@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 24, november 2018
Meld je klus aan voor NLdoet 2019
NLdoet is dé kans om die ene grote klus aan de pakken op het clubhuis die telkens blijft liggen. Je legt als groep nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet je Scoutinggroep in het zonnetje. Het Oranje Fonds heeft in totaal € 2,5 miljoen beschikbaar als bijdrage voor materialen, entreebewijzen en catering. Ook Scoutinggroepen kunnen tot 1 februari maximaal € 400,- per locatie aanvragen. Doe snel jullie groepsaanvraag, want op=op. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere deelnemende groep krijgt begin maart een NLdoet promotiepakket. #Scoutingtoekomstproof #samenwerkenenverbinden #vrijwilligers

Lees meer!
delen op
Jij maakt het Scout-In 2019 organisatieteam compleet!
Het OT van Scout-In 2019 zoekt nog een paar enthousiastme vrijwilligers om zich te storten op o.a. de functie Hoofd Communicatie, Hoofd Programma en Hoofd Horeca. Zorg jij ervoor dat er genoeg variatie is op het gebied van eten en drinken of dat er een solide basis is voor het feest? Op de Scout-In website vind je alle vacatures! #Scoutingtoekomstproof #vrijwilligers
Lees meer!
delen op
Black Friday bij ScoutShop 
Het is (bijna) Black Friday en dat betekent scherpe aanbiedingen en mooie acties! Alle acties zijn geldig op donderdag 22 en vrijdag 23 november. 

Op iedere bestelling vanaf € 30,- ontvang je een gratis ScoutProof zaklamp ter waarde van € 14,95*. Vul bij het afronden van je bestelling de actiecode blackfriday in. 

Daarnaast profiteer je van 25% korting op het volledige Maglite assortiment bij ScoutShop.

Op zoek naar nog meer aanbiedingen? Kijk snel hier verder! 

* Verenigingsartikelen zoals ScoutFit-kleding, insignes en boeken uitgesloten. Voor alle acties geldt zolang de voorraad strekt. #Scoutingtoekomstproof #trotsenzichtbaarheid
Nóg meer ScoutShop voordeel in de Postcode Loterij Voordeelagenda 2019
De ScoutShop staat met een leuke aanbieding in de Postcode Loterij Voordeelagenda 2019. De agenda bevat kortingsvouchers en kortingscodes waarmee deelnemers van de Postcode Loterij (online) voordeel kunnen genieten op duurzame producten, uitjes en diensten. Naast leuke aanbiedingen van commerciële partijen, staan er ook mooie voordeelacties in vanuit de goede doelen van de Postcode Loterij. Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje voor Sint of Kerst en speel jij ook mee in de Postcode Loterij? Kijk dan in de Voordeelagenda en maak nu alvast gebruik van deze actie bij de ScoutShop. #Scoutingtoekomstproof #samenwerkenenverbinden #ontwikkelingenuitdaging
Speltips: Nationale Vrijwilligersdag
Vrijdag 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. De dag om stil te staan bij het waarderen van de vrijwilligers in je vereniging, de mensen die Scouting mogelijk maken. Het is niet voor niets dat het thema Vrijwilligers één van de vijf toekomstthema's van Scouting is.

  • Samen met Rebbel lopen de bevers een speurtocht langs de huizen van de bevers, waarbij de ouders op locatie een spelletje voor de bevers hebben.
  • De welpen zijn de toekomstige vrijwilligers binnen jou groep, op de vrijwilligersboerderij maken de welpen kennis met het vrijwilligerswerk.
  • Door het spel Levend Risk met de scouts in het centrum te gaan spelen maakt het winkelend publiek kennis met vrijwilligerswerk binnen Scouting.
  • De explorers krijgen als opdracht om een surpriseparty op te zetten voor de vrijwilligers van de groep om hen te bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar.
  • Een vriendjes en vriendinnetjesdag kennen we vooral voor de jongste speltakken, maar de roverscouts is ook een gave speltak die veel (gaan) betekenen voor de groep.

Als je meer wilt weten over het effectief werven van vrijwilligers: er zijn verschillende downloads over dit onderwerp te vinden. Bijvoorbeeld  behoud en werving en  leiding werven voor scouts met een beperking. #Scoutingtoekomstproof #vrijwilligers
 
Vacatures
Inspirerende bestuurder (V)
Met jou maken we de wereld een beetje mooier
 
Medewerker HIT helpdesk
HIT Communicatie
 
Hoofd Programma & Entertainment Scout-In 2019
Leuk, leerzaam en feest!
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Heb jij leuke content? Deel het via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram