@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 26, december 2018
Speltips voor de laatste of eerste opkomst van het jaar
Veel groepen sluiten het jaar af of beginnen het nieuwe jaar met een groepsopkomst waaraan alle speltakken deelnemen. We delen nog een paar leuke last minute tips om jouw Scoutingjaar knallend af te sluiten, of te starten natuurlijk ;)

  • Organiseer een groepsactiviteit op het strand, dit hoeft niet per se de Nederlandse kust te zijn, maar kan natuurlijk ook op het strand van de plaatselijke zwemplas.
  • Oud en Nieuw is het moment waarbij je kunt stilstaan bij de tijd waarin we nu leven, terugkijken op het verleden en alvast vooruitkijken naar de toekomst van je groep!
  • Een nieuwjaarsborrel met loterij organiseren voor de hele vereniging, waarbij elke speltak heeft eerst een opkomst waarbij ze iets maken dat verloot kan worden.
  • Het nieuwe jaar kun je ook beginnen met een stamppotbuffet waarbij Akela zijn kampvuurdeken 'kwijtraakt' en door alle speltakken na de maaltijd naar gezocht moet moet worden.
Lees meer!
delen op
All I want for Christmas? De HIT courant natuurlijk!
Sinterklaas zit alweer even thuis in de Spaanse winterzon, de eerste sneeuw is gevallen en de kerst staat voor de deur. Overal kerstmarkten, warme chocomelk, glühwein en natuurlijke super veel kerstmuziek op de radio! Je hoort het al: de kerstsfeer zit er goed in. En tijdens de kerstvakantie kun je al op zoek naar een uitdagende (nieuwe) HIT! Het paasweekend lijkt nog ver weg maar over zes weken kunnen jij en je leden al inschrijven. Niet vergeten hoor, want sommige onderdelen zitten al snel vol!
Lees meer!
delen op
Vandaag in de Decemberkalender!
Ontvang je bij ScoutShop bij bestellingen vanaf € 15,00* een gratis messenencyclopedie!
.
Wat moet je doen?
Vul het bij afronden van je bestelling bij ScoutShp vanaf € 15,00* de actiecode decemberkalender-20 in. De messenencyclopedie wordt dan automatisch aan je bestelling toegevoegd. 

*Uitgezonderd van deelname zijn officiele verenigingsartikelen zoals de ScoutFit (o.a. blouses), insignes en officiele Scoutingboeken.

Één dag in het oranje!
Veel basisscholen organiseren de Koningsspelen, een dag vol leuke spellen en activiteiten ter ere van de koning. Wil jij met je groep in contact komen met een basisschool? Meld je aan via Koningsmatch en organiseer samen een toffe Scouting... Koningsspelendag! Dit is gelijk een mooie kans om leden of vrijwilligers te werven, een kans om een (structurele) relatie op te bouwen met een school en een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven. Meld je groep aan via koningsspelen.nl/koningsmatch.

delen op
Monopoly Scouts
Monopoly Scouts
Deze versie van Monopoly mag als scout niet in je spelletjeskast ontbreken! Je start het spel als vanzelfsprekend bij Brownsea island. Andere locaties zoals Kandersteg, Gilwell park, Humshaugh en London Olympia ontbreken natuurlijk ook niet. Huizen en hotels zijn veranderd in tenten en marquees, kans en algemeen fonds zijn veranderd in 'Skills for life' en 'Be prepared'.
Nu voor 44,95
Bestel nu
delen op
 
Een culturele uitwisseling aangaan met je groep?
Wil jij internationaal aan de slag met jouw Scoutinggroep? Dit is je kans! Stichting Global Exploration (SGE) krijgt in februari bezoek van Chinese leerlingen. De stichting wil de leerlingen graag laten kennismaken met de Nederlandse cultuur en is op zoek naar Scoutinggroepen die deze leerlingen willen ontvangen voor een culturele uitwisseling en gastgezinnen willen verzorgen. Check www.global-exploration.nl voor meer info en om je groep aan te melden.
delen op
Winterbivaktraining Regio Klein Gelderland - 25-27 januari
Tijdens de winterbivaktraining verwerf je alle competenties om jouw kwalificatie ‘Op kamp, verdieping winterkamp’ te behalen, en leert om een Scouting winterkamp op te zetten en te organiseren. Met o.a. terreinverkenning, doorlooptijden met posten van een zwerfhike, onverwachte gebeurtenissen, evacuatie en calamiteitenplan, foerage, logistiek en fysieke beperkingen waarnemen. Met de andere cursisten onderga je als deelnemer het winterkamp om ervaring op te doen wat je als deelnemer ervaart.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Medewerker ScoutShop Mobiel Noord
Ga jij mee met onze Mobiel op pad?
 
Regelneef der regelneven opgelet!
Voorzitter HRM-backoffice
 
Lid Programmateam LSW
Een gaaf spel of activiteit bedenken voor 650 scouts?
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram