@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 22, oktober 2018
Scoutfit in beweging
Tijdens de landelijke raad van afgelopen juni is gesproken over de Scoutfit, die al weer 10 jaar geleden is ingevoerd. Er is gesproken over hoe de Scoutfit bijdraagt aan de trots en zichtbaarheid van de vereniging en in welke mate groepen wel of geen gebruik maken van de diverse onderdelen van de Scoutfit. Daarop is een besluit genomen over een aantal items.

Lees meer!
delen op
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land?
Ben jij, of iemand uit jouw speltakteam, degene die altijd de meest originele ideeën heeft voor de opkomsten en activiteiten binnen jouw groep of regio? Doe dan met ons mee op 18 november 2018! Landelijk team Spel organiseert een Spelathon op zondag 18 november van 10:00 tot 16:00 uur op het landelijk servicecentrum in Leusden. Met elkaar gaan we die dag onder begeleiding van de spelspecialisten brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld.
Inschrijven
delen op
Nieuwe leden landelijke raad vanuit waterscouting
Op het voorzittersoverleg voor admiraliteiten is de verkiezing geweest voor de extra (plv)leden landelijke raad vanuit het waterwerk. Als lid zijn verkozen: Kevin Buijs en Kirsten Romswinckel. Als plaatsvervangend leden zijn verkozen Luc Rader en Peter Abramsen. 

Wij wensen hen veel succes en plezier bij de uitoefening van hun functie. Remko Noor is het derde lid landelijke raad, maar hij was al eerder verkozen. Ernst-Jan Jacobsen was plaatsvervangend lid. Zijn termijn liep in april van dit jaar af. Hij had zich niet meer verkiesbaar gesteld. Wij danken hem voor zijn inzet en wensen hem veel plezier bij zijn andere functies. Er is nog een vacature voor plaatsvervangend lid landelijke raad. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij Wiebo Hobma van Regiosupport. De verkiezing zal bij het eerstvolgende voorzittersoverleg voor admiraliteiten op  16 maart 2019 worden gehouden.
Spreek ik met de VOG?
Inderdaad, daar spreek je mee als je op iedere 2e donderdagavond van de maand het telefoonnummer 033 496 09 39 belt. Van 17.00 tot 20.00 uur staat de landelijke coördinator VOG van het Landelijk servicecentrum klaar om jouw telefonische vragen te beantwoorden over alles wat met VOG’s te maken heeft.

Is er bijvoorbeeld iets niet duidelijk rondom de aanvraagprocedure, wie er allemaal een VOG moet overleggen of hoe je VOG’s in je administratie kunt registreren? Het zijn maar enkele vragen waar de landelijk coördinator je graag meehelpt. En komen jullie er samen niet uit, dan zal hij zorgen dat je vraag alsnog opvolging krijgt. In 2018 bel je op 15 november en 13 december tussen 17.00 en 20.00 uur. Bel je liever in 2019, dan is hij bereikbaar op 10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei. Latere data volgen in april 2019.
NIEUW Scouting Original hoodie in atoll
NIEUW Scouting Original hoodie in atoll
De Atoll betreft een voorlopig eenmalige productie. De hoodie is van een zwaardere kwaliteit stof en heeft een betere pasvorm. Het logo is wit en is op een andere druktechniek aangepast, dit zorgt voor een mooi contrast.
Nu voor 34,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Recruiter Landelijk HRM Services team
De juiste persoon op de juiste plaats
 
Rayon JOTA-JOTI adviseur (Rayon N)
JOTA-JOTI team RJJA
 
Projectleider Meiden in Scouting
Pippi Langkous van het meidenproject
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram