@-scout, speltips en uitdagende vacatures! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, april 2018
Speltips: Dag tegen Pesten
Deze speltips staan in het teken van de Dag tegen Pesten (19 april). We focussen niet op het pesten zelf, maar zetten in op teambuilding en het creëren van goede sfeer binnen je speltak. Noa heeft samenwerkingsspelletjes om van de bevers een echte bever kolonie te maken Raksha en Oe zitten op de oever van de Kanyerivier. Samen praten ze over hoe het beste naar de overkant kunnen. De scouts stellen samen gedragsregels op waaraan ze zich gaan houden. door er eerst zelf over na te denken weet je waarom er regels zijn. De meeste explorers kennen elkaar al jaren, soms zelfs al vanaf bever leeftijd (of nog eerder) maar 24 uur bij elkaar op de lip zitten...... Onder het genot van een drankje spelen de roverscouts het serieuze spel: Never have I ever .....  (ik heb nog nooit .....) Mochten deze speltips niet voldoende zijn, en wil je meer aandacht aan (het voorkomen van) pesten geven kijk dan eens op: pestengepest worden en op het infoblad pesten (download)
Koken onder de sterren met De Kampvuurkok
Leer de avond voor Let’s go outdoor 2018, op zaterdag 26 mei, waanzinnig lekker koken! Met elkaar bereiden we een drie-gangen menu op en rond het kampvuur. De culi’s komen zeker aan hun trekken met heerlijke gerechten als zalm ‘Indian-style’ en saus van gecarameliseerde suiker en cognac. Je maakt kennis met een aantal fantastiche recepten en technieken. Heb je wel eens een rocketstove gebruik? Op een MITI-001 gekookt? Met zijn bonte verzameling kookgerei zorgt de Kampvuurkok ervoor dat je gegarandeerd kennis maakt met nieuwe gadgets. Het klapstuk bewaren we tot het eind. Wat dat is blijft nog even geheim, maar een smakelijk spektakel wordt het zeker!

De workshop begint om 15.30 uur. Na de workshop overnacht je in je eigen tent op het Scoutinglandgoed. Voor de kosten (inclusief overnachting en toeristenbelasting) hoef je het niet te laten: € 47,50 all-inclusive.

Je opgave en betaling loopt via De Kampvuurkok: kampvuurkok@scoutinglandgoed.nl


Zeeuwse Scoutiviteit
Op 14, 15 en 16 september 2018 vindt de Zeeuwse Scoutiviteit weer plaats. Een
weekend boordevol modules, workshops en feest. Naast de teamleiderstraining en alle modules, is er dit jaar ook de “Zesc University” voor de gevorderde leiders. Naast de serieuze cursussen hebben we ook genoeg programma’s voor de mensen die willen ontspannen. Zo hebben we dit jaar weer een escaperoom, een hottub maar ook bijvoorbeeld Bob Ross schilderen.  Er is dus voor iedereen genoeg te beleven.
En als je je inschrijft voor 1 mei krijg je ook nog korting op je kaartje! Kijk voor meer informatie op www.zesc.nl. Tot in september!
Lees meer!
delen op
Bezoek met Scouting de HAM Radiobeurs in Friedrichshafen
De Duitse radioamateurvereniging (DARC) organiseert elk jaar HAM Radio, de grootste amateurradiobeurs in Europa. Deze beurs vindt plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni 2018 in Friedrichshafen. Het is geweldig om aan te kondigen dat HAM Radio dit jaar het thema "Radio Scouting, Youth radio adventure" heeft als een erkenning van de lange relatie die radioamateurs en scouts hebben. Je kunt niet alleen deze HAM radio beurs bezoeken, je kunt ook actief mee helpen. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website
Lees meer!
delen op
Ben jij al lid van één van onze netwerken?
Met behulp van vijf toekomstthema's zijn we binnen Scouting bezig om te werken aan de toekomstvisie: Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven. Voor ieder van de toekomstthema's is een netwerk opgestart waaraan je kunt deelnemen. In de netwerken worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je kunt er inspiratie opdoen en met andere scouts in gesprek over alles wat met het toekomstthema te maken heeft. Meer weten over deze netwerken en je aansluiten? Op onze website vind je meer informatie. 
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: reiskoffer en rugtas
NIEUW bij ScoutShop: reiskoffer en rugtas
Handige set bestaande uit een reiskoffer en een dagrugzak. Eenvoudig aan elkaar te bevestigen tot één geheel. De rugzak is voorzien van Scouting Nederland logo. Ook verkrijgbaar met een grijze rugtas.
Nu voor 99,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Projectleider (m/v) vrijheid in herdenken
Jij laat jeugdleden vrijheid ervaren
 
Algemeen medewerker LSW
Beleef een onvergetelijk weekend op een van de mooiste terreinen van Nederland
 
Recruiter (m/v)
Jij weet de juiste vrijwilliger op de juiste plaats in te zetten
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram