@-scout, vergroot je kennis! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 20, september 2018
Wereldwijd Scoutingonderzoek
Samen met één van de wereldorganisaties van Scouting, WOSM, doet Scouting Nederland onderzoek naar alle jeugdleden tussen de 14-17 jaar die lid zijn van Scouting. We willen hen graag wat vragen stellen over Scouting in het algemeen en over waarom zij lid zijn. Het gaat om een groot onderzoek dat in verschillende landen wordt uitgevoerd: onder andere in Ghana, Singapore, Frankrijk, Mexico en Engeland. Volgende week ontvangen de jeugdleden de vragenlijst in hun mailbox. We verwachten in het voorjaar van 2019 de eerste resultaten te kunnen delen.

Maak een bever- of welpenspeurtocht met de Troovie-app!
Geef jij leiding aan bevers of welpen en zijn de jeugdleden dol op speurtochten? Dan hebben we iets leuks! Scouting Nederland heeft een samenwerking opgestart met Troovie, een app speciaal gemaakt voor kinderen waarmee je toffe speurtochten kunt maken en speurtochten van anderen kunt gebruiken! Het gebruik van de app is voor leden van Scouting Nederland gratis, mits je Troovie een handje helpt door een toffe speurtocht te maken in de omgeving van jouw clubgebouw. Wil je meer weten? Kijk op www.scouting.nl/troovie!
Lees meer!
delen op
Vergroot je kennis en wissel ervaringen uit met andere vrijwilligers met dezelfde functie als jij!
De komende periode kun je op verschillende plekken geïnspireerd worden en je kennis vergroten als vrijwilliger. Wat dacht je van de Vertrouwenspersonendag op 3 november, de diverse Regionaal Inhoudelijke Overleggen (RIO's) in het hele land, en op zondag 18 november de HRM Inspiratiedag voor Groepsbegeleiders en de Contactpersonen communicatiedag. Wil je je inschrijven of meer weten over deze evenementen, kijk dan eens in de evenementenkalender.
Kalender
delen op
Nederlandse Brandwonden Stichting: verbeterde Eerste Hulpregels bij brandwonden
De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft naar aanleiding van onderzoek en nieuwe inzichten, de adviezen voor eerste hulpregels bij brandwonden aangepast. In tegenstelling tot het oude advies, wordt nu geadviseerd om direct alle kleding en een luier uit te doen en om sieraden te verwijderen. Op het terrein van wondbedekking is het vernieuwde advies om de wond na het koelen te bedekken met plastic huishoudfolie, steriel verband of een schone doek. Meer informatie over de verbeterde Eerste Hulpregels bij brandwonden vind je op de website van de brandweer.
Lees meer!
delen op
Doe jij mee aan 'De Hel van '18'?
Altijd al mee willen doen aan een Elfstedentocht? Loop dit jaar mee met de Winter Experience Hike 2018. Een hike op 23/24/25 november in het teken van 'De Hel van '18'.

Een uitdagende hike! Samen met jouw groep loop je een hike waarbij jullie gave activiteiten zullen tegenkomen. Met deze activiteiten kunnen jullie punten scoren, welk team heeft aan het einde van de hike de meeste punten en gaat er vandoor met de felbegeerde wisselbeker? Of lever je jouw punten in voor luxe? Kortom een hike waarbij uitdaging en samenwerking hoog in het vaandel staat, en dat alles voor maar €35,- voor het gehele weekend! ’s Avonds overnacht je in je eigen meegebrachte tent en de volgende ochtend ga je weer op pad.
Lees meer!
delen op
Speltips: 11 oktober is International Coming Out Dag
Scouting staat open voor iedereen, ongeacht ras, geloof of geaardheid. Op 11 oktober is het de Internationale Coming Out Dag, de dag waarop we hopen iedereen de moed te geven om te kunnen zijn wie je bent.
  • Noa en Stuiter liggen dubbel van het lachten als Keet Kleur binnen komt Samen besluiten ze een emo memorie spel te maken.
  • De welpen spelen het samen het regenboogspel, waarbij het symbool van de LHBT+ community verzameld wordt.
  • De scouts krijgen de brieven van Arnold te lezen, waarin hij om raad vraagt voor zijn probleem. Ze proberen hem te adviseren.
  • Via stellingen spelen de explorers een spel waarbij ze hun mening kunnen  vormen over LHBT+.
  • De roverscouts schrijven hun eigen  Doen, Durf of de Waarheid spel waarbij het onderwerp Coming Out Day is.
Speltips!
NIEUW bij ScoutShop Branderset voor leer en hout
NIEUW bij ScoutShop Branderset voor leer en hout
Maak je eigen gepersonaliseerde dasring of naamplaatje. Leuk voor een opkomst, kampactiviteit of promotie tijdens een open dag. Geschikt voor leer en hout.
Nu voor 18,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Afdelingscoordinator HR projecten
Projecttijger voor het betere HR werk!
 
Lid team IST-coördinatie World Scout Jamboree
Ben jij de coach die de IST-ers op weg helpt het beste uit zichzelf te halen?
 
Landelijk projectleider HIT
Paasbaas gezocht!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram