@-scout, 25% korting op Maglite! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 19, september 2018
The International Award For Young People
The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan!

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen behoorlijk als ze meedoen aan dit awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. De onderwerpen die bij deze award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Lees meer!
delen op
Hike and Seek!
Ook helemaal klaar voor het grootste potje verstoppertje wat je ooit gespeeld hebt?! Ook dit jaar wordt het Hike and Seek-event weer gehouden. Een weekend lang hiken en verstoppen óf zoeken in een auto, te voet, te paard of op het stalen ros. Met je team ga je de uitdaging aan om zo min mogelijk gespot te worden als hiker, of juist zoveel mogelijk hikers te spotten als seeker. Een veelzijdig weekend met een afsluitende feestavond waar hikers en seekers naar hartelust elkaar kunnen spotten. Dus ben jij 18 jaar of ouder en heb je wel zin in een uitdagend spel? Schrijf je dan met jouw team vanaf 18 november 2018 om 18.18 uur in voor Hike of Seek via www.hikeandseek.nl. Wees er snel bij, vol is vol!
Lees meer!
Neem plaats in het Congres en laat je stem horen in Europa
Het Congres van Lokale en Regionale Overheden (het Congres) is op zoek naar jongeren tussen de 18 en 30 jaar die willen deelnemen aan de zittingen van het Congres in 2019.

Het Congres is één van de politieke instellingen van de Raad van Europa. Het Congres vertegenwoordigt meer dan 200.000 lokale en regionale overheden uit de 47 landen van de Raad van Europa. Het heeft als taak de democratie, het bestuur, en mensenrechten te bevorderen en verbeteren op zowel lokaal als regionaal niveau. Twee keer per jaar komt het Congres bijeen.

Het Congres is op zoek naar één Nederlandse jongerenvertegenwoordiger om deel te nemen aan de zittingen van het Congres van de Raad van Europa. Op deze manier wordt ruimte gecreëerd voor een dialoog tussen jongeren en lokaal en regionaal gekozen vertegenwoordigers. Als jongerenvertegenwoordiger neem je onder andere deel aan debatten en trainingen en ben je onderdeel van de Nederlandse delegatie naar het Congres van de Raad van Europa.

Meer weten of wil je je gelijk aanmelden? Wees er snel bij, aanmelden kan tot en met maandag 17 september 2018.
Lees meer!
delen op
25% korting op Maglite bij ScoutShop
Tot aan het einde van dit jaar ontvang je 25% korting op alle Maglite producten bij de ScoutShop. Deze actie geldt alleen in de winkels en Mobiele ScoutShops en niet in de webshop. 

Wees er snel bij want voor deze actie geldt: zolang de voorraad strekt. 
Speltips: Ouder & Kindopkomst
Het nieuwe Scoutingseizoen is weer in volle gang, en het overvliegen naar de volgende speltak is net geweest of zit eraan te komen. Alle nieuwe jeugdleden zijn straks geïnstalleerd, dat is de uitgelezen kans om goed (wederom) kennis te maken met alle ouders tijdens een ouder en kind opkomst.

  • In Hotsjietonia wordt er speciaal voor het installeren een familiedag georganiseerd waarbij de ouders kennis maken met de inwoners van Hotsjietonia.
  • Voor het installeren in de jungle worden alle welpen met hun ouder op de proef gesteld om te kijken welke ouder de beste is.
  • De scouts strijden met hun ouder voor de gele trui en de bolletjestrui tijden een Tour de France-hike waarbij de scouts alle vaardigheden kunnen laten zien.
  • In het Lagerhuis discussiëren explorers er met hun ouders op los over diverse stellingen, hierbij ontdekken ze of zij op sommige punten hetzelfde denken als hun ouders, of juist niet.
  • De roverscouts interviewen hun ouders voor radio goegoe waarbij ze vragen aan hun ouders wat Scouting aan meerwaarde heeft gebracht in hun gezin.
Lees meer!
 
Vacatures
Medewerker HIT helpdesk
Help jij deelnemers op afstand?
 
Gilwell trainer
Kwalitatief goed Scoutingspel daagt meiden en jongens uit zich te ontwikkelen.
 
Projectleider themaweekenden 100 jaar welpen
Jij weet als Baloe welpenleiding te inspireren.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram