@-scout: Obstacle Run, The Academy en speltips • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18, augustus 2018
Scouting Escapespel
Door scouts uit het hele land is hard gewerkt aan de toekomstvisie. Er zijn vijf toekomstthema's waarmee je als groep aan de slag kunt. Om je als groep te helpen één van de thema's te kiezen en daarbij je eigen doelen te stellen, is het Escapespel ontwikkeld. Na het spelen van het spel heb je concrete doelen waaraan je vol enthousiasme kunt gaan werken.

Het Escapespel kan gespeeld worden met maximaal zes personen per keer. Je kiest per keer één van de vijf verschillende toekomstthema's. Uiteraard kun je ook met meerdere groepen tegelijk het spel spelen en zo een aantal thema's in één keer oppakken. De spelers hebben één uur de tijd om zich van de handboeien te bevrijden door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Het spel bevat een handig draaiboek, alle materialen die je nodig hebt en een set opdrachten per toekomstthema.

Lees meer!
delen op
100 jaar welpen - Werk jij mee aan een onvergetelijk feestjaar in 2020?
In 2020 bestaat de welpen speltak 100 jaar. Dit willen we groots gaan vieren. Daarom zijn we op zoek naar mensen om dit samen met ons vorm te geven en alle welpen en alle welpenleiding een onvergetelijk jaar te bezorgen.

We zoeken een  Baloe, die welpenleiding kan inspireren en een fantastisch themaweekend voor welpenleiding in de meivakantie van 2020 wil organiseren. Daarnaast zijn we op zoek naar een  Raksha die met hart voor welpen de gehele jungle verbindt en naar  Rikki Tikki Tavi of Marala.met hart voor welpen en het Jungle-thema, die het programma voor dat jaar gaan vormgeven. Kom jij ons meehelpen om het feestjaar onvergetelijk te maken voor alle welpen in Nederland?
Obstacle Run voor en door scouts!
“Daar gaan scouts nooit aan meedoen, daar zijn ze helemaal niet sportief genoeg voor” zeiden ze vooraf... "Nou die uitdaging gaan we graag aan!” Zeiden we terug. Dus bij deze daagt de Graaf Ottogroep uit Lochem Scoutingleden uit. Durf jij het aan om met een team van je Scoutingvereniging het op te nemen tegen andere scouts in een echte Obstacle run voor en door scouts? Meld je dan nu aan op www.graafobstaclerun.nl en laat op zondag 16 september zien dat jouw vereniging niet bang is voor een uitdaging! Zien we aan de start?
Lees meer!
delen op
Ben jij klaar voor een internationale ontdekkingstocht?
Scouting Nederland is op zoek naar een deelnemer voor het seminar 'The Academy'. Wil jij erachter komen wat er op Scoutinggebied in Europa gebeurt en hieraan ook zelf je steentje bijdragen? Ben je op zoek naar netwerkmogelijkheden met scouts uit Europa? Dan is The Academy precies wat je wilt! Ben jij één van de twee deelnemers die namens Scouting Nederland op ontdekkingstocht gaan? Kijk voor meer informatie over deze unieke kans op onze website.
Lees meer!
delen op
Begeleid jij een team? Dan is dit jouw Gilwell!
Het seizoen is weer begonnen en alle teams zijn weer gestart. Deze Gilwell-training bied jouw de kans om aan de slag te gaan! We gaan uitzoeken wat jouw kan helpen in het invullen van jouw rol in het team. Dit doen we met veel Scoutingactiviteiten en een kampvuurtje 's avonds om bij te chillen. Je kunt weer echt deelnemer zijn!

Ga jij mee? We starten op 28 oktober en daarna volgen nog twee weekenden, 1 t/m 4 november en 15 t/m 18 november.
Lees meer!
delen op
Speltips - gewoontes en tradities in Nederland
In aanloop naar de Open Monumenten dag (8 en 9 september) met als thema 'Europa' kijken we deze keer niet naar het materiële erfgoed (gebouwen) maar juist het immateriële erfgoed (gewoontes en tradities) die Nederland rijk is.

  • Op het speelveld in Hotsjietonia staan veel Oud-Hollandse spelen zoals hoepels en knikkers klaar. De bevers proberen ze graag uit
  • Mowgli vind een stuk stof met hele mooie patronen er op. Shanti weet te vertellen dat het  Staphorster stipwerk is.\
  • Manden vlechten is een oud ambacht waar het vroeger een noodzakelijk gebruiksvoorwerp was in huis, landbouw, visserij en industrie. De scouts gaan het proberen.
  • De explorers gaan langs bij de goud en zilver smid om daar inspiratie op te doen voor hun eigen gemaakte sieraden
  • Vroeger hielden gevlochten heggen het vee in hun weide. Op veel plekken in Nederland komen de gevlochten heggen weer terug, en de roverscouts gaan hierbij helpen.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Coördinator Scouts met een beperking
Ben jij een kartrekker voor scouts met een beperking?
 
Penningmeester Scout-In 2019
De financiën zijn bij jou in goede handen!
 
Lid Landelijk Opvang Team (LOT)
Ben jij hun rots in de branding?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram