@-scout, stoere welpen gezocht, vacatures en speltips! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, juni 2018
Gezocht: stoere welpen en hun gezin!
Op reis naar je tante die je doodknuffelt in Marokko. Nog één keer op vakantie met je opa en oma. Of voor het eerst samen met de nieuwe vriendin van je vader naar de Ardennen. Naar de camping waar je hoopt je vakantieliefde van vorig jaar weer te zien. Het nieuwe televisieprogramma Toedeledokie! gaat graag mee op reis om alle gezellige, grappige momenten op de achterbank mee te maken. Maar ook de momenten dat je irritante broertje de iPad bezet houdt bijvoorbeeld. Of als je hartstikke wagenziek bent geworden. Toedeledokie! zoekt specifiek nog naar stoere gezinnen die samen in de bossen gaan kamperen, boomhutten gaan bouwen en misschien wel gaan survivallen. Hoor jij daarbij? Meld je dan nu samen met je gezin aan via jeugd@vpro.nl
Open en divers is voor jou (g)een uitdaging!
Heb je goede ideeën en ervaringen of wil je horen hoe anderen het hebben gedaan?
We willen je graag ontmoeten op 1 juli!
We bieden die dag een interactief programma waarin je vooral veel kan uitwisselen en netwerken en nieuwe ideeën en inzichten opdoet. Je bent welkom vanaf 10.30 uur en het programma is van 11.00 tot 15.00 uur. Daarna kan je tot 16.00 uur nog naborrelen. Nadere specifieke informatie over de programma onderdelen volgt begin juni.
Je kan je aanmelden voor de ontmoetingsdag via SOL
Doe mee!
delen op
Teek it easy!
Scouts gaan natuurlijk supergraag op avontuur in de natuur. Het kan gebeuren dat je daarbij een tekenbeet oploopt. Meestal is dit onschuldig, maar een tekenbeet kan hele nare gevolgen hebben als de teek langer dan 24 uur op je huid zit. Weet jij hoe je goed kan omgaan met tekenbeten? Check het veiligheidsblad over teken.
Lees meer!
delen op
Super Scouting speltips: Suikerfeest 
Op dit moment zijn de moslims bezig met Ramadan. In deze vastenmaand eten en drinken de moslims niet van zonsopgang tot en met zonsondergang. De ramadan word afgesloten met het suikerfeest op 14 en 15 juni. Alle speltakken hebben hierdoor suiker(goed) als thema
Rozemarijn is jarig en bij een feestje hoort natuurlijk taart. Natuurlijk maakt Rozemarijn daar een klein wedstrijdje van: welke bever kan de mooiste taart maken? Baloe en Raksha zijn zitten met Shanti en Mogli bij het wolvenhol te praten over de boodschappen voor het eten voor kamp. Wat eet je nou eigenlijk en wat zit er in? De scouts laten zien dat ze heuse marsepein kunnen maken en dit kunnen verwerken in een mooi marsepeinen figuurtje. Vanaf het begin maken de explorers een mooie creatie van fondant. Het komt er uit te zien als fondant origami. De roverscouts stelen de show door hun eigen suikerwerk en snoepgoed te maken. Wie o Wie maakt er een mooie gekleurde creatie van?
Lees meer!
delen op
Iets nodig? Huur het bij Boels! 
Boels is al lange tijd samenwerkingspartner van Scouting Nederland. Ook met je groep of regio kan je gebruik maken van de overeenkomst die Scouting Nederland en Boels hebben. Dus wil je iets huren voor je kamp of evenement, maak dan gebruik van deze samenwerking, leg de vraag ook bij Boels neer en ontvang een aantrekkelijke korting. Hoe werkt het? Mail jouw huurvraag aan Boels naar events@boels.com ovv de naam van je Scoutinggroep of -regio en plaats. Je wordt in contact gebracht met de voor jouw dichtstbijzijnde vestiging waarna het verder via die vestiging zal lopen. Let op: om gebruik te maken van de overeenkomst moet je je eerst melden via dit mailadres. 
 
Mail nu!  
Jouw eigen badge bestel je bij Scoutingbadges.nl
ScoutShop en Scoutingbadges.nl zijn een samenwerking aangegaan. Bij Scoutingbadges.nl bestel je eenvoudig, snel en voordelig jouw eigen (kamp)badge. Al mogelijk vanaf 25 stuks!

Met de kortingscode AA1354CD ontvang je als lid van Scouting Nederland 10% korting op bestellingen bij scoutingbadges.nl. 
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Projectleider European Jamboree Gdańsk Polen 2020 
Maak jij dit duo compleet?
 
Coördinator team Rainbowscouts
Bouw jij samen met je collega-coördinator het team verder op?
 
Projectleider Scout-In (m/v)
Wordt jij deel van het team dat kaderleden nieuwe ideeën geeft?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram