@-scout: brandveilig kamperen, toffe vacatures en vernieuwde drempeltest! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, mei 2018
Privacy en Scouting
Je hebt er ondertussen zeker al wat van gehoord: vanaf 25 mei gelden er nieuwe Europese privacyregels. Ook Scouting moet hier aan voldoen. Het goede nieuws is dat er inhoudelijk niet zoveel verandert en we best al goed bezig zijn. Belangrijk is nu om in kaart te brengen en vast te leggen hoe je omgaat met persoonsgegevens. Ben je nog niet zover? Bespreek het dan binnen je groep of team en stel je eigen privacybeleid en verwerkingsregister op. Meer informatie en hulpmiddelen vind je op onze website

Lees meer!
delen op
 
Speltips: sierknopen en schiemannen
Steven stroom is zijn kompas kwijt. maar voor een uitdagende speurtocht hebben de bevers geen kompas nodig. In de Jungle heeft Kaa zich in alle mogelijke bochten gekronkeld en zit nu goed in de knoop. De welpen gaan hem weer uit de knoop halen. Aan een Scoutfit zit een zelf geknoopte dasring en de sleutelbos van een echte scout heeft natuurlijk een geknoopt apeknuistje. De explorers zoeken het deze keer hogerop door een eigen hoogslaper te pionieren en daar een nacht in door te brengen. Kamperen op het water kan natuurlijk op een vlet, maar de roverscouts hopen hun tent droog te houden door geulen te maken en dammen te bouwen.
Lees meer!
delen op
Brandveilig kamperen met grote tenten
Er zijn nieuwe regels over brandveiligheid die van toepassing kunnen zijn op je Scoutingkamp. De regels gelden voor kleine evenementen, maar ook als je met grote tenten op pad gaat waar meer dan 10 personen in slapen óf meer dan 10 kinderen onder 12 jaar in verblijven. Je tent moet dan brandbeperkend zijn en je dient je verblijf vier weken vooraf te melden bij de gemeente. Binnenkort publiceren we een infoblad over deze nieuwe regelgeving. Ga je met grote tenten op pad? Vraag dan bij de gemeente hoe je melding kunt doen.
Hieronder kun je de tekst van het besluit (Bbgbop) zelf lezen.
Lees meer!
delen op
Kom a.s. zondag naar Let's Go Outdoor
Gratis toegankelijk (ook parkeren) op het Scoutinglandgoed in Zeewolde.

Ontdek nieuwe producten, merken en uitdagende activiteiten! Vergeet je zwemspullen niet.

O.a. aanwezig zijn NomadPetromax
Vango en Victorinox. De kampvuurkok verzorgt doorlopend outdoor cooking workshops waar je zonder inschrijving aan kan deelnemen.

Daarnaast zijn er volop (water)activiteiten.
Lees meer!
delen op
Training Team Internet op 3 juni in Den Haag
Loop jij vast in Scouts Online, of begin je net en wil je een goede start maken? Meld je aan voor een training van Team internet. Er worden verschillende modules aangeboden om gegevensbeheerders, penningmeesters en evenementbeheerders op weg te helpen, maar natuurlijk is iedereen welkom. Daarnaast is het mogelijk om de verhuurmodule te leren kennen of om te leren gaan met Joomla voor je website! Op 3 juni is er weer een training in Den Haag, interesse? Meld je aan via onderstaande link.
Lees meer!
delen op
Waaier Scouts met een beperking
Speciaal voor alle groepen die al scouts met een beperking in hun groep hebben óf ermee aan de slag willen is er een nieuw product ontwikkeld. Met deze waaier krijg je beter door wat een kind met een beperking nodig heeft en wat jullie Scoutinggroep dat kind kan bieden. Scouting staat tenslotte open voor iedereen, ieder kind is welkom. Het maakt niet uit of een kind nu moeilijk kan lopen, zich niet goed kan uiten of erg druk is. Sommige kinderen passen beter in de ene Scoutinggroep dan in de andere. De waaier is gratis te bestellen bij de ScoutShop, met een maximum van 5 exemplaren per groep. Je betaalt alleen de verzendkosten. 
Lees meer!
delen op
Vernieuwde drempeltest
Naast de waaier is ook de drempeltest op de website van Scouting Nederland vernieuwd, beschikbaar voor groepen én regio's. Deze drempeltest is tot stand gekomen na overleg met kinderen en hun ouders en hierin worden de aspecten genoemd die ouders en kinderen met een beperking belangrijk vinden voor Scouting. Daarbij vind je een aantal suggesties waarmee je kunt inspelen op de wensen van ouders en kinderen. Bekijk hem nu snel! 
Lees meer!
delen op
GPS Wijzer
GPS Wijzer
Door zijn unieke opzet is de GPS-wijzer een bron van informatie voor iedereen die een outdoor-gps heeft of overweegt er een aan te schaffen. Deel 1 van het boek instrueert je in het gebruik van je gps; de meest populaire apparaten van Garmin, Memory Map en Satmap worden uitvoerig toegelicht - inclusief Garmins nieuwe GPSMap 62 en 78.  224 pagina's
Nu voor 3,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Kampstaf Scoutinglandgoed Zeewolde
Jij bent de gastheer/vrouw voor onze kampeerders!
 
HRM'er projectenbureau (m/v)
Verbinder in een competent team
 
Scoutiviteit - Medewerker keuken
Jij kookt niet over wanneer veel mensen willen eten
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram