@-scout, training kaarten en dashboards maken, VERON en Nationale Postcode Loterij • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 23, november 2018
Minister de Jonge praat met scouts over gratis VOG 
Vrijdag 2 november bezocht minister Hugo de Jonge een Scoutinggroep in Haarlem om met hen te spreken over de gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en sociale veiligheid binnen Scouting. Hij ging daar in gesprek met de voorzitter, de adviseur veilig vrijwilligerswerk, een van de vrijwilligers en de voorzitter van Scouting Nederland, Jaap Boot. Wat er allemaal besproken is kun je teruglezen op onze website. 

Lees meer!
delen op
Speltips: dag van de wetenschap voor vrede en ontwikkeling
Zaterdag 10 november is het de dag van de wetenschap voor vrede en ontwikkeling. Binnen Scouting ontwikkelen de jeugdleden zich constant. Een tak valt snel op de grond en een blaadje dwarrelt langzaam naar beneden. De bevers gaan  uitzoeken hoe dat gaat met andere dingen, zoals veertjes, blaadjes papier, knikkers, zachte en harde ballen. Wouw vliegt door het woud. Recht vooruit, met een boog, snel, langzaam.  Hoe doet hij dat toch, vragen Mowgli en Shanti zich af. Ook foppen de welpen  de zwaartekrachtNa een schitterende zomer gaan de scouts kijken of ze een  auto op zonne-energie kunnen maken, en die daarna natuurlijk buiten uitproberen. De explorers zijn niet voor één gat te vangen. Zij gaan een wedstrijdje houden met vuur een  touwtje doorbranden, maar dan wel ondersteboven. Het lokaal van de roverscouts is overgenomen door een gekke wetenschapper. De roverscouts gaan kijken of  escape the scientist binnen een uur lukt.
Lees meer!
delen op
Reminder: telefonisch VOG spreekuur op 15 november!
Elke tweede donderdagavond van de maand, van 17:00 tot 20:00 uur staat de landelijke coördinator VOG van het Landelijk Servicecentrum voor je klaar om telefonische vragen over alles dat met VOG te maken heeft te beantwoorden. De eerste avond staat gepland op 15 november en ook op 13 december kun je voor al je vragen terecht. Het telefoonnummer is 033 469 09 39. In 2019 worden de avonden gehouden op 10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei. 
Overeenkomst Nationale Postcode Loterij verlengd
Scouting Nederland heeft positief bericht ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Na een uitvoerige evaluatie is besloten dat onze overeenkomst met vijf jaar berlengd wordt en wij een jaarlijkse geoormerkte bijdrage zullen ontvangen van €500.000,-. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat ween een goed doel blijven van de Postcode Loterij en trots op het vertrouwen dat er in Scouting is. Alle deelnemers van de Postcode Loterij bedankt! 
Lees meer!
delen op
Scouting Nederland en VERON versterken samenwerking
Scouting Nederland en de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) werken al jaren nauw samen voor de JOTA. Beide partijen hebben op zaterdag 3 november 2018 tijdens de Dag voor de RadioAmateur in de IJsselhallen in Zwolle een samenwerkingsovereenkomst getekend om deze samenwerking te versterken.

Wil je weten wat er in deze overeenkomst is vastgelegd? Dat kun je lezen op onze website! 
Lees meer!
delen op
Training kaarten en dashboards maken met GIS
Op 24 november van 10 tot 16 uur wordt een training gegeven waarmee je leert om Argisonline te gebruiken binnen je team, groep of regio. Afhaneklijk van je meegebrachte ervaring kun je na deze training eigen data in kaartjes zetten, weet je met welke privacygevoeligheden je te maken krijgt, weet je hoe je van je eigen data en kaartjes gemakkelijk een eenvoudig dashboard met metertjes kunt maken, krijg je kennis over waar je kaartinformatie vandaan kunt halen en hoe je die voor je eigen groep/team kunt gebruiken en leer je hoe je je kaartjes/dashboard kunt delen met anderen. Wanneer je al meer ervaring hebt met Argisonline ben je ook welkom. Je kunt dan oevenen met meer geavanceerde technieken en daar waar nodig hulp krijgen. Daarnaast willen we jouw hulp en expertise graag gebruiken om Scouting meer Geominded te maken. 
Lees meer!
delen op
Superleuke elastiekspelletjes
Superleuke elastiekspelletjes
Heerlijk jeugdsentiment met dit Reuzeleuke touwspelletjes verzameldoosje! Weet je nog..... knikkeren, touwtje springen, elastiek spelletjes.... en altijd kwamen de touw spelletjes wel weer een keer in de mode. Voor uren speelplezier met en voor je kinderen! Ook leuk voor een opkomst of voor op kamp. In dit doosje zitten kleurige kaarten waarop een heleboel touw spelletjes stap voor stap zijn uitgelegd. Bovendien zit er natuurlijk een touw bij, zodat je meteen aan de slag kunt! Alleen of met een vriend of vriendin, doe wat kinderen over de hele wereld al eeuwenlang doen: leuke en originele touwfiguren maken ! Van Kattenwieg tot Diamant: leer stap voor stap een heleboel touwfiguren. 
Nu voor 11,95
Bestel nu
delen op
 
 
Vacatures
Hoofd subkampen en EHBO
Landelijke Scoutingwedstrijden
 
Test coördinator
Team Internet | Werkgroep test
 
Penningmeester
NJ 2.2 | Organisatieteam
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram