@-scout, een opleiding tot beeldredacteur via Roverway 2018, een weekend naar KampEvent 2018 of een nieuwe toffe vrijwilligersfunctie! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, april 2018
Speltips: persvrijheid op social media
Op 3 mei is het de internationale dag van de persvrijheid en die gaan we wijden aan persvrijheid op sociale media. Op sociale media schrijft iedereen alles over zichzelf, de inwoners van Hotsjitonia doen dat in het vriendenboekje. De welpen nemen de waarheden op sociale media onder de loep in het spel Is het waar? In het stellingenspel I-respect discusseren de scouts over wat wel en niet op sociale media gepost kan worden. Via sociale media proberen de explorers slaapplekken te regelen voor de social hike van 7 dagen. De roverscouts worden zich bewust van media gebruik in het Ik ben offline Ganzenbordspel.  Voor handvatten hoe je met sociale media om kunt gaan binnen je groep kun je kijken op de website van Scouting Nederland.

Lees meer!
delen op
Heb jij je al ingeschreven voor het KampEvent?
Het KampEvent is hét trainingsweekend voor alles rondom kamperen en op kamp gaan. Het wordt ondersteund door veel Scoutingregio’s en wordt gehouden van 1-3 juni in Mook. 
Het KampEvent is volledig modulair opgezet, precies volgens de gedachte van Scouting Academy. Jij bepaalt dus jouw invulling! (Bege)leiding van alle speltakken kan tegelijkertijd trainingen volgen voor hun specifieke leeftijdsgroep. Je kunt er dus makkelijk een groepsuitje van maken. Behalve workshops voor kampkwalificaties is er ook voldoende ruimte voor andere persoonlijke ontwikkeling en interesses. Altijd al een keertje willen zeilen of meer willen weten over de sterrenhemel? Bij KampEvent kan het! 
Lees meer!
delen op
Cursus beeldeditor
Roverway 2018 en WAGGGS hebben het plan opgepakt om binnen de eigen gelederen een training op te zetten die je opleid tot beeldredacteur. De cursus beelredacteur zal worden geven door Roverway 2018 in samenwerking met Frank Doorhof en zal plaats vinden op 12 mei. Op 13 mei wordt er een cursus videografie gegeven. Beide cursussen zullen plaastvinden op het LSC in Leusden. Heb jij interesse in fotografie en/of video bij Roverway 2018 of één van de andere evenementen van Scouting Nederland, maar ben jij nog niet zeker van je skills? Dan is deze cursus wat voor jou! Meer informatie vind je op de website van Roverway 2018. 
Lees meer!
delen op
Kom van 14 t/m 16 september grenzeloos genieten en ontdekken! 
Want tijdens de Landelijke Scoutiviteit kun je grenzeloos veel ontdekken,tijdens een fantastische training, een verrassende act of ontdek het oude kind in jezelf tijdens een super gaaf spel! Ook kun je dagelijks genieten van drie verzorgde maaltijden, een knisperend kampvuurtje of losgaan op de muziek.


Wil je nog meer ontdekken over dit gave evenement? Check scoutiviteit.scouting.nl, schrijf je in en ontvang als eerste alle updates.
Lees meer!
delen op
LEDENVOORDEEL op COOX houtstove
LEDENVOORDEEL op COOX houtstove
Gecontroleerd en veilig buitenkoken op sprokkelhout. Envirofit rocketstoves zijn zo ontworpen dat je binnen een minuut hoge temperaturen bereikt. Deze licht in gewicht en robuuste stove geeft minimale schadelijke uitstoot. Ledenvoordeel van € 139,95 voor € 124,95 en 6 gratis Syttis aanmaakbollen.
Nu voor 124,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Roverway 2018 - Supervisor team Safety & Security main Camp
Jij zorgt voor een veilig evenemententerrein op het Scoutinglandgoed!
 
Projectleiders zomeractiviteit 2020 m/v
Jullie zorgen voor de meest fantastische zomer ooit!
 
HRM Coaches m/v
Omdat (samen)werken wel eens jouw hulp nodig heeft
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram