@-scout, speltips en vacatures • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 16, juli 2018
Zomer vol zomerkampen
Veel zomerkampen zijn inmiddels al geweest en heel veel scouts zitten nu met kampheimwee thuis, terug te denken aan het fantastische zomerkamp in Nederland of daarbuiten! Ook Roverway 2018 is vandaag ten einde gekomen. De roverscouts uit 50 verschillende landen vertrekken vandaag vanaf het Scoutinglandgoed en beginnen aan hun nareis of stappen op het vliegtuig naar huis. De voorbereidingen voor Nawaka zijn echter in volle gang! Aanstaande maandag komen daar ruim 120 Scoutinggroepen uit binnen- en buitenland aan om 10 dagen lang in en rondom de wateren bij Zeewolde te varen en te spelen. Ga je niet naar Nawaka maar wil je wel graag een kijkje nemen? Dat kan op zondag 12 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur.

Lees meer!

Deelnemers Nawaka bedanken gemeente Zeewolde met gondelvaart op 11 augustus
De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door één lange grote versierde en verlichte optocht over het water van boten langs het centrum van Zeewolde. Het is een optocht van circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten. Toeschouwers kunnen de gondelvaart bekijken vanaf de kades van de Voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42. Voorafgaand aan de gondelvaart, vinden er vanaf 17.00 uur diverse activiteiten plaats in de Aanloophaven van Zeewolde. Het Raadhuisplein verandert deze zaterdagavond in een groot terras! Diverse foodtrucks staan opgesteld, er is live muziek, een demonstratie flyboarden en de sportievelingen kunnen de waterballen ook eens uitproberen! Vanaf 21.00 uur is de gondelvaart de aanschouwen op het water.
Lees meer!
Wordt ook thema-instructeur 'Snelcursus EHBO - Rode Kruis'!
In september start weer een opleiding tot thema-instructeur 'Snelcursus EHBO - Rode Kruis' in Zwolle. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus geef je snel op via Scouts Online. Als thema-instructeur snelcursus EHBO organiseer je en geef je de snelcursus EHBO -Rode Kruis voor de regio waar jij actief bent. Tevens stel je na afloop van de cursus vast of de deelnemer over de benodigde competenties beschikt en daarmee het certificaat Snelcursus EHBO - Rode Kruis behaald heeft. Meer informatie over de functie kun je hier lezen. Vragen over de functie? Mail naar ehbo@scouting.nl.
Lees meer!
Speltips: Kamperen in de regen
De meeste zomerkampen zijn geweest, of lopen ten einde en hadden over het algemeen schitterend warm weer waarbij geen druppel regen viel. Maar wat nou als het wel veel regent wat doe je dan?
  • In Hotsjitonia regent het pijpenstelen. Alle bevers proberen een spons zo droog mogelijk naar het einde van het parcours te krijgen in het Bever-sponsparcours
  • Als de bewoners van Haveli op kamp gaan naar de Talaab-poel dan hebben ze geen kraanwater meer, maar zuiveren ze het drinkwater
  • De scouts gaan een communicatiesysteem maken met diverse vaten en flessen tussen de verschillende ploegtenten
  • De explorers hebben een scala aan diverse regenactiviteiten die ze kunnen doen tijdens hun zomerkamp, van rustige zingevingsactiviteit tot het kruigere kwalleballen
  • Primitief kamperen is echt iets voor roverscouts, al plaatsen ze natuurlijk van elk primitief kampterrein luxe items als een zelfgemaakte stortdouche.
Activiteiten
 
Vacatures
Staflid InterHITy
Bedenk jij een leuke autoroute langs verschillende HIT-locaties?
 
Spelspecialist (meisjes)scouts
Jij brengt kwaliteit in de groepen!
 
Coördinator Team scouts met een beperking
Ben jij een kartrekker met passie voor scouts met een beperking?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram