@-scout, Roverway 2018, water up your game en groepsontwikkeling! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, maart 2018
Gemeenteraadsverkiezingen
Volgende week woensdag, 21 maart, zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Weet jij nog niet waar je op moet stemmen? We helpen je graag op weg! Natuurlijk is voor de meeste mensen Scouting niet het belangrijkste onderwerp om je keuze op te baseren. Toch kan het helpen om te weten wat belangrijke punten zijn voor Scouting, bijvoorbeeld als je nog twijfelt tussen een aantal partijen. Meer weten? Lees de blog! 

Lees meer!
delen op
Voorjaarsspeltips
De lente staat weer voor de deur en dus kunnen de speltakken lekker aan de gang met voorjaarsbloeiers. Rozemarijn en Stuiter willen koekjes bakken, maar de honing is op. Door het spelen van het bijen en imkerspel, wordt er gestreden om de honing. De welpen gaan met een lente bingo kaart naar buiten om te kijken wat de lente hen brengt. Scouts gaan bijhouden hoe een zaadje in de lente groeit en bloeit tot een volwaardige plant. De explorers gaan handelen in de diverse bloembollen bij het spel tulpen mania. Wie kan als eerste de gouden tulp kopen? Het logo van je groep in bloembollen is voor de roverscouts geen uitdaging om te maken.
Lees meer!
delen op
Overnachten op Scoutinglandgoed Zeewolde en daarna met korting naar Walibi Holland
2 heerlijke dagen op Scoutinglandgoed Zeewolde inclusief een dag Walibi Holland! Relaxed opstaan, je tent afbreken en vervolgens lekker voor de files uit naar Walibi Holland rijden. Voor slechts €29,50 per persoon krijg je een overnachting (wel je eigen tent en kampeerspullen meenemen) en toegangskaart voor Walibi Holland en kun je gebruik maken van alle faciliteiten op het Scoutinglandgoed. Op de website van Walibi Holland kun je vinden op welke dagen je met deze exclusieve korting naar binnen kunt. Je reservering maak je via reserveringen@scoutinglandgoed.nl.
Lees meer!
delen op
Gezocht: Thema-instructeurs EHBO!

Heb jij een Oranje Kruis diploma EHBO of Rode Kruis Certificaat Uitgebreide EHBO en vind je het leuk jouw kennis over te dragen? Dan zijn wij op zoek naar JOU! In April en September starten we weer opleidingen voor (regio) thema-instructeurs EHBO op locaties in Tilburg en Zwolle. De opleiding duurt 4 weekenddagdelen. Vooraf is er een korte telefonische intake. Wees er snel bij want er is maar plaats voor 6 thema-instructeurs per opleiding. Meer info lees je in de opgaveformulieren: https://sol.scouting.nl/as/event/6909/details/

Zwolle start in april of september, Tilburg start in april. Heb je vragen, mail naar ehbo@scouting.nl

Lees meer!
delen op
Maak jij van de Scout-In 2019 of de European Jamboree 2020 een groot succes?
In 2019 en 2020 staan er weer een aantal fantastische evenementen op de kalender, waaronder de Scout-In in 2019 en de Europese Jamboree in Gdansk in 2020. Voor beide evenementen zijn we op zoek naar projectleiders, die samen met een nog te vormen team van deze evenementen een doorslaand succes willen maken. Interesse? De vacatures vind je hier: projectleider Scout-In19 en projectleider European Jamboree. Reageren kan tot en met eind maart.
Lees meer!
delen op
Roverway 2018: nog drieënhalve maand!
Maart is aangebroken en dus is het nog maar 3.5 maand wachten tot de start van Roverway 2018! Wij zijn druk bezig met de organisatie: Paths worden georganiseerd, programma's worden gemaakt en het menu wordt vastgesteld. Wil jij nog helpen om Roverway 2018 tot een succes te maken? Dat kan! Kijk voor de vacatures op onze website of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter (https://twitter.com/roverway2018) voor het laatste nieuws!
Lees meer!
delen op
Groepsontwikkeling: meedoen kan nog steeds!
Heel veel groepen hebbende afgelopen jaren deelgenomen aan het programma Groepsontwikkeling. Dat ging niet alleen met veel plezier, maar ook met een prachtig resultaat. En meedoen aan Groepsontwikkeling, voor het eerst of opnieuw: het kan nog steeds! Ben je nieuwsgierig geworden, of wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website. Daarnaast kun je al je vragen mailen naar groepsontwikkeling@scouting.nl! Je kunt je via dit e-mailadres en via jouw Scoutingregio ook aanmelden voor deelname.
Lees meer!
delen op
NJR zoekt nieuw bestuur
Voor komend bestuursjaar is de NJR op zoek naar nieuwe bestuursleden. Scouting Nederland is trots lid van de NJR (Nationale Jeugdraad). De NJR heeft invloed op intenationaal, nationaal en lokaal beleid. Als bestuurslid maak je impact op het leven van duizenden jongeren. Dit is de perfecte kans voor een jonge ambitieuze scout om het Scoutinggeluid te laten horen! Voor meer informatie ga je naar de website. Solliciteren kan tot 8 april.
Lees meer!
delen op
Water up your game!
Op zondag 22 april vind er een nieuwe waterwerk-speldag plaats. Een nieuwe dag met een nieuwe naam: Water up your Game! Op deze dag willen we met waterscouting kaderleden de ontwikkelingen van het spelaanbod voor waterscouting delen en kennis en ervaringen uitwisselen. De dag zal bestaan uit een aantal workshops. Daarnaast zal er een infomarkt zijn en voldoende ruimte voor uitwisseling tussen de aanwezigen en zullen nieuwe insignes worden gelanceerd. Inschrijven doe je hier. 
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Kok medewerkersrestaurant
Heb jij zin om Nawaka’18 tot een succes te maken?
 
Team Rainbowscouts
Wij zoeken jou als deelnemer van de jongeren commissie!
 
Hoofd spel en programma | JOTA-JOTI
Jij helpt onze creatievelingen om optimaal te presteren
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube