@-scout, NSGK kampsubsidie, super scouting speltips en alle tools voor het rookvrij maken van je Scoutinggroep!  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, juni 2018
NSGK kampsubsidie
Voor groepen die met Scouts met een beperking op kamp gaan, is het ook in 2018 weer mogelijk een subsidie te ontvangen van NSGK. Groepen die in aanmerking willen komen voor de kampsubsidie kunnen door middel een formulier een verzoek indienen. 
De subsidies worden verstrekt op basis van de subsidiebepalingen van NSGK. Overstijgt het totale aanvraagbedrag de beschikbare middelen, dan wordt uitgekeerd op basis van binnenkomst van de aanvragen. Het aanvraagformulier stuur je bij voorkeur voorafgaand aan het kamp in. Aanvragen moeten in ieder geval vóór 1 november van het desbetreffende jaar, bij het Landelijk Servicecentrum binnenkomen. 

Lees meer!
delen op
Alle Scoutinggroepen rookvrij! 
Afgelopen dinsdag tekende Fedde Boersma namens Scouting Nederland de samenwerkingsovereenkomst met de Alliantie Nederland Rookvrij. Uitkomst van deze samenwerking is dat er verschillende materialen zijn ontwikkeld zie Scoutinggroepen helpen om rookvrij te worden.  Scouting Nederland is in gesprek gegaan met de Alliantie Nederland Rookvrij omdat we vanuit verschillende Scoutinggroepen en -regio’s vragen kregen over dit thema en over het bijdragen aan de Rookvrije Generatie. Het rookvrij maken van je Scoutinggroep is geen verplichting, groepen mogen hier zelf een keuze in maken. Scouting Nederland stimuleert Scoutinggroepen om binnen hun groep het gesprek hierover aan te gaan en bewuste keuzes te maken op het gebied van roken. Zelf aan de slag met de materialen? Check www.scouting.nl/rookvrij
Lees meer!
delen op
Doe deze zomer handig je kampboodschappen bij AH.nl
Geen tijd om boodschappen te doen voor je zomerkamp en niet meer sjouwen? Bestel je boodschappen dan makkelijk bij AH.nl en krijg ze bezorgd op je zomerkamp.

Speciaal voor Scouting zijn ook budget producten (bv. Basic & Goedkoopje) beschikbaar gesteld in het bestelassortiment. Je ontvangt deze zomer ook nog eens €10,- boodschappengeld bij je eerste bestelling en 20% korting op de servicekosten. Bestellen?Kijk dan op www.scouting.nl/AHzomeractie
Lees meer!
delen op
Zorgen over een kind, en nu?
'Ja hoor, daar gaat hij weer, samenspelen ho maar...' De laatste tijd doet Tom niet mee met andere kinderen, hij heeft een grote mond en ziet er onverzorgd uit. Je maakt je zorgen over Tom: zou er thuis iets aan de hand zijn? Als vrijwilliger heb je veel contact met kinderen. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over een kind. Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? En wat kun je doen?

Augeo Academy heeft samen met veel vrijwillersorganisaties, waaronder Scouting Nederland, een gratis online cursus gemaakt voor vrijwilligers. De cursus laat zien op welke signalen je moet letten, wat je zelf kunt doen en bij wie je aan de bel kunt trekken. Leer hoe jij het verschil maakt voor kinderen als Tom en volg de gratis online cursus Zorgen over een kind, en nu?.
Lees meer!
delen op
Speltips: water
2018 is het jaar van het water, en met het Nawaka in het vooruitzicht zijn de speltips dit keer speciaal hiervoor geschreven. Steven stroom gaat met de bevers de eigenschappen van  water ontdekkenDe welpen gaan  admiraal zeilen en spelen het  tetris waterspelDe scouts spelen spelen  vlaggenroof op het water en doen  het kleine ton spelDe explorers zeilen een wedstrijd wie er het best / snelst een GPS parcours kan zeilen. De roverscouts nodigen minder valide mensen uit om te komen  duo zeilen of te duo kanoën.
Meer speltips? Neem een kijkje in de activiteitenbank! 
Lees meer!
delen op
SKADU multifunctionele luifel
SKADU multifunctionele luifel
De SKADU is een superhandige multifuncitonele luifel. Beschermt tegen regen, wind maar ook de zon. De SKADU is zo ontwikkeld dat die zelfstandig kan staan. Zo zet je hem eenvoudig over/tegen je auto of tent. Zo sta je altijd droog of kan je je bagage droog wegleggen. Ideaal voor op kamp, tijdens een dropping of een post tijdens een hike.
Nu voor 99,95
Bestel nu
delen op
 
Attentie scouts! 
Wil jij naast je drukke vrijwilligerswerk bij Scouting iets bijverdienen tijdens de zomer? Bij European Leisure Jobs kun je aan de slag als Animator, Campinghost, Horeca medewerker of Receptionist(e). Een toffe zomerbaan die aansluit bij Scouting, op vakantieparken in 16 Europese landen! 

Zie jij zo’n topervaring in een mooie omgeving wel zitten? Kijk dan snel op www.europeanleisurejobs.nl/@scout 
Lees meer!
AH Sportactie 2018: doe jij ook mee?
Wist je dat in 2017 35-50% van de deelnemers aan de AH Sportactie lid is geworden van een sportclub? Na dit succes in 2017 heeft NOC*NSF met input van gemeenten, sportservices en sportbonden de AH Sportactie doorontwikkeld. Ook dit jaar doet Scouting weer mee aan de AH Sportactie! Een prachtige kans om gratis makkelijke publiciteit voor jouw Scoutinggroep te krijgen en jezelf zichtbaar te maken binnen je woonplaats. Wellicht levert het zelfs wat nieuwe leden op! Alle contactpersonen communicatie en geïnteresseerden van vorige editie hebben inmiddels een mail met alle informatie ontvangen. Wil jij ook meedoen maar heb je nog geen informatie ontvangen? Stuur een mail naar communicatie@scouting.nl en we zorgen dat alle informatie ook jouw kant op komt!
Een positief jeugdbeleid op de agenda bij gemeentes
Vorige week viel in alle gemeenten een brief op de mat voor de wethouders jeugdzaken. In deze brief vraagt Scouting Nederland, samen met een groot aantal jeugdorganisaties, aandacht voor een positief jeugdbeleid. De brief beschrijft hoe een goede lokale ondersteuningsstructuur voor een positief jeugdbeleid er volgens de gezamenlijke jeugdorganisaties uit ziet. Zo hoopt Scouting samen met de andere jeugdorganisaties positief jeugdbeleid binnen gemeentes meer op de agenda te zetten. Wil je de gehele brief lezen of meer weten over positief jeugdbeleid?
Lees meer!
delen op
MPSE op de Landelijke Scoutiviteit: D-day
De MPSE organiseert tijdens de Landelijke Scoutiviteit op zaterdag 15 september een didactische training voor (toekomstige) instructeurs ‘vuur’, ‘hakken, zagen, snijden’, ‘primitief koken’ en ‘oriënteren’.

Tijdens deze dag wordt het didactische deel van de kwalificatiekaarten behandeld.
Geen training met alleen maar luisteren maar juist veel ervaren, doen, met elkaar bespreken en van elkaars ervaringen leren. Je gaat naar huis met praktische tips, ideeën en feedback over hoe jij instructie geeft. Deze training sluit aan op de inhoudelijke technische training op 13 en 14 oktober maar is ook prima afzonderlijk te volgen. Meer info en inschrijven kan op de website van de Landelijke Scoutiviteit: https://scoutiviteit.scouting.nl/
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Medewerker productie 2018
Meewerken aan productie 2018 is een feest!
 
Lid projectenbureau (m/v)
Jij bent structureel van grote waarde!
 
2018 | Scoutiviteit - Coördinator Keuken
Jij voedt met gemak 300 monden van hongerige cursisten en medewerkers
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram