@-scout: vacatures, samen ondernemendag met ESRI Nederland en een enquête voor plusscouts! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, mei 2018
Lintjesregen 
Met trots kunnen wij mededelen dat er dit jaar 66 lintjes zijn leden van Scouting Nederland. Wederom een prachtig aantal. Wil je weten wie er allemaal een lintje ontvangen hebben? Dat kun je teruglezen op  onze website.
Is er iemand bij jouw Scoutinggroep die een lintje verdient? Vanwege jarenlange inzet of een bijzondere prestatie? Denk er dan aan dat bij de meeste gemeenten de aanvraag voor de lintjesregen van 2019 al snel binnen moeten zijn. Kijk voor meer details daarover op de website van je gemeente.
Speltips: Dag van de popmuziek
Op 14 mei is het de dag van de popmuziek Deze word sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. Alle speltips hebben dus een link met de muziek.
  • Keet Kleur zit zodanig te neuriën dat fleur zich niet kan concentreren op haar tekeningen. Kunnen de bevers raden welke liedjes Keet neuriet? 
  • Boven de jungle ziet Chil dat er overal papiertjes verstopt liggen. De welpen zoeken ze en maken er een mooie voorstelling van.
  • Het nummer Halloween van Michael Jackson is de inspiratiebron geweest voor het zombiespel invasie spel de scout.
  • De Explorers maken een programma op basis van Popsongs. Het best bedachte programma word ook daadwerkelijk door de exlorers 
  • I belive I can fly word werkelijk uitgevoerd door de roverscouts. Zij gaan een wedstrijdje levend darten spelen. 
Lees meer!
delen op
Zeeuwse Scoutiviteit
De Zeeuwse Scoutiviteit heeft natuurlijk heel veel leuke en leerzame trainingen, maar voor een hoop scouts is toch het feest het favoriete onderdeel van het weekend! Ook dit jaar hebben we grootste plannen en met trots maken wij aan jullie het thema van het feest voor een van de avonden bekend! En dat is.. *Tromgeroffel*… Bal du Masque!
Treed toe in een wereld bijzondere wereld waar je het liefst niet meer uit zou willen komen.  Iedereen gemaskerd, anoniem, verloren in een feest waarvan je niet kan beschrijven hoe fantastisch het was.
Dit wil je toch niet missen?! Schrijf je snel in via https://zesc.nl/inschrijven/inschrijfformulier/, want de eerste trainingen zijn al vol!
Meer weten? Kijk op: https://zesc.nl/

Tot ziens in Veere!
Lees meer!
delen op
"Samen ondernemendag" met ESRI Nederland
Ben jij een GEOscout en vind je het leuk om Scouting Nederland en ESRI te helpen?Op donderdag 7 juni 's middags en 's avonds hebben we in Zwolle een "samen ondernemen dag".  We gaan die dag samen aan de slag met het ontwikkelen van een dashboard ledenontwikkeling, een app voor het uitzetten en vastleggen van hikes, een app voor het gebruik van historische kaarten bij tochten en een app voor social media op kaart. Wil je ons helpen stuur dan een mailtje naar roel.ossewold@scouting.nl
Doe mee!
Ben jij plusscout? Help dan mee!
Omdat we benieuwd zijn hoe het met de plusscouts in onze vereniging gaat hebben we een plusscout gevraagd haar afstudeeronderzoek te doen naar het welbevinden, de uitdagingen en de wensen onder alle plusscouts bij Scoutinggroepen. Wat motiveert je om bij de groep te blijven als plusscout en wat motiveert je om je in te zetten voor diezelfde groep of voor Scouting in de regio of op landelijk niveau? Het is een aardige vragenlijst geworden maar binnen een kwartier is alles beantwoord. Je helpt er Dorien mee om te kunnen afstuderen en de werkgroep plusscouts om te weten of ze in actie moet komen. We verloten een ScoutShopbon onder de deelnemers aan deze enquete. Om deel te nemen open je deze link:  https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bvlUBqR1jvXCQRv
 
Let op: komende week sturen we deze link ook nog naar alle plusscouts die bij een groep lid zijn maar je mag nu ook al beginnen. Succes en alvast bedankt namens Dorien en de werkgroep Plusscouts!
Lees meer!
delen op
LEDENVOORDEEL op Garmin GPSen
LEDENVOORDEEL op Garmin GPSen
Op alle Garmin GPSen bij ScoutShop ontvang je een exclusief ledenvoordeel. Daarnaast ontvang je gratis een geocoin. Zo kan je direct aan de slag met je GPS.
Nu voor 109,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Voorzitter TOES
Jij hebt de touwtjes in handen m/v
 
HRM-specialist projectenbureau / kernteam HRM 
Charismatische mensenspecialisten
 
Coördinator Activiteiten JOTA-JOTI
Regel jij de activiteiten in het JOTA-JOTI HQ tot in de puntjes?
 
Test Coördinator Team Internet
Zet jij onze testen in en om, om Scouts Online blijvend te perfectioneren?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram