Speltips, Netwerkdag SMB en HRM-inspiratiedag voor groepsbegeleiders! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, februari 2018
HRM-inspiratiedag voor groepsbegeleiders, denk jij mee?
Op zondag 18 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur vindt de nieuwe HRM-inspiratiedag voor Groepsbegeleiders plaats. Zet de datum dus alvast in je agenda voor dit 2-jaarlijks evenement. Het landelijk HRM-team organiseert deze dag graag samen met vrijwilligers uit de groepen. Wil je meedenken om het programma van deze dag mee vorm te geven, laat het ons vóór 8 maart weten via hrm@scouting.nl.
Speltips: de Paralympische spelen
De Olympische Spelen in PyeongChang zijn geëindigd met 8 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles. Nu komende de Paralympische spelen nog, en hier valt ook genoeg te beleven. Zo gaan de bevers kennis maken met sporters met een beperking en laten zich uitdagen in deze sport. De welpen worden uitgedaagd om deel te nemen aan de paralympische uitdaging. Welk nest scoort het beste? Een estafette lopen terwijl je visueel bent uitgedaagd: Hoe doe je dat? De scouts ondervinden dat! De explorers leven zich in in het leven met een verstandelijke of fysieke beperking en praten over de uitdagingen in het leven. Aan de hand van een pubquiz laten de roverscouts zien wat ze weten over de paralympische spelen.
Lees meer!
delen op
Let's Go Outdoor op zondag 27 mei
Let's Go Outdoor is hét outdoorevenement van 2018. Laat je op dit evenement inspireren door verrassende merken, de laatste trends en nieuwe producten. Op Let's go outdoor beleef je daarnaast uitdagende outdooractiviteiten voor jong en oud! Kortom: gek op avontuur, reizen en outdoor? Kom dan zondag 27 mei 2018 naar Scoutinglandgoed Zeewolde! .
Lees meer!
delen op
Doe jij mee met Earth Hour? 
Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op zaterdag 24 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Samen met WNF Nederland heeft Scouting Nederland een plan ontwikkeld om jullie op weg te helpen om aan de slag te gaan met Earth Hour. Het plan is nu te downloaden via de website van Scouting Nederland.
Lees meer!
delen op
Hét Scoutiviteit Vrienden Pakket (SVP)
Kom jij ook liever met vrienden naar de Landelijke Scoutiviteit? Dan hebben we goed nieuws! Als je met minimaal vier vrienden uit dezelfde groep, regio of LLA  komt, ontvangen jullie het Scoutiviteit Vrienden Pakket (SVP). Tot 1 mei ontvang je ook nog vroege-vogel-korting! Kom je ons liever als medewerker mee helpen? We hebben nog een paar te gekke vacatures! Voor meer informatie over het SVP en de vacatures check scoutiviteit.scouting.nl
Lees meer!
delen op
Netwerkdag SMB
Zit je in een speltak voor scouts met beperking (SMB)? Ben je benieuwd hoe andere groepen hiermee omgaan? Kom dan naar de Netwerkdag SMB of tip de kaderleden in je groep hierover! Op de Netwerkdag SMB kunnen alle scouts terecht voor onderwerpen als werken met insignes, omgaan met medicijngebruik, het werven van vrijwilligers en de wereldbond WAGGGS. Dus ben je of ken je iemand voor wie het interessant kan zijn? Kom dan naar Leusden op 18 maart (10-16 uur). Kosten zijn 15 euro inclusief lunch! Opgeven kan via Scouts Online: https://sol.scouting.nl/as/form/19035/participant/new
Lees meer!
delen op
JOTA-JOTI 2018: Inschrijving geopend!
Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree 
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.  Vandaag (1 maart) opent de inschrijving van de JOTA-JOTI 2018. Kijk voor meer informatie op jota-joti.scouting.nl. Heb je vragen? Mail ze naar: info@jota-joti.scouting.nl 
Lees meer!
delen op
Naambandje Jantje Beton 2018
Naambandje Jantje Beton 2018
De ScoutShop heeft in samenwerking met Jantje Beton een naambandje laten maken. Dit naambandje kan je aan je leden geven als bedankje voor het lopen van de collecte.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Weekend Algemeen Medewerker LSZW (m/v)
Tijdens het laatste weekend september zorg je ervoor dat alle winnaars vanuit de admiraliteiten het aan niets ontbreekt
 
Coördinator team Rainbowscouts
Je bouwt samen met je collega-coördinator het team verder op en coördineert en coacht de teamleden in hun taak
 
HRM'er Scoutinglandgoed Zeewolde
Jij weet vrijwilligers te binden en te boeien!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube