@-scout: SCENES-keurmerk voor Scoutinglandgoed Zeewolde • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, augustus 2018
Start nieuw Scoutingseizoen
Voor de schoolregio's Zuid en Midden beginnen de komende twee weken de eerste Scoutingopkomsten weer! Een nieuw Scoutingseizoen vol vette, uitdagende opkomsten voor elke speltak. Ben jij al nieuwe programma's aan het bedenken? Check de activiteitenbank voor inspiratie en start het seizoen met een knaller als Dit ben ik, De langste waterbaan of CrazyScout. Gegarandeerd succes!

Activiteiten
40% korting bij ScoutShop
Het is zomersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 19 augustus krijg je 40% korting op meer dan 200 artikelen! Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode 'zomersale2018' in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!
Zomersale
delen op
De communicatieportal sluit bijna!
31 augustus om 12.00 uur sluit de communicatieportal weer! In deze portal kun je tot die tijd de vier middenpagina's vullen met alle leuke nieuwtjes, weetjes en foto's van jouw eigen groep. Zo kun je het magazine een eigen draai geven. Elke contactpersoon communicatie heeft een login. Als je groep die (nog) niet heeft, dan kan de secretaris ook inloggen op de portal.
Weet je niet zo goed wat je neer kunt zetten? Denk bijvoorbeeld aan een fotocollage van kampfoto's, een overzicht van alle bijzondere opkomsten komend Scoutingseizoen of laat een scout of explorer een leuke column schrijven over het zomerkamp. Leef je uit!
Portal
Landelijke Scoutiviteit just for one day...
Wil jij super graag naar de Landelijke Scoutiviteit, maar kun je niet op zaterdag of zondag omdat bijvoorbeeld je oma haar 80e verjaardag viert? Dan kom je toch gezellig één dagje naar het tofste trainingsevenement? Zo kun jij toch nog je favoriete training volgen. Een zaterdagticket heb je voor €32,50 en een zondagticket kost maar €27,50. Dus ga snel naar Scouts Online en schrijf je in. Oja, vergeet ook dat cadeautje voor oma niet...
Inschrijven
Speltips: Internationale Dag van de Fotografie
Jaarlijks op 19 augustus is het 'Internationale Dag van de Fotografie' ('World Photography Day'). Er wordt stilgestaan bij de (positieve) invloed die foto's en fotografen hebben op onze samenleving. Tijdens zomerkamp zijn er natuurlijk vele foto's gemaakt, maar ook tijdens een opkomst kan fotografie in de schijnwerper staan.

  • Steven heeft een speurtocht voor de bevers uitgezet. Hij heeft zijn favoriete camera gebruikt en van allerlei speciale plekjes een foto gemaakt. Op de laatste plek ligt een de schat van Steven verstopt.
  • Chil ziet de wereld van bovenaf. Daarom ziet Chil de dingen die plat op de grond liggen het beste. De welpen gaan een platte foto maken voor Chil die Chil van boven goed kan bekijken.
  • De scouts krijgen in ploegen een lijst met opdrachten van foto's die ze moeten maken. Deze opdrachten richten zich op verschillende manieren van fotograferen en dan vooral op perspectief.
  • De toekomst is nu. Of bijna. Een tijd waarin we gebruik maken van hologrammen is weer een stukje dichterbij. Met deze tutorial kun je namelijk je eigen 3D-hologram maken met behulp van je smartphone.
  • De roverscouts nemen voor de opkomst een aantal (baby) foto's van zichzelf op papier mee. Aan het begin van de opkomst worden er ook foto's gemaakt van de huidige leden. Beide foto's samen vormen een quiz.

Scoutinglandgoed Zeewolde heeft SCENES-keurmerk ontvangen
Op dinsdag 31 juli ontving Scoutinglandgoed Zeewolde het SCENES-keurmerk tijdens het internationale evenement Roverway 2018. Het SCENES-keurmerk is een internationaal certificaat voor duurzaamheid. Scoutinglandgoed Zeewolde is het tweede terrein in Nederland dat het certificaat ontvangt.
Het SCENES-certificaat (Scout Centre of Excellence for Nature and Environment) is een internationaal certificaat voor Scoutingterreinen die op het gebied van duurzaamheid voorop lopen. SCENES is ontwikkeld in 1990 als een initiatief van één van de Scoutingwereldbonden, WOSM. Scoutinglandgoed Zeewolde is het tweede terrein in Nederland die dit certificaat ontvangt. Scoutinglabelterrein Ada's Hoeve in Ommen ontving het certificaat in november 2015 als eerste terrein in Nederland.
Lees meer!
delen op
Friends for Life beeld uitgereikt aan gemeente Zeewolde
Donderdag 9 augustus heeft Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland, het Friends for Life beeld uitgereikt aan gemeente Zeewolde om de goede samenwerking te bezegelen. Sinds de start van de samenwerking rondom Scoutinglandgoed Zeewolde hebben beide partijen veel van elkaar geleerd en elkaar ondersteund. De twee grote evenementen van deze zomer, Roverway 2018 en Nawaka 2018, brachten bijna 10.000 scouts naar Zeewolde met veel activiteiten op het Scoutinglandgoed en het centrum van Zeewolde en haar omgeving. Scouting Nederland kijkt uit naar de voortzetting van deze fijne samenwerking.
 
Vacatures
Datascientist Groep en Regio
Big Data Big Smiles!
 
Projectleider Scout-In
Wordt jij deel van het team dat kaderleden nieuwe ideeën geeft?
 
JOTA-JOTI Hoofd Spel & Programma
Jij helpt onze creatievelingen om optimaal te presteren
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram