@-scout: de JOTA-JOTI start volgende week! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 21, oktober 2018
De online ScoutShop in een nieuw jasje!
De online ScoutShop heeft ook een nieuwe (Sc)outfit gekregen! Een eigentijdse uitstraling met veel nieuwe functionaliteiten. De website is nu volledig 'responsive', je kan nu makkelijk met je smartphone bestellen. De navigatie is ook verbeterd waardoor je makkelijker je favoriete badge of das kan vinden. Ook fijn: de verzendkosten zijn verlaagd en er zijn meer verschillende betaalopties. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om online je bestellling te doen en deze in één van de fysieke ScoutShops op te halen.* Tot slot lanceert de ScoutShop haar eigen blog waar de nieuwste producten, inspiratie, hacks en onderhoudstips worden gedeeld. Om nóg meer plezier uit je favoriete Scoutsproducten te halen!
* Dit is nog niet bij alle ScoutShops mogelijk. In de komende tijd zullen er meer ScoutShops toegevoegd worden aan deze ophaaloptie.
ScoutShop!
delen op
Van ontgroening naar welkom heten
Vandaag is de uitspraak in de rechtszaak over een ontgroeningsincident op zomerkamp. Het raakt ons allen dat er kinderen gewond zijn geraakt. Deze zaak heeft veel stof doen opwaaien en in de afgelopen weken is er binnen de vereniging veel over gesproken en dat is goed. Ontgroenen past absoluut niet in onze vereniging en is niet meer in deze tijd. Maar een positieve manier van welkom heten past wel in onze waarden. Het is goed om regelmatig naar je tradities te kijken of deze nog wel passend zijn binnen je groep. Vindt iedereen het leuk en worden grenzen gerespecteerd? Veel groepen zijn hier al actief mee bezig en hebben tradities en welkomstceremonieën waar elk lid een positieve ervaring aan overhoudt. We willen je vragen om deze tradities te delen met spelspecialisten@scouting.nl.
Lees meer!
Doe een aanvraag voor nieuw materiaal bij Kansfonds
Ken je dat? Je hebt geweldige ideeën voor nieuwe activiteiten die je met de scouts zou willen doen. Maar de juiste materialen ontbreken of die zijn nodig aan vervanging toe. Niks aan te doen… of toch wel? Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het Kansfonds steunt zo’n 500 kansrijke initiatieven per jaar waarbij betrokken mensen van betekenis zijn voor de ander. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen. Je kunt nu een aanvraag indienen bij Kansfonds voor een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld kookspullen, kampeerspullen, een nieuwe koelkast of spelmateriaal.

Waar let het Kansfonds op?
Ze kijken of de aangevraagde materialen echt nodig zijn en welke meerwaarde de bijdrage heeft. Het is voor het Kansfonds belangrijk dat de bijdrage ten goede komt aan de meest kwetsbare kinderen in de samenleving. Op www.kansfonds.nl vind je meer informatie over de richtlijnen.
Lees meer!
delen op
Bouwpakket kristal radio
Bouwpakket kristal radio
Radio luisteren zonder stroom en batterijen, zoals in de jaren '20? Dat kan met deze zelfgemaakte kristalradio. De set bestaat uit een germanium-diode, een spoel met draad, koptelefoon en andere onderdelen. Gebruiksaanwijzing in het Engels, Frans en Duits. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
Normaal 24,95
Nu voor 19,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: JOTA-JOTI Expeditie Cosmos
De JOTA / JOTI komt er weer aan, en dit jaar is het thema Expeditie Cosmos.

  • Stanley gaat samen met de bevers een boodschap door de cosmos sturen, zodat bevers met een andere planeet kunnen praten.
  • De welpen gaan samen met Baloe en een zendamateur contact zoeken met andere groepen en stellen hen vragen.
  • Snapshot vossenjacht is vossenjacht in een modern jasje voor scouts.
  • Jagend van planeet naar planeet spelen de explorers het programma The Hunted.
  • Tijdens de JOTA-JOTI gaan de roverscouts via radiostation GOEGOE de cosmos in met een gevarieerd programma.

Kijk voor meer JOTA JOTI  programma's op de website van de JOTA-JOTI.
Lees meer!
 
Vacatures
HIT HRM-medewerker
Jij laat de HIT-medewerkers shinen tijdens Pasen
 
Spelbegeleider Power Up Your Game!
In programmagroep Scouting Academy
 
Lid landelijke beoordelingscommissie waarderingstekens
Goed bezig!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram