokaal project. Ook kun je met je speltak aan de slag met de speciale kaartjes voor World Thinking Day, die te downloaden zijn op onze website of te bestellen bij de ScoutShop. Wil je nog meer speltips met het thema Impact? Kijk dan in de brochure Impact van de WAGGGS. 
Lees meer!
delen op
Jouw allerlaatste kans voor een geweldige PaasHIT! 
Je hebt nog een paar dagen om je in te schrijven voor de HIT. Op zaterdag 17 februari sluit de inschrijving. De meeste activiteiten zitten al vol maar bij een aantal 18+ HIT's hebben we nog plaats.
Ben jij 18 jaar of ouder en heb je zin in een combinatie van gezelligheid, cryptische hints en een bloedstollende achtervolging? Ga dan op jacht naar MisterX.

Gegarandeerd leuk, gegarandeerd lekker, gegarandeerd vers!  Dat is een weekend smullen bij Kamp Culinair!
Hou jij wel van een (fysieke) uitdaging? Dan is de Koninklijke Survival Expeditie in Harderwijk de perfecte optie. Ga snel naar hit.scouting.nl om je in te schrijven.

Some like HIT HOT
Ben je 18+ en is er niemand om mee op HIT te gaan maar heb je wel zin in een beregezellig Paasweekend? Meldt je dan aan voor het HIT Ondersteunings-Team! (HOT) Bij alle HIT-plaatsen kunnen we tijdens de HIT altijd wel een handje gebruiken. Fotograferen in Zeeland, ondersteunen bij de tofste activiteiten in Baarn, op post zitten in Dwingeloo, meehelpen bij de gezellige Werkstam in Harderwijk of het Nieuwsteam in Mook. Je bent van harte welkom! Het enige wat je mee hoeft te nemen is je tent en slaapzak. De rest is allemaal voor je geregeld. Meld je nu aan bij 
hot@hit.scouting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een leuke klus voor je te zoeken. 
Lees meer!
delen op
Gilwell Zwerftocht van 26 mei tot 2 juni
Pak je backpack en zet je wandelschoenen klaar. Jij kan mee op avontuur in de lage landen. Van 26 mei tot 2 juni ga je samen met andere scouts uit het hele land op pad en krijg je de kans om een fantastisch verhaal aan je Scoutingcarrière toe te voegen. Zoals in elke Gilwell ga je aan de slag met je eigen ontwikkeling. Zwervend door misschien we het mooiste deel van de Lage Landen gaan we aan de slag met ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Geef jezelf een cadeau en ga mee!
Lees meer!
delen op
Nieuw: kwalificatieteken basisvaardigheden EHBO!
Het kwalificatieteken hoort bij het diploma basisvaardigheden EHBO en/of snelcursus EHBO-Rode Kruis. Deze diploma’s dienen 2 jaar na behalen via een bijscholingscursus weer gevalideerd te worden. Meer informatie hierover kun je vinden in de kwalificatiewijzer in SOL.Het kwalificatieteken is te bestellen bij de ScoutShop. Bij lokale ScoutShops of de mobiele ScoutShop is het teken alleen op bestelling leverbaar. Neem vooraf contact op met jouw lokale winkel zodat zij dit product voor jou kunnen bestellen. 
Lees meer!
delen op
NIEUW Opinel zakmes met ScoutProof logo
NIEUW Opinel zakmes met ScoutProof logo
Het originele No. 08 zakmes van Opinel. Voorzien van het ScoutProof logo in het heft. RVS lemmet.
Nu voor 13,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Medewerker productie 2018 
Help jij bij het realiseren van Nawaka en Roverway?
 
Landelijke Scoutiviteit | Hoofd Entertainment, Programma en Thema
Ben jij creatief in het bedenken van activiteiten, een gave opening of sluiting?
 
Coördinator Projectenbureau (vrijwilliger) 
Leg jij de verbinding?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube