@-scout, opbouw Roverway in Den Haag, tekeninfo en vette ansichtkaarten • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, juli 2018
Gezocht: filmsterren!
Scouting is op zoek naar filmsterren! Om ervoor te zorgen dat iedereen precies weet wat Scouting is en hoe gaaf het is, is Scouting Nederland gestart met het maken van videobites; korte filmpjes over alle gave activiteiten die we binnen Scouting doen. Om er hier genoeg van te kunnen maken, zijn we op zoek naar Scoutinggroepen die échte filmsterren binnen hun groep hebben. Do you have what it takes? En kunnen jullie om, op je zomerkamp, binnen drie uur vijf gave Scoutingactiviteiten demonstreren? Stuur dan een mail naar communicatie@scouting.nl met welke vijf activiteiten jullie kunnen laten zien en maak kans op een professionele cameraploeg die langskomt op jouw zomerkamp én een pakket waarmee je een echte première kunt organiseren bij jouw Scoutinggroep.

Let op: als je hieraan meedoet, moet je voor elk kind toestemming hebben om op camera te verschijnen.
Aanmelden
delen op
De Regio Toolkit komt eraan!
Na het succes van de praktijkbegeleiderstoolkit komt binnenkort een volgende toolkit uit: de Regio Toolkit! Hierin vind je alles wat een regio moet weten over regio-kwalificaties, functies, nautische kwalificaties en assessments voor regiomedewerkers.

De toolkit is bedoeld voor alle functies binnen de Scouting Academy in land en regio: trainers, praktijkcoaches, coördinatoren trainingen, instructeurs, opleiders en vakopleiders.
Er zijn per regio zes Toolkits beschikbaar, laat je Coördinator Trainingen een mail sturen naar scoutingacademy@scouting.nl. Vermeld hierbij voor welke regio je toolkits bestelt. Wij zorgen ervoor dat de toolkits klaar liggen in Leusden.

De toolkits zijn binnenkort beschikbaar. Zoals je gewend bent verloopt de verspreiding via het informele circuit: hij is af te halen in Leusden. Ken je iemand van je regio of van Scouting Nederland die binnenkort gelegenheid heeft om de toolkits af te halen, meld dit dan ook in je mail.
Verzekeringen en de zomervakantie
Het is weer zonnig en warm, het is overdags lekker lang licht - de zomervakantie is in aantocht! Binnenkort starten de eerste zomerkampen weer. De ene groep blijft in eigen land en andere groepen gaan over de grenzen kijken. Op kamp met de spullen van je groep en met eigen spullen van jeugdleden en leiding, waarvoor heb je een reisverzekering of een andere verzekering nodig? Hoe zat het ook al weer en wat betekent dit met vervoer van deze spullen? Lees er meer over in de blog.
Lees meer!
Opbouwhelden gezocht!
Op 23 juli start Roverway 2018 met een spectaculaire opening op het Zuiderstrand in Den Haag waar ruim 4500 scouts zullen kamperen. Hoe gaaf is dat? Om dit mogelijk te maken zijn we hard op zoek naar mensen die graag de handen uit de mouwen willen steken om ervoor te zorgen dat we dit evenement op een goede manier starten. De opbouw is van 19 tot 22 juli. Kan en wil jij een of meerdere dagen helpen bij de opbouw van dit gave internationale kamp? Aanmelden kan via buildup.the.hague@roverway2018.nl.
Aanmelden
Vernieuwd teken veiligheidsblad! 
Kamp in zicht: teek in zicht! Check jezelf en je leden tijdens zomerkamp regelmatig op teken. Check het vernieuwde veiligheidsblad voor tips en tricks.
Lees meer!
delen op
Speltips: festival
Het festival seizoen is in volle gang, en daarom besteden we dit keer aandacht aan het Kwaku Zomerfestival. Dit festival wordt sinds 1975 bijna elk jaar tijdens een aantal weekeinden in de zomer gehouden. Het is van origine een Surinaams festival, maar ontwikkelde zich de laatste jaren tot een multicultureel festival.

Noa vertelt over hoe ze herinneringen heeft aan andere landen, en de feesten die ze daar hebben. Alle bevers organiseren samen met Noa's een muziekparade. Welpen zorgen met hulp van hun ouders voor een grote zomerpicknick met hapjes uit alle landen. Zo maken ze kennis met andere culturen en elkaars eetgewoonten tijdens een gezellig zomerfeest. In andere landen zie je verschillende soorten markten waarbij de waar de grondstoffen verhandelt en ter plaatse verwerkt tot de mooiste kleding. De scouts gaan zich uiteindelijk kleden in een gewaad die geshowd wordt. De explorers verdiepen zich in Indonesië: het land van batik, wajangpoppen, houtbewerking en zilversmeden. Ook koken ze een heuse rijsttafel op kampvuur voor de gehele groep. Dat de roverscouts van een feestje houden is bekend, dit keer is het een onderdeel van het programma: het zich verdiepen en daarna helpen bij het festival feestje.
Lees meer!
delen op
Hoi mama, het is heel erg leuk op kamp
Op zoek naar leuke ansichtkaarten om naar papa's, mama's, opa's, oma's, neefjes en de buurvrouw te sturen? Bestel een setje van 10 stuks met 5 verschillende teksten en laat weten hoe tof het kamp is! De kaarten hebben een vrolijke of grappige tekst op de voorzijde en achterop is voldoende ruimte om alle kampavonturen op te schrijven. Nieuw in het ScoutShop assortiment!
Bestel nu!
delen op
 
Vacatures
Medewerker productie 2018
Meewerken aan productie 2018 is een feest!
 
Lid projectenbureau m/v
Jij bent structureel van grote waarde!
 
Waterspelspecialist Explorers
Jij versterkt de waterkwaliteit voor explorers!
 
Medewerker C-team HIT Baarn
Maak een HIT van het Coördinatieteam in Baarn.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram