Gelukkig Nieuwjaar! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, januari 2019
Een frisse start van het nieuwe jaar
Het nieuwe jaar is nog maar net gestart en Scouts Online komt gelijk met een update! De belangrijkste wijziging is dat je niet meer hoeft te wisselen van rol binnen een organisatie. Ben jij bijvoorbeeld leiding, materiaalbeheerder én bestuurslid van jouw Scoutinggroep? Dan kun je van alle opties gebruik maken die bij al deze functies mogelijk zijn, zonder te wisselen van rol. Ook krijgt Scouts Online een frisse, nieuwe look. Alle nieuwe functies worden in de loop van donderdag 10 januari gereleased.

Lees meer!
delen op
Groepspagina's Scouting Magazine 2019
Ook in 2019 kun je aan de slag in de communicatieportal voor het Scouting Magazine. Geef een groepstintje aan de middelste vier pagina's en vul deze bijvoorbeeld met verslagen, foto's en verhalen van jullie groepsactiviteiten of kampen. De deadline voor het eerstvolgende magazine is vrijdag 25 januari 12.00 uur.
Lees meer!
delen op
Speltips: 2019 is het jaar van Rembrandt van Rijn
Rembrandt van Rijn is een van de meeste beroemde Nederlandse kunstenaars. Hij leefde en schilderde in de zeventiende eeuw, beter bekend als de Nederlandse Gouden Eeuw. In 2019 is het 350 jaar sinds zijn dood en wordt zijn leven en nalatenschap gevierd met veel tentoonstellingen in heel Nederland.

  • Keet Kleur is bezig in het atelier van haar huis: er staat een grote schildersezel met daarop een groot wit doek. Keet trekt alle lades overhoop op zoek naar verf: ze heeft alleen maar rood, geel en blauw
  • Bagheera heeft vanaf een sterke tak aan de rand van de jungle de mensen in Haveli liggen bestuderen. Hij vertelt dat op het plein een kunstenaar bezig was om van iedereen die het wilde een silhouet te maken.
  • Shadowpainting is voor de scouts een hele leuke en simpele manier van verven, met hele mooie effecten. Door meer of minder water te gebruiken krijg je effecten in licht en donker
  • Een camera obscura is de eenvoudigste camera die je je maar kunt voorstellen. Meer dan een piepklein gaatje in een donkere ruimte is het niet. De explorers maken er foto's mee.
  • De Hollandse meesters als Rembrandt maakten vroeger hun eigen verf. De roverscouts gaan ook zelf verf maken, en daarmee een mooi schilderij maken.
Lees meer!
delen op
De ScoutShop catalogus 2019 is (bijna) uit!
De ScoutShop catalogus 2019 ligt momenteel bij de drukker. Vanaf eind volgende week (11 januari) kan je deze bij jou op de deurmat verwachten. 

De catalogus staat weer bordevol gave scouting artikelen waaronder een nieuwe kleur van de populaire Scouting Original hoodies

Daarnaast vind je in de catalogus veel gave  en handige outdoor producten van topmerken zoals Petromax, Victorinox, Grisport, Barebones, Nomad, Highlander en Opinel

Maar ook handige nieuwe artikelen zoals de No-Axe en Skadu
 
Scout-Up Your Summer: je zomerkamp van 2019!
In 2019 een supervet (internationaal) kamp beleven? Samen met andere land-, lucht- en waterscouts uit heel Nederland en ver daar buiten, kun je een week lang op Scoutinglandgoed Zeewolde je zomerkamp houden. Scout-Up Your Summer is een all-inclusive kamp waarbij ook alle broodmaaltijden en avondeten is inbegrepen en zelfs twee avonden dat wij voor je koken. Vanaf komende maandag staat de inschrijving open via www.scout-up.nl.
Lees meer!
delen op
Gilwell training: ga naar Gilwell Park in Engeland!
Ben jij het nieuwe jaar ook gestart met het maken van nieuwe voornemens? Dit jaar maakt Gilwell het wel heel aantrekkelijk om hier concreet mee aan de slag te gaan: je kunt je nog inschrijven voor de speciale jubileum Gilwell training op een unieke locatie: Gilwell Park in Engeland! Samen met medescouts doe je gave Scoutingactiviteiten en word je uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen door buiten de gebaande paden te gaan. Wil jij deze unieke Scoutingervaring niet missen?
Lees meer!
delen op
Gelukkig Nieuwjaar *insert jouw eigen groep*!
Roar, Pien, Hielke, Evi en Roelof hebben een heel persoonlijke nieuwjaarswens voor jouw groep opgenomen. Hoe persoonlijk? Nou, spot jullie groepsnaam zelf maar! Bij welke minuut/seconde wordt die van jou opgenoemd? Happy New Year!
YouTube
delen op
Vacatures
Omdat scouts met jou veilig hun niet-pluis gevoel kunnen bespreken
Vertrouwenspersoon Team Juridische Zaken
 
Jij maakt communicatie een HIT
HIT Projectteam Communicatiemedewerker
 
Jij weet vrijwilligers te binden en boeien!
HRM’er Scoutinglandgoed Zeewolde
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram